自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

之前都有帶家人去換, 大約知個流程, 但果陣未有疫情, 又唔駛戴口罩.黎緊到自己換 (暴露年紀), 會帶埋阿媽去, 想問依家去到, 除口罩之後, 仲有無時間俾你執一執個樣?

平時都唔會化妝, 但換證都至少會畫下眉同查下唇膏, 不過口罩蓋住又濕又焗, 除口罩之後都要執一執同梳下個頭? 會唔會好趕忙或者俾人催呢? (雖然張杷得手指頭咁大, 但搞到好大陣帳咁)

我見換證提示話最好著有領衫? 但我一件都無除左樽領.....
有無JM最近換完可以分享下? 著衫又有咩要留意呢?

珍珠宮

要劃定眉,除口罩後,即搽潤唇膏,唇膏,留意唇邊有無出界,補下口罩边,鼻樑個位。

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 21-3-3 09:55
之前都有帶家人去換, 大約知個流程, 但果陣未有疫情, 又唔駛戴口罩.黎緊到自己換 (暴露年紀), 會帶 ...

.

wcpcelia    發表於 21-3-3 10:40

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goo_littlebb 發表於 21-3-3 09:55
之前都有帶家人去換, 大約知個流程, 但果陣未有疫情, 又唔駛戴口罩.黎緊到自己換 (暴露年紀), 會帶 ...

有, 個位仲塊鏡
影完兩張比你揀, 唔ok可再影!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你自己預早時間去咪得囉

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

除口罩執樣,最多咪畫返個嘴,梳吓個頭
唔會到時至開始查粉底啊

要讚一讚職員好貼心。我帶長者去,全部第一個counter,行兩步就到,過程好順利

侯爵府

睇下你遇上的職員nice否,
我在影相程序遇上的女人就麻麻,無耐性,無笑容,我除口罩佢就叫我即影,我要求梳頭先,佢就面黑黑。
但在影相後再核對資料的男職員就好nice,好笑容,好有禮貌。
之於著衫,資料就建議著有領衫,但我自己覺得要睇下頸的長度,我自己頸偏短,我著無領衫,影起效果我满意。

伯爵府

之前有post講換證化妝。
留意唇膏色,因為是黑白相,出嚟嘅效果可以不似預期~

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

TingTing 發表於 21-3-3 09:59
要劃定眉,除口罩後,即搽潤唇膏,唇膏,留意唇邊有無出界,補下口罩边,鼻樑個位。 ...

明白, 我都會儘量簡單. 係驚到時仲要顧住阿媽會好混亂

翡翠宮

薯圈 發表於 21-3-3 10:05
唔會急,大把時間,主任超級好,叫你慢慢汁好個樣,頭髮,有時仲會比d意見你, 放心。

簡單畫下眉,眼線 ...

希望到時個主任可以俾少少時間我, 我都好快手的.

翡翠宮

cattz288 發表於 21-3-3 10:12

有, 個位仲塊鏡

我知有鏡呀, 只係驚除口罩又要擺好, 再執自己, 會好論盡.
希望可以兩Take就搞掂啦! (對自己個樣無咩信心)

翡翠宮

sze811 發表於 21-3-3 10:15
你自己預早時間去咪得囉

我約乜都會預早到, 尤其阿媽都係心急人

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 21-3-3 10:24
除口罩執樣,最多咪畫返個嘴,梳吓個頭
唔會到時至開始查粉底啊

梗係唔會到時先查啦, 隨時粉底都唔搞, 因平都唔搞. 查咀畫眉就會既, 仲有梳頭
我仲要戴眼鏡, 都唔知會唔會迫我除.

禁止訪問

翡翠宮

海之風 發表於 21-3-3 10:28
睇下你遇上的職員nice否,
我在影相程序遇上的女人就麻麻,無耐性,無笑容,我除口罩佢就叫我即影,我要求 ...

oh! 希望我遇到個好既主任啦, 化妝我好求其, 不過梳頭都一定要喎....

翡翠宮

rello 發表於 21-3-3 10:29
之前有post講換證化妝。
留意唇膏色,因為是黑白相,出嚟嘅效果可以不似預期~
...

應該揀淺色唇膏會好D? 深色咪似中毒?

翡翠宮

maggietam1995 發表於 21-3-3 10:39
眉可以畫定先, 唇膏到時搽一搽應該冇問題GE~

ok, 我會做好準備, 再預早去到

公爵府

回覆樓主:

上次同老豆去,佢俾你梳頭,整下件衫ge
畫眉你係屋企畫定la,去到梳下個頭,擦下潤唇膏,上次有個po,有jm話唔記得左係黑白,整左出黎好似中毒咁 你可以依家自己用手機轉去黑白影下先,咪知會唔會有中毒效果

ic34    發表於 21-3-3 14:30

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

著有領衫映出嚟張相好睇d

大宅

回覆樓主:

我冇著樽領衫,但係戴咗頸巾

首頁
12345...6

尾頁

跳至