自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

observer 發表於 21-3-1 14:07
係,政府講明 打疫苗係完全免費,
因為政府已經畀咗津貼私家診所,
打第一針已經收80, 正常冇嚴重副作用 ...

男爵府

大笨鐘 發表於 21-3-1 12:50
政府打都係免費,科興同科瑞都免費

男爵府

STKKY 發表於 21-3-1 12:44
係,只有科興疫苗適合喺私家診所打

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

happyforever138 發表於 21-3-1 12:37
即是我地去政府on list 既診所打係免費?

yes

子爵府

剛經過一間喺張list上面嘅私家診所, 人哋動作幾快,已經係診所個 玻璃門貼通告,通知人想打科興疫苗 ,請預約。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

observer 發表於 21-3-1 15:10
剛經過一間喺張list上面嘅私家診所, 人哋動作幾快,已經係診所個 玻璃門貼通告,通知人想打科興疫苗 ,請 ...

其實診所最方便!

不過我之前留左名都唔知佢會唔會call我, 保險計我book左跨區接種中心, 遠d
放下自在

複式洋房

cattz288 發表於 21-3-1 09:08
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

知唔知長老拖姐姐打唔打得?同一屋簷下可以安心啲

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

等待黎明 發表於 21-3-1 15:19
知唔知長老拖姐姐打唔打得?同一屋簷下可以安心啲

政府係話70歲陪同者係得既! 但診所有自己做法!
如去online book接種中心係可以架

複式洋房

cattz288 發表於 21-3-1 15:21

政府係話70歲陪同者係得既! 但診所有自己做法!

謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happyforever138 發表於 21-3-1 12:37
打去边?

我打去D診所問, 而家診所同預約都係俾優先群組
除非係陪70歲以上老人家
否則其他人未打得住
天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chinfongfong 發表於 21-3-1 14:18
請問下,現在約政府打,是否已冇晒了,我見他們都冇時間給我簡?

我暫時見屯門安定仲有位
可能個場新開
天朗氣清

珍珠宮

tinlong22 發表於 21-3-1 15:34
我暫時見屯門安定仲有位
可能個場新開

我剛打去問,佢話無得預約喎!妳打邊間架,因為我見得一間在安定

象牙宮

tinlong22 發表於 21-3-1 15:33
我打去D診所問, 而家診所同預約都係俾優先群組
除非係陪70歲以上老人家
否則其他人未打得住

有d陪都唔得呀~可能分得太少針喇
放下自在

珍珠宮

請問係咪都係優先群組?
知唔知普通人幾時有得打?

象牙宮

白毛毛 發表於 21-3-1 16:48
請問係咪都係優先群組?
知唔知普通人幾時有得打?

我只係陪70歲長者打, 所以有份打! 下期係18-60歲長期病患, 普通人要再等下期
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 21-3-1 16:52
我只係陪70歲長者打, 所以有份打! 下期係18-60歲長期病患, 普通人要再等下期
...

Thx

伯爵府

回覆 InkCartridge 的帖子

打咗去list上個私家醫生度問, 其中一個話只同留舊客打!

子爵府

姸媽 發表於 21-3-1 16:46
我剛打去問,佢話無得預約喎!妳打邊間架,因為我見得一間在安定

你誤會咗,佢係話網上預約疫苗,安定(即係友愛體育館)仲有位,
你打去list 安定嗰間?每間診所做法不同,佢話冇得預約,咁都冇計架~

象牙宮

Lilyforest 發表於 21-3-1 16:59
回覆 InkCartridge 的帖子

打咗去list上個私家醫生度問, 其中一個話只同留舊客打! ...

係喇~間間有自己做法, only熟客, only長者, 陪同者都唔比 針太少
放下自在

珍珠宮

observer 發表於 21-3-1 17:01
你誤會咗,佢係話網上預約疫苗,安定(即係友愛體育館)仲有位,
你打去list 安定嗰間?每間診所做法不同 ...

我都知無計,只係問下佢邊間姐!原來係網上預約,咁明晒

首頁

尾頁

跳至