自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

DonkeyKong 發表於 21-2-26 22:34
一街都見著住legging 或瑜珈褲,上衣唔冚過pat,成個pat現哂型都係咁。有次見到蝦肉色瑜珈褲,真攞命:igive ...

最怕上樓梯時遇著這些露pat姐仔,我係女人見到都覺得尷尬

男爵府

DonkeyKong 發表於 21-2-27 00:29
呢個我係香港見過。女仔穿白色棉麻質地鬆身長裙,再披見長身麻質無袖冇鈕外套,淺啡色。

撞鬼!我見到個 ...

講起,我最近成日見到人著啡色格仔寬連身裙啋,心諗做咩著到似女子監獄服咁

男爵府

回覆樓主:

中學生青春打扮
1) oversized tee 冚過pat pat見唔到條短褲
2) mid top 露腰+寬身sweatpants +鬼屎咁厚zipped hoodies
3) oversized tee +寬身sweatpants + 加塊滑板
仲有一定去指定幾個eshop買衫,波鞋Air Force only
(我囡呢年半嘅買衫習慣 ) 不過唔係呢個年紀咁著等幾時先著?做人阿媽,睇開D啦!(自我安慰mode)

水晶宮

回覆樓主:

朋友個女,中一定中二,件件衫都係露肚臍。有時睇佢instragram,post唔少吊帶背心相。明白後生女可能覺得自己好索好好身材,但咁樣曬法,又好似早熟咗d

男爵府

Jane1983 發表於 21-2-27 02:25
朋友個女,中一定中二,件件衫都係露肚臍。有時睇佢instragram,post唔少吊帶背心相。明白後生女可能覺得自 ...

青春有限,宜家唔so 幾時so

侯爵府

好媽媽勳章

DonkeyKong 發表於 21-2-26 22:34
一街都見著住legging 或瑜珈褲,上衣唔冚過pat,成個pat現哂型都係咁。有次見到蝦肉色瑜珈褲,真攞命:igive ...

我個20頭同事都係成日着瑜珈褲當普通褲着,上身衫係普通tee,然後又睇到前,又睇到後

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

珍珠宮

princesssarah 發表於 21-2-27 00:53
仲好邪tim,對住晒

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

IHateSummer 發表於 21-2-26 23:05
佢都算係咁咦遮到patpat
我覺得著短t 瑜伽褲出街嗰啲仲核突
pat型腿型靚都算

今日見到個女人,短T,粉紅色瑜伽褲,第一時間諗起蓮藕

Yeelim    發表於 21-2-27 14:59

子爵府

回覆 分甘同味 的帖子

你囡嗰啲係型 但見到衣家啲女仔 真係覺得佢地蝕底晒比班男人 前幾日暖返 一落街已見到有女仔著勁緊低胸衫 迎面行黎 晝面係十分動盪 隅離個呀叔望到眼定定 個女仔bear住呀叔 但我心諗著到咁男人點唔望呀?

珍珠宮

回覆樓主:

我有同事係甘著,但唔係年輕人

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

分甘同味 發表於 21-2-27 01:02
中學生青春打扮
1) oversized tee 冚過pat pat見唔到條短褲
2) mid top 露腰+寬身sweatpants +鬼屎咁厚zipp ...

上年聖誕去買件冷衫俾阿女做禮物
個sales話,佢著貼身定大?呢排嚟嘅父母全部搵加大,唔理肥定瘦個個都要大大大

伯爵府

Wongbuddy 發表於 21-2-27 09:25
回覆 分甘同味 的帖子

你囡嗰啲係型 但見到衣家啲女仔 真係覺得佢地蝕底晒比班男人 前幾日暖返 ...

我女前年都試過想著條leggings + oversize 衞衣,緊緊過pat pat果種,但我&老公覺得唔係咁好,叫佢加條運動短褲仔,好彩佢都肯接受意見!

子爵府

回覆 露比EE 的帖子

你呀女都乖喎 做父母既梗係唔想個女比人睇蝕 我姪女1x嵗時好鍾意著熱褲 都未去到露pat嗰種 既 但姑丈都有微言 同埋嗰年唔比佢著熱褲去書展 可能佢係諗到書展啲寫真模會引左好多痳lut仔去

男爵府

Wongbuddy 發表於 21-2-27 09:25
回覆 分甘同味 的帖子

你囡嗰啲係型 但見到衣家啲女仔 真係覺得佢地蝕底晒比班男人 前幾日暖返 ...

我同我囡傾過,去沙灘&一班人影相無問題。不過一個女仔自己搭車就唔好露胸露腰(保護自己)。就算著bra top出面都lau返件外套去到目的地先除,so far我囡都仲肯聽我個套。。。

伯爵府

Wongbuddy 發表於 21-2-27 10:35
回覆 露比EE 的帖子

你呀女都乖喎 做父母既梗係唔想個女比人睇蝕 我姪女1x嵗時好鍾意著熱褲 都 ...

我只係同阿女講,人一定係取易不取難,唔係話由頭包到腳就一定無事,但著到引人犯罪咁,發生事既機會率一定高d!

男爵府

Charlotte_mom 發表於 21-2-27 10:04
上年聖誕去買件冷衫俾阿女做禮物
個sales話,佢著貼身定大?呢排嚟嘅父母全部搵加大,唔 ...

剛剛上網買果3件tee到貨,大件到可以當睡裙著 不過襯sweatpants 同Air Force 1波鞋又真係幾有型嘅。仲有呢期興大理紋&紥染,D短top & bikini就揀呢類。總之用我張信用咭,我都可以話下事say no (太貼身sexy)

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

你見到d年青人著d大size恤衫蓋過pat pat都已經叫好,唔知係咪d節目主持成日上電視、行山旅遊節目成日都著成咁,我出街撞口撞面見到d中年婦女同20、30青春都咁著添吖!

公爵府

2023年兔年勳章

princesssarah 發表於 21-2-27 00:53

你唔識欣賞啫。

麻甩佬個個睇到唔知幾開心

子爵府

回覆 露比EE 的帖子

講得好岩 教導有方 從小比正確思想佢地好重要

首頁

尾頁

跳至