自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

2021勳章

happyforever138 發表於 21-3-1 12:35
係政府打就免費?科興?

係,只有科興疫苗適合喺私家診所打

公爵府

牛年勳章 2021勳章

happyforever138 發表於 21-3-1 12:34
知唔知政府打是否免費?及打科興的?

政府打都係免費,科興同科瑞都免費
未經許可,請勿轉載

大宅

回覆樓主:

我開唔到裏面嘅連結, 請問大家可否幫忙post打科興苗私家醫生嘅list 喺呢度, 感激

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

color813813 發表於 21-3-1 12:56
我開唔到裏面嘅連結, 請問大家可否幫忙post打科興苗私家醫生嘅list 喺呢度, 感激
...

分區架, 你想邊區?

新冠疫苗接種計劃上周已展開,市民除了可網上預約到社區疫苗接種中心或普通科門診接種外,亦可以選擇參與疫苗接種計劃的私家醫生及診所,直接與私家醫生及診所預約接種。政府今日(1日)公布提供疫苗接種的私家醫生
https://topick.hket.com/article/2889213?r=cpstna

公爵府

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

color813813 發表於 21-3-1 12:56
...

參與接種計劃的私家醫生/診所名單

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

新聞講政府明日開始一連三日, 會將科興疫苗送去私家診所

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章

大宅

牛年勳章 2021勳章

happyforever138 發表於 21-3-1 12:37
即是我地去政府on list 既診所打係免費?

係,政府講明 打疫苗係完全免費,
因為政府已經畀咗津貼私家診所,
打第一針已經收80, 正常冇嚴重副作用
出現,個人打埋第二針 就畀埋尾數$40。
打到一百個人就有萬二蚊呀, 你估下幾多人
會去私家診所打呢?
呢個餅 喺好好分㗎~
我覺得,如果有私家診所仲會巧立名目收人錢,
一定要去舉報佢哋,希望政府有呢種機制。

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tinlong22 發表於 21-3-1 11:20
岩岩打去問過, 暫時仲係優先群組先可以打
打去第一城醫務所冇人知有針打, 連盈建都唔知詳情, 醫生都唔知自己ON LIST , 真係夠曬烏龍。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

2021勳章

cattz288 發表於 21-3-1 09:08
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

子爵府

2021勳章

謝謝分享

大宅

2021勳章

回覆樓主:

請問下,現在約政府打,是否已冇晒了,我見他們都冇時間給我簡?

水晶宮

2021勳章

我問果個得50 支針

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

我同學啱啱WhatsApp我,佢嗰間診所雖然有針,但都係比優先群組,即係60歲以上或者70歲以上帶兩個同行者,我想幫我爸爸個工人打都冇份。

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chinfongfong 發表於 21-3-1 14:18
請問下,現在約政府打,是否已冇晒了,我見他們都冇時間給我簡?

睇下邊區, 香港區今朝已full

琥珀宮

麟媽媽 發表於 21-3-1 14:22
我同學啱啱WhatsApp我,佢嗰間診所雖然有針,但都係比優先群組,即係60歲以上或者70歲以上帶兩個同行者,我 ...

頭先見人分享診所留名都比熟客同長者, 陪同者都無份!! 雖然之前留名, 都唔知有無機會! 即刻book返接種中心月尾時間

琥珀宮

andyman 發表於 21-3-1 14:11
打去第一城醫務所冇人知有針打, 連盈建都唔知詳情, 醫生都唔知自己ON LIST , 真係夠曬烏龍。
...

咁好笑 應該係集團式果隻喇

王國長老

2021勳章 好媽媽勳章 王國長老

cattz288 發表於 21-3-1 14:25
頭先見人分享診所留名都比熟客同長者, 陪同者都無份!! 雖然之前留名, 都唔知有無機會! 即刻book返接種中心 ...

私家醫生,每間診所派得咁少,當然係親疏有別啦!

伯爵府

多謝

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊