自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

開不了口 發表於 21-3-1 11:14
難委啲人成日話好帶細路出街,好去公園,又話唔駛放電,又話人復課緊要過條命,心理屈埋唔健康都好易出事 ...

咪就係
講真係屋企 日對進夜對住個阿媽
想低b 搵人傾下計都無
心理無影響都幾難啦

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實新聞都無講咩原因........... RIP

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

9歲……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wendyaupooh 發表於 21-3-1 11:18
其實新聞都無講咩原因........... RIP

似係氣窗冇窗花 ,跌落街。

侯爵府

conniecheung 發表於 21-3-1 11:24

似係氣窗冇窗花 ,跌落街。

九歲4至5年級,唔似~似準備呈分,老實講,我仔上星期考完試,4月又測驗,但一星期只返一日學

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 21-3-1 10:56
考試前夕,又冇得返學冇社交,香港教育局、學校係咪想逼死小朋友

又關教育局事?!教育局轄下咁多學生,每年叻到考到牛劍哈佛MIT亦大有人在,又唔見有人出嚟讚揚教育局嘅?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

kayen 發表於 21-3-1 11:28
九歲4至5年級,唔似~似準備呈分,老實講,我仔上星期考完試,4月又測驗,但一星期只返一日學
...

我仔都係9歲,讀緊三年級,未有耐呈分!

珍珠宮

珍珠宮

屋企應該裝窗花,尤其有小朋友。睇呢篇報道未有講及男童咩原因跌落樓,做家長見到呢啲新聞都好心痛。

侯爵府

Anpanmama 發表於 21-3-1 11:16
請問你係邊個報道睇到呢位小朋友墮樓嘅原因?

只係我嘅估計,有咩唔啱喺度講聲對唔住先,因為我覺得九歲嘅男仔都應該好高大,亦都明白扒窗嘅危險,比較少機會失足貪玩墮樓,九歲大約四年班、五年班功課考試壓力係停課期間更加大

珍珠宮

cpycpyhelen 發表於 21-3-1 10:54
作為母親,好怕睇到呢啲新聞
希望死者安息,rip

係,個心痛一痛。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

伯爵府

回覆樓主:

悲傷

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

RIP

侯爵府

redhot 發表於 21-3-1 11:29
又關教育局事?!教育局轄下咁多學生,每年叻到考到牛劍哈佛MIT亦大有人在,又唔見有人出嚟讚揚教育局嘅? ...

有感而發啫,停學差唔多一年,功課考試份量冇停過

侯爵府

conniecheung 發表於 21-3-1 11:30
我仔都係9歲,讀緊三年級,未有耐呈分!

睇大仔定細仔,我仔九歲四年級

珍珠宮

Shellyxlk 發表於 21-3-1 10:56
考試前夕,又冇得返學冇社交,香港教育局、學校係咪想逼死小朋友

咁係咪全世界Ed Board同所有學校都在逼死小朋友?
公平啲,香港唔係特殊情況
家庭關係比學校應該有更大嘅責任

首頁
12345...10

尾頁

跳至