自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

tomato100hk 發表於 21-2-25 23:40
每月派一千,如果我去超市買嘢。講真,一個月都用晒。擔心咩呢?有食店例如大家樂,老麥都可以八達通比。咁 ...

吾洗明啦,有人為反而反。

珍珠宮

captainmama 發表於 21-2-26 00:07
我反而嫌少,如果可以一筆過用曬$5000會正D,可以買對鑚石耳環,買個袋或者美容package, 一千元買對鞋都冇 ...

記得澳門之前派消費券.. 唔記得每日定每次只可用幾百蚊..
我屋企人都有用來買電器.. 每日去間鋪過數.. 碌夠個額先攞件貨走..
不過香港真係無可能咁做..

水晶宮

captainmama 發表於 21-2-26 00:07
我反而嫌少,如果可以一筆過用曬$5000會正D,可以買對鑚石耳環,買個袋或者美容package, 一千元買對鞋都冇 ...

agree.
一次過5000蚊買部手機、ipad, 爽好多。
現在每月一千蚊, 冇得買奢侈品。

大宅

teresayan07 發表於 21-2-26 00:12

記得澳門之前派消費券.. 唔記得每日定每次只可用幾百蚊 ...

其實都可能得喎,每個月去落$1000訂金,5個月後提貨金舖電器鋪都應該得㗎

水晶宮

tomato100hk 發表於 21-2-25 23:40
每月派一千,如果我去超市買嘢。講真,一個月都用晒。擔心咩呢?有食店例如大家樂,老麥都可以八達通比。咁 ...

我入1入超市,次次都500幾蚊,米呀,油呀,豉油呀,洗衣粉呀,嗰d好貴架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

1000蚊真係好快用完

男爵府

唔知使唔使要個人八達通,我只有普通不記名八達通。

伯爵府

老人家七十幾歲,兩個$2000 一個月買超市,真的未必用到。

侯爵府

seaheart88 發表於 21-2-25 23:53
有jm 話一家四口都有20000。。。點用得晒超市丫?

真係4個都不出街食飯?不買其他野?用得咁痛苦咪鬼申請 ...

咪就係!政府原意係刺激經濟!吾係比你儲蓄,既然唔會出去食飯就真係唔好攞啦

男爵府

teresayan07 發表於 21-2-26 00:12

記得澳門之前派消費券.. 唔記得每日定每次只可用幾百蚊 ...

我正想換冷氣机
好似上年咁樣俾現金咪好囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我覺得有啲人係為反而反

消費券係想大家消費,刺激經濟,唔想消費或者用唔晒,咪唔好攞或用少啲囉~ 只係佢哋覺得唔攞盡又好似好蝕抵咁啫

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

seaheart88 發表於 21-2-25 15:53
有jm 話一家四口都有20000。。。點用得晒超市丫?

真係4個都不出街食飯?不買其他野?用得咁痛苦咪鬼申請 ...

唔出街食,係屋企都要食,去送市買下日用品,飲品,米。。每個月都唔止4千啦。。。。

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔中意消費券又要現金的人今次唔好申請囉!?

男爵府

回覆樓主:

如果啲消費券入支付寶。唔知可唔可以淘寶呢?有都幾好。好快就用得晒。

水晶宮

calson 發表於 21-2-25 23:42
啲人根本多餘為反而反,一個月駛唔到$1000笑死人

正解。咩都吵。佢哋咁擔心就不好拿消費券,咁就沒煩惱。

侯爵府

timandy 發表於 21-2-25 23:55
咁麻煩,咁唔鐘意
就咪拿lor

唔岩咪唔好攞,啲人咩都反㗎啦!

伯爵府

回覆樓主:

我尋日去超市都冇咗500
去埋隔離360又冇咗200

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

真係好笑,會擔心用唔晒,用唔晒咪唔用囉,唔攞都得架

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好煩啲人, 講真用唔晒咪由佢, 講到用唔晒好蝕咁

可能到時超市乜都正價唔會平,餐廳又唔會有優惠, 咁咪快用完囉

首頁
12345...11

尾頁

跳至