自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

本身個行為(不斷whatsapp )可以係無問題,as long as 雙方接受

問題係個態度,樓主已經明確講唔中意咁樣,男朋友不是尋求雙方consensus , 而係話“有咩問題”,這個就是個大問題。

樓主,問下自己,佢唔變,咁你會不會為佢而變?若不會,咁坦白講佢未必唔適合你
時間機會可以繼續俾,但你一定要set 個止蝕位啊。

別墅

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 19:50
有可能都有呢個原因,但應該仲有其他吧!例如遇到問題他唔太願意溝通 敷衍了事…呢個唔係解決問題的辦法
...
有可能佢地關係唔係親妹咁簡單

男爵府

funvon 發表於 21-2-26 22:27
有可能佢地關係唔係親妹咁簡單

嚇?親兄妹wor,會點……

子爵府

我哥結咗婚
我又結左婚
我地成日都wtsapp ka woo

珍珠宮

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 16:51
係親妹,唔係第個之類 呢樣野我肯定
但都會唔舒服

如果係親妹仲煩!男朋友唔覺咁樣係一個問題,咁到時你再出聲就係你小氣,佢兩兄妹既然咁親,我怕佢以為你搶佢亞哥而唔鍾意你,你要過佢果關都非常之難!不如搵過另一個適得尊重你同埋緊張你㗎啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔好講男女朋友拍緊拖,就算係一班朋友有人只係顧住㩒電話我都覺得好唔尊重,咁唔好出黎啦,搵whatsapp果個人出黎啦,搵我出黎做乜?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

我唔會因為佢同阿妹WhatsApp密而分手,但我絕對會因為嗌交叫我走而分手。
呢個男人唔要得

男爵府

yoko_hau 發表於 21-2-26 22:47
我唔會因為佢同阿妹WhatsApp密而分手,但我絕對會因為嗌交叫我走而分手。
呢個男人唔要得
...

唔錯,我都諗過 如果真係中意的就要包容…我當睇唔到就算!
但之後講既野太傷人

男爵府

樓主,我係過來人,但我係結婚後先發現佢妹對佢好重要,如果你繼續同佢一齊,你要預咗將來你哋屋企事無大小佢妹都會知,同埋佢妹有咩事佢係第一時間仆去,更加唔好諗住講佢妹任何野!係超級難頂的,如我婚前已知,肯定唔會繼續一齊。

大宅

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 17:41
都不會同住,佢妹都已婚小朋友都大個…
但我明白宜家已經咁樣,同埋前幾日0益大交佢要我走(我地同居)… ...

講到叫你走,你仲打算留低?!好在未結婚未有小朋友,好肯定他不太愛你!你要愛惜自己吧!

男爵府

AJ0000 發表於 21-2-26 22:57
樓主,我係過來人,但我係結婚後先發現佢妹對佢好重要,如果你繼續同佢一齊,你要預咗將來你哋屋企事無大小 ...

無錯,宜家都係 妹叫到一定到…我有事都無咁關心! 唔知點解

公爵府

揾過個啦

男爵府

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 17:24
佢妹都已婚,可能結婚耐 人地老公唔覺得有問題…兄妹情wor
當然啦,如果我係男人 有個好哥哥成日可以幫我解 ...

係你男友唔覺有問題,而家仲係熱戀期,已經咁樣,飛得

男爵府

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 17:41
都不會同住,佢妹都已婚小朋友都大個…
但我明白宜家已經咁樣,同埋前幾日0益大交佢要我走(我地同居)… ...

一起半年,已經同居,佢得到手唔珍惜,仲叫你走,可想而知你係佢心目中嘅地位,愛自己多啲,走啦,無謂哂時間

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

好明顯佢阿妹嘅地位高過你啦,
一家人WhatsApp絕對冇問題但佢竟然開口叫你走,就算第時結咗婚,阿妹嘅地位都唔會輕,你如果唔介意冇問題㗎。但如果介意咁你自己考慮一下,揀一個啱你嘅人

大宅

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 16:35
一起半年到,我地大部分時間食飯 睇戲 或者做其他野 佢都會即時WhatsApp佢妹…佢妹又回秒復 一來一回都要3 ...

我想同你講...
我屋企情況就係咁.
20年感情... 心淡... 最後決定離婚了.

大宅

AJ0000 發表於 21-2-26 22:57
樓主,我係過來人,但我係結婚後先發現佢妹對佢好重要,如果你繼續同佢一齊,你要預咗將來你哋屋企事無大小 ...

我好記得佢當日同我講果句...

" 妹, 我一生人只得一個 ”

哦ok, BYE.

男爵府

牛年勳章

其實佢同誰人傾WhatsApp都不是重點,重點在於他沒有顧及你感受。你已經開口同佢講咗你感受,但佢選擇無視,咁仲可以點繼續呢?
你又唔係要求佢疏遠妹妹,只係想大家都珍惜二人相處的時間,其實係好合理的要求。

侯爵府

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 23:09
無錯,宜家都係 妹叫到一定到…我有事都無咁關心! 唔知點解

仲要問點解,答案好明顯,在佢心目中佢妹緊要過你,同埋半年咋,嗌交就叫你走,愛唔愛你都成問題

公爵府

jessicawong_sh 發表於 21-2-26 17:21
上屋企應該唔會呱,不過最大的問題係佢地完全唔覺得有問題 係我小題大做
...

淨係睇左兩版,個妹係咁,佢阿媽都差唔多,我就係咁俾99姑仔c6 搞到我有抑鬱
婚後成日上你屋企係正常,姑仔會黎過夜tim,都係果句,bra都買俾個妹,但一件bra都冇買過俾我,你話我唔痴線都冇咩可能
贈你幾隻字:早走早著,遲走訓唔著

首頁

尾頁

跳至