自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

見依家金價幾高下,想賣d金器套現,唔知去邊度賣會著數d?同埋有咩要注意架?求指教,thx!

珊瑚宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

旺角天X

大宅

回覆樓主:

中環忠記

雲母殿

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

忠記, 呢度好多JM介紹過

伯爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

忠記

大宅

你知唔知d金器喺邊間買?一般都係去返同一間賣,咁就唔洗扣火耗
有d鋪頭衰既話會扣成10-20%火耗,加埋佣金條數好甘架!

琥珀宮

2021勳章

都要格價?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

大宅

2021勳章

333s 發表於 21-3-3 15:24
都要格價?

多謝提醒!
因為價格真係可以相差很遠。

別墅

findfinger 發表於 21-3-3 15:03
你知唔知d金器喺邊間買?一般都係去返同一間賣,咁就唔洗扣火耗
有d鋪頭衰既話會扣成10-20%火耗,加埋佣金 ...

咁有冇邊間佣金同火耗錢平d架?好多都係好耐之前結婚收既,唔知佢地邊間買...

別墅

janette1668 發表於 21-3-4 10:43
多謝提醒!
因為價格真係可以相差很遠。

係呀,所以先上黎問下大家知唔知邊間個價錢會靚d

男爵府

2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

我去過材記收金,0店佣,0火耗,我估忠記都係。

男爵府

2021勳章

金器入面有打寶號,細心啲睇就睇到
[img align=left]aal[/img][url=[img align=left]aal[/img]][img align=left]aal[/img][/url][img align=right]C:\Documents and Settings\Angie\My Documents\photo~Ivan[/img]

子爵府

BeadBead 發表於 21-3-4 13:54
請問材記係邊呢?

複式洋房

2021勳章

joan246 發表於 21-3-4 15:28
請問材記係邊呢?

香港九龍油麻地廟街217號地下
電話:23844012

大宅

2021勳章

chankalee 發表於 21-3-4 13:22
咁有冇邊間佣金同火耗錢平d架?好多都係好耐之前結婚收既,唔知佢地邊間買...

我細妹之前租金器果間千金都收,喺尖沙咀,個價都幾好,而且唔收佣,火耗都淨係收3%
我自己都趁價高個排賣咗條金頸鏈

別墅

WY2864 發表於 21-3-5 13:15
我細妹之前租金器果間千金都收,喺尖沙咀,個價都幾好,而且唔收佣,火耗都淨係收3%
我自己都趁價高個排賣 ...

喺尖沙咀邊度?thx

大宅

BeadBead 發表於 21-3-4 13:54

咁去呢2間定係去返買嗰間好啲?

男爵府

2021勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

chinyubb 發表於 21-3-8 17:21
咁去呢2間定係去返買嗰間好啲?

如果放好多,花d時間格價啦。大金鋪網站有自己舖頭買賣價睇,材記收金每日朝早有係facebook出收金價,不過金價浮動的,都可以打電話問現價。
如果唔係多就睇吓邊到方便囉。

大宅

2021勳章

tsuitinyan 發表於 21-3-8 17:08
喺尖沙咀邊度?thx

喺諾士佛臺,美麗華附近,樓上鋪黎既~

wcpcelia    發表於 21-3-10 14:37

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊