自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

千萬唔好!一切都有彎轉,有路行㗎!
搵你信任嘅人傾!喊一場,二場,

大宅

樓主,明白你心情!
你同上天傾下計,天會幫你的(如果你沒宗教)
我係基督徒,我信萬大事有祂陪伴,你試下,記得無論如何,天無絕人之路!

ohmygosh    發表於 21-3-3 01:01
Life must go on

公爵府

2021勳章 大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

飲啖汽水、食杯雪糕、食粒朱古力,
下咗啖氣先
慢慢一步一步解決,
冇事嘅

水晶宮

2021勳章

諗開d, 人生仲有好多嘢⋯⋯

小朋友係激心的,唔好嬲

珍珠宮

2021勳章

小朋友無左媽媽好慘的,唔好做傻事。
希望每天開心渡過 ;-)

水晶宮

2021勳章

masis 發表於 21-3-3 00:15
因舊帳戶有人認得,所以開一個新。

我呢一刻好想死,好想跳落樓。

儍豬!小朋友有自己的性格及長處,放鬆陪他們成長就夠了,別亂想,過幾日同老公言和
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

2021勳章

功課唔可能比性命重要,如果小朋友係迫唔到嘅就唔好勉強,佢始終有佢自己嘅人生自己要面對,你嘅責任係好好愛護自己。

你同你先生係咪都係因為孩子教育問題而家嘈屋閉?

男爵府

2021勳章

媽媽辛苦了,比啲時間空間自己靜一靜,抖一抖,經營一個家庭從來都唔容易,但見到孩子健康快樂成長,之前所受嘅少少委屈、辛苦,真的不算什麼。孩子永遠最需要媽媽,加油!

子爵府

2021勳章

嬲嬲地,Fu個mask, 瞓醒一覺再算
慢慢來,難題逐D拆
上嚟慢慢呻

子爵府

牛年勳章 2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

屋企仲有個細,好需要好需要你。

大嗰個激心都係因為甩漏,佢都唔係有心激你,都好需要你㗎。

想想生佢地出嚟,最緊要係佢地健康快樂。學業可以慢慢嚟,甩漏就等佢未來女朋友丙佢都仲得。

最緊要一家人平安。你諗諗十年後嘅自己,回望今日,好多嘢都係好小事。

大宅

2021勳章

上來 bk 傾偈,傾乜都得。

大宅

2021勳章

回覆樓主:

call 999,有人會幫你

男爵府

好媽媽勳章

心情未平服到就唔好諗嘢住喇!試吓深呼吸十下先,然後開桶水拖一拖個地,再洗下浴室同坐廁,之後去沖番個靚涼,畀自己個腦休息下先。

別墅

雖然我冇小朋友, 不過認識好多人係當年公開試考得唔好, 後來用不同方法升學, 或者學一門外語, 而家個個一樣搵到食, 仲搵唔少添. 香港地大把渠道升學, 想讀乜都有得讀, 大把後路, 小朋友學業方面唔使諗得咁灰嘅.
btw, 搵補習幫一幫真係有用. 尤其係中學, 唔補真係唔得

瑪瑙宮

仔女細係好易鬧交,當年我都差啲因為仔嘅事開拖返娘家,阿娘親講話係咁㗎嘞,對對夫妻都係咁,捱過就冇事。

果然如今仔大女大了,已少咗當年嘅大吵。不過,當年係我討厭家中男人對阿仔語氣重咁鬧佢,用人身攻擊語言去傷害阿仔。

伯爵府

2021勳章

一了百了係不付責任嘅行爲,冇嘢係解決唔到,縱使呢一刻你鑽緊牛角尖而諗唔開,但可能不久你突然會"叮"一聲諗開哂,加油

子爵府

2021勳章

你並不孤單,下左氣,唸番住頭其實好小事,加油!

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

冷靜d,唔好鑽牛角尖,珍惜生命

公爵府

2021勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大家都冷靜下,會好啲。兩個都係錫小朋友啫,只係觀點唔同,先有磨擦。既然雙方都有壓力,冷靜一晚係好事。

我比大嗰個激親時(通常都係學校嘢),老公又唔响屋企,我都會喊晒同細嗰個呻。細嗰個,由細聽我呻大,會明我感受,同做得好啲,成熟啲。所以不妨同細嘅講。

以前佢細個,會叫媽媽唔好喊,或只攬住你。而家大左,已懂用說話開解我。

媽媽,加油!其實,每個仔女都係小天使,只係有啲比較主動,自信。有啲比較懵醒醒,大頭蝦!

侯爵府

2021勳章

樓主冷靚啲!教仔係一場持久戰,無謂為仔女影響夫妻感情

媽媽你已經好叻!趁老公唔喺屋企,飲罐汽水再食一大杯雪糕,再敷個靚靚面膜慰勞下自己,瞓個靚覺聽朝咩事都無!

有咩你上黎同我地傾下!

首頁
12345...9

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊