自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

pigtwo 發表於 21-3-5 08:58
睇到27, 頂唔順跳左船
中段開始劇情無無聊聊又一集

你睇埋#28集,被大舅爺笑到流眼淚
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

去到霖安真係悶,扮高人居然有人信,劉西瓜方天雷呢班賊有冇咁蠢呀?次次都好彩避過~最最最令觀眾想打人就係整死老耿,然後話等第二季。。。第二季唔知又會拍成點,之前將夜第一季好睇,第二季大換人,連編導都編埋,第二季我未睇完第三集就棄劇,難睇到呢~慶餘年第二季都未拍,而家又到贅婿,都唔知等到幾時,最大問題係原著都未更完,劇又大改,唔知最終套劇會變成點。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

2021勳章

Charitymami 發表於 21-3-8 23:25
你睇埋#28集,被大舅爺笑到流眼淚

好, 聽你話,明天睇埋28
呢套開局幾好,
誰知又係去到中段唔得,
好編劇難求

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

去到霖安真係好悶,人設,劇情都唔合理。棄咗劇!

男爵府

2021勳章 Xmas吸收勳章

kisskathy88 發表於 21-3-8 19:50
我剛睇到霖安,都覺得開始悶

我都覺,去到霖安好悶,唔想再睇

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

yuyueng 發表於 21-3-5 11:41
蜜月去霖安之後就開始好悶,20集後無咩心機追。

同感,好悶

大宅

睛靈勳章

睇到16集,開頭好睇好笑節奏快,依家覺得有少少悶,追既意慾不大,但都會hea住追埋佢,希望之後會有高潮啦

瑪瑙宮

回覆樓主:

J2今個星期一晚10點播,出咗2集,琴晚賽馬停播。

睇哂2集,套路係《慶餘年》嘅歡樂版,幾輕鬆,睡前甜品。

郭麒麟與宋軼由姐弟變夫妻,其他人物係《慶餘年》轉過嚟,女主角阿媽幾靚,女主角就清秀,雖然郭唔靚仔,但自有一份氣質,演活吋爆窮書生,正!

係家中男人睇先,佢發現呢齣,叫我睇,佢追住睇,應該覺得好睇,佢都鍾意《慶餘年》。

子爵府

2021勳章

rose-mag 發表於 21-3-8 23:33
去到霖安真係悶,扮高人居然有人信,劉西瓜方天雷呢班賊有冇咁蠢呀?次次都好彩避過~最最最令觀眾想打人就 ...

係吖 .. 睇到一半知肥仔要死就跳咗船,遲啲至繼續....

男爵府

牛年勳章 2021勳章

Mablelin 發表於 21-3-5 08:34
直頭悶

去到後尾仲悶,有d爛尾feel
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

男爵府

牛年勳章 2021勳章

love.g.wad 發表於 21-3-4 11:34
老耿領飯盒,傷心。

係呀!傷心
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

2021勳章

我覺得套劇好悶,冇追落去

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

睇咗一半, 覺得好悶,放棄了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

去到第10集跳左船了,同慶餘年同一套路,但係劇情進展好慢好悶。

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章

rose-mag 發表於 21-3-8 23:33
去到霖安真係悶,扮高人居然有人信,劉西瓜方天雷呢班賊有冇咁蠢呀?次次都好彩避過~最最最令觀眾想打人就 ...

老耿死個集,喊到我抽筋,無端端整死佢
開心每一天

伯爵府

好媽媽勳章

開頭好睇,好好笑,
但去到20集左右,
劉四瓜之後好悶,
無睇!

虎頭蛇尾!

大宅

牛年勳章

頭15集好好笑,好可惜虎頭蛇尾,睇到廿幾,想跳船

瑪瑙宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓,原來會爛尾,呢2晚見幾好睇!

伯爵府

2021勳章

開頭好睇,中至後段好悶,唯一尾段老耿嗰集好sad

男爵府

心肝寶貝仔 發表於 21-4-29 09:33
我覺得套劇好悶,冇追落去

我都係呀,好悶,睇咁幾集,頂唔順,跳船走人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊