時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

cattz288 發表於 21-2-26 07:40
得4千會員喎

唔係所有學生都強制成為學生會會員?投票都唔亦4千人

中大學生會投票期由 2 月 10 日中午至今日中午,共有 4,099 人投票,投票率為 23.09%,唯一參選內閣「朔夜」以 3,983 信任票當選
日日是好日

珍珠宮

明明讀書既好地方,硬係要搞到爛仔竇咁。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

要求學生會註冊為獨立社團或公司?????

侯爵府

Happy_hk 發表於 21-2-26 08:56
嗯,所以我頭先都話冇睇過講話片段,都未知事實是否有講~~有講冇講只有當事人先知~個人當然希望佢唔會咁講 ...

咁我都係冇睇過影片 如果佢真係講過,但中大幫佢發聲明否認,唔通話黑記影片造假?

侯爵府

mother904 發表於 21-2-26 08:59
唔係所有學生都強制成為學生會會員?投票都唔亦4千人

中大學生會投票期由 2 月 10 日中午至今日中午,共 ...

即係中大有4000幾黃人支持繼續搞事囉! 正常係所有學生都是學生會會員,所以每年都要自動被交會費

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

校方終於都清醒喇

男爵府

bhamcy 發表於 21-2-26 00:20
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210225/mobile/bkn-20210225225325243-0225_00822_001.html
...

well done, 成班人仲惡過黑社會

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

翡翠宮

畀面勳章

奇異果小邱 發表於 21-2-26 09:00
要求學生會註冊為獨立社團或公司?????

維基寫:「有别於其餘大學的學生會自行向警務處進行社團註冊,在法律上,中大學生會是中文大學的一部分,而非獨立法人。」似乎只有中大學生會未獨立註冊
日日是好日

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

國安法真係將香港撥亂反正既靈丹妙藥 連一向縱暴既段爸都要同孩子割蓆
話時話,段爸當日為自稱「新屋嶺受害人」既吳傲雪譴責警察,如今連地盤工人潘榕偉因在網上散播「新屋嶺性侵」謊言都已罪成還押,段爸又幾時先捨得向警察道歉呢?

大宅

janice_cat 發表於 21-2-26 07:12
搞到校風咁敗壞、學生目中無人,完全係早幾屆個校長開始縱容出嚟!

沈祖×縱容的惡果,段××又冇腰骨,左右搖擺牆頭草,搞到中大變暴大。

大宅

mickeyeva 發表於 21-2-26 08:11
段狗終於做嘢喇!

再唔做嘢冇得撈啦

伯爵府

牛年勳章

學校終於做番D正常嘢
希望係一個好的開始

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

好,佢地大把黑金,
要佢地自立門戶想攪自己攪
比人拉唔使奉旨要校方表態
做人要承擔
唔好騎劫真心求學那群大好青年
還中大一片寧靜

子爵府

2024年龍年勳章

zbt 發表於 21-2-26 09:25
沈祖×縱容的惡果,段××又冇腰骨,左右搖擺牆頭草,搞到中大變暴大。

中大校董會最衰

子爵府

2024年龍年勳章

jolps 發表於 21-2-26 08:33
中大話冇講過喎

有國安法在
段X 鹰唔敢亂來
你睇下佢驚到立即澄清

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

暴大迎新營, 逼新生穿黑衣、蒙面、
手持竹杆及叫號口(當時未有國安法),
真係似黑會入會誓師儀式!

校院内, 仲有教用竹杆/棍的格鬥訓練班, 可能都係學生會會費資助.

係時候校方做番d野,
早就應該咁做!!
學生圍校長、毁壞大學設施、向校長散奚錢,兇到佢就範為至,

似黑社會恐嚇
多過知識份子和平地理論.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

yyh08 發表於 21-2-26 08:47
同意!中大終於做返啲正常嘢
我深信如果唔係有國安法, 中大都未必會變返正常!有時好想感謝國安法, ...

多謝班黑暴!!!!!佢地嘅全年暴力, 可以換到香港長治久安!!!

不得不佩服阿爺嘅智慧加埋無能肥仔聰, 軟弱林鄭神助功,再加埋無腦黃完美配合, 用一年時間放曬d 惡魔出來, 換到日後的穩定。

個一年正常人所受嘅怨屈!!! 抵呀~

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

zbt 發表於 21-2-26 09:25

沙士時,醫護好憎沈XX,超級卸膊,自己部門出咗事攪唔點就瀨落總部,仲由醫院傳出社區,係傳媒將佢包装成英雄,佢又當自己係英雄

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

wasabikingdom 發表於 21-2-26 15:03
沙士時,醫護好憎沈XX,超級卸膊,自己部門出咗事攪唔點就瀨落總部,仲由醫院傳出社區,係傳媒將佢包装成 ...

佢係部門主管,千古罪人係沈,佢害死好多無辜

首頁

尾頁

跳至