自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

tingtingalex 發表於 21-2-26 10:34
我媽年年都會提住 我生日 但唔會有表示
計我舊歷
一到農曆7月14日

我媽年年都記得

珍珠宮

回覆樓主:

我媽都係計農曆,但唔會提住。

但當天會比封利是我

男爵府

記得佢哋計農曆

別墅

記得,阿媽同99 都俾利是

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tingtingalex 發表於 21-2-26 10:34
計我舊歷
一到農曆7月14日

忘記左好耐
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

虎到金來勳章

我爹D吾記得我地的生日日期,所(',、每年派利是的時候,一齊派埋生日利是!

伯爵府

計我舊歷
一到農曆7月14日

我阿媽都應該已經忘記了,但99佢每年都記得每個仔女,女婿,新抱,孫仔孫女既生日!

男爵府

一定記得。。
我同我哥同一日,我爸爸早一日
我哋年年都一齊切蛋糕
媽媽當日係配角

珍珠宮

回覆樓主:

我媽記得,老豆以前唔記得,問我幾歲都要諗。而家早 1 個月就問定邊個 weekend 慶祝等佢唔好約人,但個主角係我嗰個早我幾日生日嘅仔,我係搭單被記得

伯爵府

我阿媽同6299都會記得我生日兼有利是收

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

記得

侯爵府

wtcys 發表於 21-2-26 11:45
我阿媽年年提住佢生日,食飯、送錢走唔甩。試过有一年提過我生日都要送禮比佢,因為佢好辛苦生我出嚟。 :th ...
我媽以前一樣

不過幾年前開始變咗,仲成日塞錢俾我(我不缺錢,也多次强烈拒絕,但無效)

而我媽依然50年仍是記錯我生日的日子,盡管我已多次更正,其實佢祗有两個女,並非因為生一打仔女、數目太多而記不住

大宅

回覆樓主:

無,自細都從無人幫我慶祝過生日。係到大過左我地話點解可以連利是都無封,依幾年過年先會跟1封生日利是

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

唔記得,幾個仔女,又孫又成^_^點記到咁多,總之邊個就生日,我地兄弟姊妹互相提醒自動波講邊個幾時生日約食飯,反正住附近,成日見
前面是絕路~希望在轉角

大宅

回覆 tingtingalex 的帖子

我媽記得我生日, 佢都八十歲了

大宅

父母新舊曆都記得~~

子爵府

魔怪媽媽 發表於 21-2-26 12:01
記得呀,我爸記得我今日舊曆生日, 仲有利是比我

正月十五,元宵佳節,happy birthday

已刪除用户

回覆樓主:

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bkcookie 發表於 21-2-26 16:25
正月十五,元宵佳節,happy birthday

thx , 元宵節快樂

公爵府

計我舊歷
一到農曆7月14日

我媽到而家都記得幾個仔女新舊曆生日,舊曆生日有利是收,新曆生日一家人會為我慶祝,食蛋糕吹蠟燭。
由細到大,我父母都會為我哋幾兄弟姊妹慶祝新舊曆生日。我哋一定有生日會,爸爸會買兩個蛋糕,因為請好多親戚朋友,生日大曬,平時唔食得嘅雪糕薯片汽水都可以食,所以好鐘意過生日。

首頁

尾頁

跳至