自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我在instagram follow 左一個外國攝影師的page,佢專拍少女人像而且多數是性感或者裸體,但一點也不俗套和色情,每張都好藝術同有美感,今日我睇緊的時候,我女走過來,佢見到就驚訝咁問我做咩D女仔著咁少衫或者唔著衫,咁我就抱開放態度同佢講,佢哋只係展示銅體的美感同線條,仲有光線陰影的美,有啲人會做裸體模特兒比人畫,但不是咸濕的。咁阿女話覺得欣賞呢啲唔舒服,我就閂左個instagram, 我本來想持open的態度同佢解釋藝術同色情的分別,順便灌輸下性教育,不過唔明點解佢咁保守,覺得著得少就係肉酸咸濕。
你地會唔會同仔女一齊欣賞下拍得有美感的性感相或者畫?

大宅

回覆樓主:

唔會,一陣佢比自己人哋欣賞點算,咁細未識分咩係藝術

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

亞女幾多歲?

珍珠宮

我唔保守嘅,咩類型朋友都有,性話題更加唔怕喺電話同朋友講,仲要唔會避忌俾小朋友聽到。但我完全冇興趣欣賞人哋嘅body.我覺得呢啲同保守完全無關。

伯爵府

回覆 竇漪房 的帖子

十歲幾我唔係特登同佢一齊欣賞,而係我開來睇比佢見到,咁我又覺得唔係咩色情相片就比佢睇我睇緊咩
同埋佢開始有少少胸,我覺得都應該比佢有多啲認知,我記得以前發育我有段時間好唔開心,覺得要開始戴bra 好核突,成日寒背咁行冇自信,我想佢正面認識女性身體,其實係好有美感嘅,等佢多啲自信迎接青春期

伯爵府

Moti 發表於 21-3-1 23:28
我唔保守嘅,咩類型朋友都有,性話題更加唔怕喺電話同朋友講,仲要唔會避忌俾小朋友聽到。但我完全冇興趣欣 ...
我掉轉,同朋友好少講性話題,不過都幾喜歡欣賞有美感的body, 當然不是三點盡露playboy那些

子爵府

虎到金來勳章

好多所謂藝術,都系一张包装纸,美感是主觀的感覺,無得教! 從前香港有个叫羊凡,專影少女,我好憎呢 d 题材 ! 更唔好話少女裸体 !

珍珠宮

厚多士 發表於 21-3-1 23:32
我掉轉,同朋友好少講性話題,不過都幾喜歡欣賞有美感的body, 當然不是三點盡露playboy那些
...

我傾偈好開放的,完全唔當係「性」咁傾,當普通topic,好多識咗十幾廿年嘅男性朋友,我知道佢哋啲秘密仲多過佢哋老婆,幾時叫雞都知。但無論男男女女,我都唔鍾意睇人哋副body,尤其健碩嘅男人。同時我對攝影0興趣,唔知有冇關係。

大宅

no problem at all

大宅

厚多士 發表於 21-3-1 23:19
我在instagram follow 左一個外國攝影師的page,佢專拍少女人像而且多數是性感或者裸體,但一點也不俗套和 ...

邊個呀?pm話我知啦

伯爵府

jamesbond007 發表於 21-3-1 23:38
好多所謂藝術,都系一张包装纸,美感是主觀的感覺,無得教! 從前香港有个叫羊凡,專影少女,我好憎呢 d 题 ...
可能我係女人,我睇女性的身體真係純粹欣賞嘅角度,而且個body亦不是重點,我喜歡睇埋構圖同意境,仲有顏色
相反影男人大隻佬肌肉我就冇咩興趣
當然同一張相,有人覺得係藝術亦有人覺得係賣弄色情,好主觀的。

伯爵府

gskkk 發表於 21-3-1 23:47
邊個呀?pm話我知啦
已pm

珍珠宮

回覆樓主:

萬一你女兒欣賞完別人的裸體照也想去拍裸體照給其他人欣賞呢?

男爵府

不會

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我唔保守。
但唔會咁做。
因為呢D野好主觀,正如樓主覺得好有美感既野,其實我同你個女一樣零興趣。
興趣係要自己發掘,佢中意就會自己搵黎睇,我老公中意車,我睇落架架一樣,我中意手袋,但冇諗過捉住C6睇下,嘩,個設計幾靚,嘩,咩上身成個貴晒咁,佢會瞓著囉。

侯爵府

回覆樓主:

畫開人像, 拍得靚會欣賞下, 研究下

水晶宮

回覆樓主:

每個人有唔同的觀感同諗法
你欣賞無問題,你女唔欣賞唔鍾意亦都無問題
你想佢認識身體變化或教導佢,呢樣佢唔鍾意,咪用其他方法囉

男爵府

我在instagram follow 左一個外國攝影師的page,佢專拍少女人像而且多數是性感或者裸體,但一點也不俗套和 ...

去外國睇畫廊或者藝術館都好多半裸或者全裸
d小朋友入去都唔係大個
甚至香港有時d展品都好explicit 講身體可以代表既唔同意念
其實十幾歲已經中學,唔需要太保守
正確角度欣賞先緊要

珍珠宮

唔會

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

個女都只係得10歲,我諗佢會覺得好混淆,一方面大人教佢要保護自己嘅私隱部位,唔可以俾人睇唔可以俾人摸,但媽媽就教佢一齊欣賞其他女仔嘅身體,咁即係應該點樣?!

edhepp    發表於 21-3-2 17:36

首頁

尾頁

跳至