自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

observer 發表於 21-2-27 09:47
我12月同1月收過,所以字眼唔係記得好清楚。
開apps後, 會跳風險警告出嚟,會話俾你知,
你曾經到過嘅處所 ...

同事好proud自己無做檢測
「我呢家咪又係無事,今日檢完聽日又唔知會唔會中」

男爵府

十一哥 發表於 21-2-27 10:54
點好?又未預約做檢查,一定多人都爆炸!

驚就去社區中心俾少少錢,24小時內買個安心

子爵府

fitfish 發表於 21-2-27 07:03
可能係無效的口罩

level 1嘅口罩,或冇防禦力嘅口罩。

珊瑚宮

號召個7X人去檢疫
你估有無人自首?

玩具萬歲!

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

goosy83 發表於 21-2-27 11:16
同事好proud自己無做檢測
「我呢家咪又係無事,今日檢完聽日又唔知會唔會中」
...

就係呢種論調嘅說話害死人, 好似今次個染病,
負責執枱同清潔既員工,佢14號做咗檢測陰性,
但係18號開始出現病徵,不過繼續返工, 如果佢
冇做檢測,咁衛生署追蹤佢嘅 感染時間就會估多
幾日 !
依家知14號, 係仲未檢測到病毒基因嘅,
咁計佢嘅潛伏期同埋追蹤佢既行蹤,就會有一定
方向喺度。

happylife28    發表於 21-2-27 15:54

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

observer 發表於 21-2-27 09:47
我12月同1月收過,所以字眼唔係記得好清楚。
開apps後, 會跳風險警告出嚟,會話俾你知,
你曾經到過嘅處所 ...

記唔記得唔開app有無msg?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

紫翹 發表於 21-2-27 10:54
唔係呀,我星期一交樽,而家都冇消息

但我不是強制群組,只是有去过拜年,所以自己去驗

真係太慢喇
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 21-2-27 12:01
記唔記得唔開app有無msg?

始終隔咗成 差唔多兩個月, 真係唔係記得好清楚
個程序係點?
我查返我個安心出行apps嘅設定,我係允許收通知, 再回憶下,佢應該好似有啲apps咁,會喺你部手機
發出收到訊息嗰種聲音,同埋個screen 頂出個apps
標誌,通知你有消息到。

嗰啲冇允許信息通知嘅 ,咪要開apps先見到囉!
根本出街食飯既人, 仲要係食午飯, 你係要掃
apps先入到去食㗎嘛, 就算你冇同意收apps推送
信息,你開apps就見到風險通知,你明明見到都
唔去睇, 或者睇完全當冇事唔理會,就係你嘅問題……

講漏咗,個風險通知唔會睇完就消失,佢會一直係度, 日日提住你,你一開Apps就會見到,幾時先至唔會篤眼篤鼻?
記得係14日後先會消失,有冇變更唔知,因為我在冇收過⋯

象牙宮

observer 發表於 21-2-27 12:18
始終隔咗成 差唔多兩個月, 真係唔係記得好清楚
個程序係點?
我查返我個安心出行apps嘅設定,我係允許收 ...

係咪個app改左? 唔見有允許通知呢個設定
放下自在

伯爵府

waterlilymonet 發表於 21-2-26 19:40

安心出行甩漏係真架
你朋友座大廈有無貼安心碼? 如果無, 安心碼係唔會知你出入過呢棟大廈喎!

子爵府

回覆 observer 的帖子

我住個座大廈有貼

別墅

SiuYuen_FB 發表於 21-2-26 16:50
新冠肺炎疫情持續,今日(26日)新增24宗確診個案,涉及12女12男,年齡介乎6至70歲,包括6宗輸入個案、18宗 ...
如果大家肯忍多1個月,多咗人接種疫苗先放寬堂食,應該快好多清零,現在可能已出現第5波,
30x30x30?

子爵府

cattz288 發表於 21-2-27 12:45
係咪個app改左? 唔見有允許通知呢個設定

無改到呀,呢啲是否允許收到通知,喺要去自己手機做,
去設定度,搵應用程式,Click 入去,
搵安心出行個Apps(LeaveHomeSafe) ,佢係用英文名計架,
如果手機裝咗好多Apps,去搵L字頭,搵到就再Click 入去,
應用程式資訊會見到通知,
你揀顯示通知,咁就會代表你已允許收通知。

我果部係三星,我唔知其他牌子有冇唔同下 ~

子爵府

CCHINGC 發表於 21-2-27 13:10
回覆 observer 的帖子

我住個座大廈有貼

我知道啦,回post嗰時唔知原來住宅都可以貼

象牙宮

observer 發表於 21-2-27 14:39
無改到呀,呢啲是否允許收到通知,喺要去自己手機做,
去設定度,搵應用程式,Click 入去,
搵安心出行個A ...

噢! 原來係去手機set, 不過好似係自動set左, 我無印象自己搞過, thx
放下自在

象牙宮

rgricky76 發表於 21-2-27 13:32
如果大家肯忍多1個月,多咗人接種疫苗先放寬堂食,應該快好多清零,現在可能已出現第5波,
30x30x30?
...

唉! 真係早左兩星期就出事
放下自在

珍珠宮

crazypaper 發表於 21-2-26 21:21
有不同可能性。或者佢係廚房無帶口罩,或者佢食飯時除低口罩,然後跟手去做野,又觸摸到啲碗布,桌椅,又用 ...

抹布抹完呢張枱又去抹另一張,張張枱都有病毒,食客一除口罩就。。。

子爵府

名潮食館嗰條友,有病仲返工,正打靶
一定要炒

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

hellomiki 發表於 21-2-27 14:59
抹布抹完呢張枱又去抹另一張,張張枱都有病毒,食客一除口罩就。。。
...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至