美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章

想問如果要處理凹凸洞問題,邊種最有效同次數低? 價錢又如何呢? 想搵醫生做
1)Scarlet RF
2) Fraxel
3) Fractional C02 laser

禁止訪問

2021勳章

別墅

zoie_w 發表於 21-3-1 12:57
想問如果要處理凹凸洞問題,邊種最有效同次數低? 價錢又如何呢? 想搵醫生做
2) Fraxel

都好視乎凹凸洞有幾深!
Scarlet MRF 因為呼麻,做嗰時唔痛,而downtime時間短,係做完果下面紅,通常幾個鐘後會退大部份紅,價錢都貴,幾千蚊全面一次!做五次到就見到好大分別

侯爵府

2021勳章

OiMorning 發表於 21-3-2 13:59
Fractional C02 laser 應該最平,但較為傷
冇咁傷可以考慮打picoway

Picoway都可以去到凹凸洞嗎?

侯爵府

2021勳章

myboyboyboy 發表於 21-3-2 14:39
都好視乎凹凸洞有幾深!
Scarlet MRF 因為呼麻,做嗰時唔痛,而downtime時間短,係做完果下面紅,通常幾個 ...

之前去過A+資詢過,佢都介紹我做scarlet RF,話幫到凹凸洞又有提拉緊致效果

別墅

zoie_w 發表於 21-3-2 16:00
之前去過A+資詢過,佢都介紹我做scarlet RF,話幫到凹凸洞又有提拉緊致效果
...

會有拉緊致效果㗎,因為全面通常做埋下巴底!同埋會收毛孔添!

大宅

Fraxel
超痛同貴,但我覺得好有效。

侯爵府

2021勳章

jujufff 發表於 21-3-3 20:51
Fraxel
超痛同貴,但我覺得好有效。

做一次都已經有效果嗎?

禁止訪問

侯爵府

2021勳章

dontlookather 發表於 21-3-4 14:28
緊係可以
但要做另一個頭,因為佢本身係有2個頭
有2-3間都平,你可以問下價

請問大約幾多錢先叫合理嘅價錢呢?

禁止訪問

子爵府

牛年勳章 2021勳章

凹凸洞最有效應該係Fraxel,當然最好係搵醫生打,出邊啲美容院,唔會敢開度數,咁出嚟效果同時間就會長咗。
如果醫生打一兩次已經見到效果,不果貴同要忍受到痛 (麻醉藥過後火燒果種痛)加上downtime 樣衰 大約一星期。

大宅

zoie_w 發表於 21-3-1 12:57
2) Fraxel
第二同第三都打過,有去醫美同醫生到打。
最終係要做唔同既野先可以改善得到

侯爵府

2021勳章

Kwonglyk 發表於 21-3-6 11:41
凹凸洞最有效應該係Fraxel,當然最好係搵醫生打,出邊啲美容院,唔會敢開度數,咁出嚟效果同時間就會長咗。 ...

我唔知我啲凹凸洞算係嚴重定係輕微,請問如果搵醫生做要幾多錢啊?

男爵府

2021勳章

zoie_w 發表於 21-3-2 16:00
...

三年前做過,得小小improvement , 唔覺好有效

子爵府

牛年勳章 2021勳章

回覆 zoie_w 的帖子

我係大約5年前係聖德XX 醫院做,當時分開做1550/1927合共6次,毛孔/凹凸洞,淺紋/色斑全KO,當然後續要保養。我當時除翻開大約6000 一次

侯爵府

2021勳章

Kwonglyk 發表於 21-3-8 10:08

我係大約5年前係聖德XX 醫院做,當時分開做1550/1927合共6次,毛孔/凹凸洞,淺紋/色斑 ...

請問1550/1927係療程名稱嗎? 請問我臉的皮膚,斑同凹凸洞係咪好差?

子爵府

2021勳章

zoie_w 發表於 21-3-7 12:13
我唔知我啲凹凸洞算係嚴重定係輕微,請問如果搵醫生做要幾多錢啊?

左邊肯定算嚴重

禁止訪問

子爵府

牛年勳章 2021勳章

1550/1927 係激光能量波長,1550 做真皮層,所以針對凹凸洞,毛孔,紋理,因其刺激真皮層細胞,令膠原蛋白增生,restruct 細胞咁可 pump 脹返皮膚。 1927做表皮層,可以針對色斑,皮膚黑色素及淺層墨,佢restore 皮膚細胞,所以同時美白嫩膚。你可以上網search一吓。我當年凹凸洞冇乜但係鼻頭毛孔已經變最差水滴形,可以藏污糟,毛孔粗到cake 粉底
好彩醫生做我先可以咁少次數KO曬D問題。
但要提一提你,做fraxel 嗰段期間及之後要好小心打理皮膚及防曬,因為嗰段時間皮膚脆弱及易敏感,唔小心可能會反黑

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊