婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

zitayanz 發表於 21-2-28 21:40
以前聽人講拍拖係2個人的事,結婚卻係2個家庭的事。2個人相處容易,但融入對方的家庭卻難。
好幸運,我 ...
我99係以上4點既相反,加多樣成日無端端發脾氣,係一個超級難相處既人,好彩我從來無同佢一齊住過

男爵府

以前聽人講拍拖係2個人的事,結婚卻係2個家庭的事。2個人相處容易,但融入對方的家庭卻難。
好幸運,我 ...

咁我6299 都做到依4點,又唔干涉我點教囝,99一休息就叫我湊個囝比佢湊...,lunch 同晚餐仲專登蒸魚煲湯幫我搞掂埋個囝食嘢唔洗我煩

大宅

好幸運,我 ...

4點我都中 我99堅好,完全唔會過問我兩公婆任何野
我99會:
食聚會先問左我,就左我時間先
上黎我屋企自動自覺一星期前預約
我同c6做咩佢都會支持,正面,冇講過一句負面說話
為人隨和乜都冇所謂就得人

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

好幸運,我 ...

我朋友99會搶家務做,當然唔會背後話新抱懶先算好。
我覺得言行合情合理,唔懶醒都是一個優點。

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

DogdogChan 發表於 21-3-10 11:17
4點我都中 我99堅好,完全唔會過問我兩公婆任何野
我99會:
食聚會先問左我,就左我時 ...

你99超好

男爵府

好幸運,我 ...

我寧願中六合彩

男爵府

好幸運,我 ...

生咗Bb五歲再上嚟講吧

別墅

好幸運,我 ...

我6299一樣都做唔到

1. 佢地好鍾意持住係男家,咩都認叻,無時無刻擺架子,我連當初坐月都唔俾我媽咪煮薑醋我食,我媽咪自家製超好食,但只俾錢出去買

2. 我老公好鍾意咩都發脾氣咩都同佢呀媽投訴我,佢呀媽就永遠都話係我錯,永遠說話唔會聽兩邊,佢個仔誇大嚟講佢都撐

3. 呢個絕對一定做唔到,不過佢唔知我知道姐

4. 又冇錢又要擺款,冇咩可以偏心

別墅

冬瓜籽 發表於 21-3-1 12:53
生咗B先見真章

完全認同

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 00:16
我6299一樣都做唔到

1. 佢地好鍾意持住係男家,咩都認叻,無時無刻擺架子,我連當初坐月都唔俾我媽咪煮薑 ...

聽到都想走
健康快樂&幸運,期待美好的一切http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

別墅

瑩然愛 發表於 21-3-15 10:40
聽到都想走

總之佢全家人都好難相處,如果唔係有小朋友我諗一早已經離開左,佢成家人都覺得自己冇問題,其實只係佢地身邊既朋友唔當面話佢地唔啱姐,所以咪縱到佢地覺得自己咩都啱。講真,如果冇一個咁多嗲既6299,其實佢地仔女婚姻可以好好,兩公婆既事關佢咩事,咩都搭把咀,仲要有佢講冇人講,唔係小朋友要佢幫手湊我一定唔會返去見6299,最憎就係啲人咩都要擺款,衰啲講你有錢既我咪俾你擺下款囉,最衰係咩都冇,錢都冇仲要學人擺款

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 10:59
總之佢全家人都好難相處,如果唔係有小朋友我諗一早已經離開左,佢成家人都覺得自己冇問題,其實只係佢地 ...

咁你地係一齊住緊?我都好煩,我都好想走
健康快樂&幸運,期待美好的一切http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb13.gif

別墅

瑩然愛 發表於 21-3-15 13:42
咁你地係一齊住緊?我都好煩,我都好想走

唔係一齊住,但晚晚都會返去食飯,因為小朋友要佢湊,每晚都會返去親子時間,如果一齊住,我諗我已經有抑鬱症

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 13:51
唔係一齊住,但晚晚都會返去食飯,因為小朋友要佢湊,每晚都會返去親子時間,如果一齊住,我諗我已經有抑 ...

唔一齊住好幸福啦,我好羨慕!我覺得我在抑鬱路上

別墅

瑩然愛 發表於 21-3-15 14:22
唔一齊住好幸福啦,我好羨慕!我覺得我在抑鬱路上

唔可以搬走?

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 14:24
唔可以搬走?

層樓我地供緊啊!

別墅

瑩然愛 發表於 21-3-15 15:46
層樓我地供緊啊!

要同6299一齊住?

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 15:50
要同6299一齊住?

➕個老姑9添

別墅

瑩然愛 發表於 21-3-15 16:53
➕個老姑9添

點解會一齊住架,仲要加多個老既,諗下都心寒

複式洋房

ceciliawan 發表於 21-3-15 17:01
點解會一齊住架,仲要加多個老既,諗下都心寒

以前根本無霖過咁差,我算忍得!但係最近一年因為她實在太惡頂,變得好差,啲仔女開始大,她應承走又無走,好黑人憎!

首頁

尾頁

跳至