自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

伯爵府

26days 發表於 21-2-28 21:59
我唔敢一個人行山,好多年前,同事個朋友,女性4x歲頭,時時一個人行山,最後係溪澗搵番條屍,全身赤裸。我 ...

最後查到C因嗎?全身赤裸似係被人姦殺啵

公爵府

chocolatebean 發表於 21-2-28 23:19
全港都有

我自己都有行山,除咗香港都會飛去外地行山,我可以一個人去旅行,但唔敢一個人行山!
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

口水包包 發表於 21-2-28 23:21
果陣要考口試,放學5個同學去左304室等sir. 果排落雨,入到課室將把遮放左係課室入面遮架。放低書包。就同 ...

我地3個女仔大力推門,門係無鎖,因為我地撞開係撞到彭彭聲,但係打唔開,係門口有一塊打直長方型玻璃,望到入面佢坐左係門後,對腳係伸直架。 咁我地書包都唔見埋就打算行埋2樓3樓4樓搵下校工乜人都好幫下手啦。都係無開燈人影都無隻。
終於有個女同學話試下打電話。因為當時帶電話返學會沒收,學校已經有cam, 我地就呢埋去4樓廁所打電話比入面其中一個男同學。電話打唔通。 出到去就見到4樓有個校工係尾室清潔緊,我地跑過去問下佢有無見到我地既野(書包,老師下落)。 當時校工都聽唔明我地講乜。叫我地落返3樓搵。 落到3樓304開住燈。仲比老師鬧左一餐。當時無錶。

侯爵府

yy_chow1210 發表於 21-2-28 21:11
今日自己一個行山,預到一個唔識既山友。佢問我自己一個行山唔驚咩?我問返佢點解要驚?佢話有結界依樣野, ...

可能你遇到的就是從結界來的靈體

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

珍珠宮

口水包包 發表於 21-2-28 23:35
我地3個女仔大力推門,門係無鎖,因為我地撞開係撞到彭彭聲,但係打唔開,係門口有一塊打直長方型玻璃,望 ...

但係sir意思。等左我地超過左半個鐘。 而我地一心就係諗你地玩我地啦。考完口試後,sir走左。我地就開始傾返件事。2個男仔就話點會玩你地?唔通夾埋sir一齊玩咩?我地3個已經開始驚。就拿拿聲執野走。但係我放係門口把遮唔見到。咁大家幫手搵啦。最後發現把遮係第一行最尾個位。當時我仲傻下傻下拎走埋。 我地就去煙竇果到傾返件事。 佢地就話仲拎把遮? 之後就掉左啦。 事隔15年。講返都仲起哂雞皮。

珍珠宮

口水包包 發表於 21-2-28 23:45
但係sir意思。等左我地超過左半個鐘。 而我地一心就係諗你地玩我地啦。考完口試後,sir走左。我地就開始傾 ...

漏左講 我地離開學校係陽光普照。成個畫面唔同。 入左結界好似灰懞懞咁。連境色都係灰色。

happylife28    發表於 21-3-1 00:55
依媽    發表於 21-2-28 23:56

男爵府

好媽媽勳章

回覆 yy_chow1210 的帖子

我覺得就算有冇結界,其實一個人去行山都係有危險,萬一中暑或者暈咗都冇人知啊.

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

iamiam 發表於 21-2-28 22:43
點解行山先有?

聽聞太子站都有

男爵府

ayi1 發表於 21-2-28 23:28
最後查到C因嗎?全身赤裸似係被人姦殺啵

警方係咁估,但無法找到她的衣物和背囊,估計被劫殺溺斃。

珍珠宮

我成日覺得結界恐怖過見鬼

男爵府

Mrs.Chan 發表於 21-2-28 23:22
赤裸?

係,完全搵唔到衣物及背囊

侯爵府

信,呢個世界咩都有

男爵府

好媽媽勳章

raylife 發表於 21-2-28 21:48
迷路就真,我試過行城門水塘大霸個邊,細細個就行過無數次,有次見有條山路上山,諗住上去八下,點知行左一 ...

啱啊,事實真係迷路.有好多專業行山友,都係有多年行山經驗,而且行嗰啲山路都係熟到唔熟,就係因為熟,所以就輕視咗危險性.
有好多曾經迷路嘅人,都係話因為見到行開嗰條山徑,無端端多咗條小路,因為好奇心同自信,所以選擇咗行,就係咁就迷路喇.啲人就稱呼嗰啲無端出現嘅小路為結界.
總知無端端出現嘅嘢,千萬咩都要當睇唔到.

男爵府

iamiam 發表於 21-2-28 22:43
點解行山先有?

地鐵都有,尤其是太子站之前都有jm 出過post 講

珍珠宮

26days 發表於 21-3-1 00:04
警方係咁估,但無法找到她的衣物和背囊,估計被劫殺溺斃。

但正常唔係會驗屍㗎咩

水晶宮

maynjune 發表於 21-2-28 23:35
可能你遇到的就是從結界來的靈體
你意思樓主當時入左結界?

珍珠宮

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我信

男爵府

芒果米池 發表於 21-3-1 00:37
但正常唔係會驗屍㗎咩

同事當時講未驗屍之前,家人問警方,警方根據搵到屍體作出推斷。而驗屍後,身體無明顯傷勢,係溺斃致命。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我信
不過科學d解釋,會唔會係個人缺水或身體狀況差,電解質失平衡而神智不清呢?

首頁
23456...13

尾頁

跳至