美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 dontlookather 的帖子

4,5年前fraxel新出晤耐,醫生做一次六七千已經係正常價,我當年都做咗research 才膽粗粗去試吓,嗰陣醫院做緊promotion, Consultant fee 已經減免

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-2 15:58
Picoway都可以去到凹凸洞嗎?

唔得,我做過,冇用

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-1 12:57
想問如果要處理凹凸洞問題,邊種最有效同次數低? 價錢又如何呢? 想搵醫生做
1)Scarlet RF
2) Fraxel

十幾年前做過fraxel 係最有效的,醫生做,要揸麻醉,打到髮邊好痛的,打完塊面超紅,要勁補濕及防曬,打左3次已好明顯又白又滑,凹凸洞平返,4-6次後反光咁靚,連同事都問做乜靚左咁多 ,成個療程6次,要幾萬

公爵府

Kwonglyk 發表於 21-3-8 19:28
回覆 dontlookather 的帖子

4,5年前fraxel新出晤耐,醫生做一次六七千已經係正常價,我當年都做咗researc ...

$6,7千蚊一次?請問每隔幾耐要做一次?係咪因應每人皮膚唔同而定次數?你係咪只係做咗兩次就OK ?請問你嘅皮膚有冇好似我咁差?

公爵府

qq6a 發表於 21-3-8 20:27
十幾年前做過fraxel 係最有效的,醫生做,要揸麻醉,打到髮邊好痛的,打完塊面超紅,要勁補濕及防曬,打左 ...

成個療程要幾萬?請問係咪逐次計錢?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 zoie_w 的帖子

我記得我當年係大約一個月做一次,我淨係記得最初嗰兩次係1550 ,之後嗰四次我已經唔記得個次序,不過好明顯做咗頭兩次1550之後,毛孔已經大概KO 咗。我嗰陣時冇凹凸洞剩係得好粗嘅毛孔同埋好多斑,仲有常眉心皺而有皺紋

公爵府

Kwonglyk 發表於 21-3-8 22:34

我記得我當年係大約一個月做一次,我淨係記得最初嗰兩次係1550 ,之後嗰四次我已經唔 ...

咁請問你睇我而家嘅皮膚狀態,會唔會好似你之前嘅皮膚狀態咁樣? 即係你總共做咗六次?喺醫院做? 請問你之後係點樣護理? 每次都係收現金?定係可以比信用卡?即係都要預起碼$6-7000/次? 可以逐次比錢嗎?

醫生係咪會成塊臉幫我做?連鼻頭黑頭毛孔粗大都會有改善? 我左邊皮膚比較差,有凹凸洞,又多色斑,皮膚鬆弛

公爵府

dontlookather 發表於 21-3-8 14:51
$6000一次都幾貴
可能因為係醫院做
我最貴個次都係3000蚊,已經好肉痛

請問你$3000係喺邊度做?係醫生幫你做?

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-8 22:06
成個療程要幾萬?請問係咪逐次計錢?

成個療程計,因為仲要買一些專打完激光的護膚品揸

公爵府

qq6a 發表於 21-3-9 06:57
成個療程計,因為仲要買一些專打完激光的護膚品揸

係喺美容院? 定醫院? 幾萬蚊要一次過比嗎?

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-9 11:45
係喺美容院? 定醫院? 幾萬蚊要一次過比嗎?

分期,美容院但有醫生註診

公爵府

qq6a 發表於 21-3-9 16:47
分期,美容院但有醫生註診

請問最多可以分幾多期?幾萬蚊即係實際數目係幾多錢?可以分到幾多期?係唔係由醫生做?係唔係好似kwonglyk jm做嗰款1550同1927 ? 係咪total做六次會見效?

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-9 20:55
請問最多可以分幾多期?幾萬蚊即係實際數目係幾多錢?可以分到幾多期?係唔係由醫生做?係唔係好似kwongly ...

印象係分24期,三萬幾6次,但我已係十幾年前做,而家我估可能會平左,同有更好的技術。當年係醫生打,但前後的工夫係美容師處理,例如洗面揸麻醉及打完後敷mask揸cream防曬等。我嗰時係做6次,身邊同事朋友話我皮膚靚左好多,我自己先驚覺真係好左,因我日日對住自己,唔太立刻發現的。

公爵府

qq6a 發表於 21-3-9 21:19
印象係分24期,三萬幾6次,但我已係十幾年前做,而家我估可能會平左,同有更好的技術。當年係醫生打,但前 ...

請問你當時嘅問題係有色斑?凹凸洞?毛孔粗大?咁做咗六次之後呢啲問題通通改善到?

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-9 21:27
請問你當時嘅問題係有色斑?凹凸洞?毛孔粗大?咁做咗六次之後呢啲問題通通改善到?
...

凹凸洞,暗瘡印及毛孔。暗瘡印基本上退曬,毛孔收曬,皮膚白滑左,凹凸洞就6-7成左右

公爵府

qq6a 發表於 21-3-9 22:09
凹凸洞,暗瘡印及毛孔。暗瘡印基本上退曬,毛孔收曬,皮膚白滑左,凹凸洞就6-7成左右
...

咁請問你睇過我而家兩邊面皮膚嘅相,同你之前嘅皮膚問題相唔相似?

男爵府

zoie_w 發表於 21-3-9 22:13
咁請問你睇過我而家兩邊面皮膚嘅相,同你之前嘅皮膚問題相唔相似?

我嗰時嚴重好多

公爵府

qq6a 發表於 21-3-10 09:43
我嗰時嚴重好多

凹凸洞比我更嚴重嗎? $36000/24期,即可以每月比$1500嗎? 咁每次療程之後就戴口罩? 係咪唔可以曬太陽?

公爵府

Kwonglyk 發表於 21-3-8 22:34

我記得我當年係大約一個月做一次,我淨係記得最初嗰兩次係1550 ,之後嗰四次我已經唔 ...

岩岩google search見到呢張poster, 請問妳嗰陣係做全面嗎? 現在要成$8xxx起

睇返清楚原來價錢係2011年

同埋醫院係咪無得做分期架?

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我前後系兩間打過fraxel , 第一間系醫生打6次, 效果唔明顯, 第二次系明星開果間打5次, (都系一個療程), 對本人凹凸洞來講效果不大, 一個唔開心的經歷, 試左挑針, 明顯有效D

首頁

尾頁

跳至