自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

之前試過耐唔耐打電話俾另外個人時候,接通咗係另外d人係度傾計,有時係外國人,有時係講廣東話,好經常都係對方同人地講緊電話,我係度喂,佢地好似聽唔到咁。但明明講廣東話,我就聽極都聽唔明講咩咁。。。

侯爵府

2021勳章

bybewong 發表於 21-3-1 12:05
之前試過耐唔耐打電話俾另外個人時候,接通咗係另外d人係度傾計,有時係外國人,有時係講廣東話,好經常都 ...

好多年前試過一次咁大把。
電話「痴線」

男爵府

2021勳章

N年前電話網絡未先進發達就有, 現在好多年都冇試過

男爵府

2021勳章

年幾前試過1次

打比個fd, 我聽唔到個FD講野,
但聽到第二個人講野
當時個FD係屋企,而第二個人咁岩同人講緊“我而家係XXX(係我FD屋企果區)呀,你過黎啦”
我嚇到無出聲,所以唔知如果我喂,收唔收到我音

標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

男爵府

2021勳章

ot3 發表於 21-3-1 12:21
年幾前試過1次

打比個fd, 我聽唔到個FD講野,

好神奇,好似偷聽器咁

大宅

2021勳章

回覆樓主:

搭錯線

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好耐以前, 電話成日痴線會會咁, 但而家應該無。

大宅

2021勳章

以前流行三人會議,A 打俾你傾偈,B 已經潛伏偷聽。

珍珠宮

2021勳章

試過一次半次
萬物皆空,因果不空

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

以前d電話試過,依家就無

侯爵府

2021勳章

之前試過耐唔耐打電話俾另外個人時候,接通咗係另外d人係度傾計,有時係外國人,有時係講廣東話,好經常都 ...

我試過打了幾次比我媽,但係變了一個陌生男人

珊瑚宮

2021勳章

係咪幻海奇情

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

好耐之前屋企電話試過

珍珠宮

2021勳章

lily-of-valley 發表於 21-3-1 14:11
好耐以前, 電話成日痴線會會咁, 但而家應該無。

3X年前試過幾次系同村嘅人
活在當下

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

叮妹 發表於 21-3-1 18:00
3X年前試過幾次系同村嘅人
以前電話除痴線外, 仲明明打返自己屋企, 會去痴咗第二度。

好好笑, 在公司, 接咗個男人電話, 揾少林, 答佢打錯收線, 點知打咗好多次來, 唯有答佢個電話痴咗另一條線。 咁個男人問呢度唔係少林? 係邊度? 咁我答呢度女人地方, 唔係少林, 係娥眉呀, 男人都笑埋。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊