自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 cattz288 的帖子

取消咗個預約等其他人可以book

侯爵府

2021勳章

Happy_hk 發表於 21-3-4 11:01
我都覺得係,超過六十歲有基礎病嘅應該一早建議佢地問過家庭醫生先決定打唔打。依家有人取消預約都冇咩問 ...
我有感南韓政府一向包庇醫藥嘅商家,流感針就算有嚴重副作用都無可能一下死幾十人,上2年既消毒霧氣產品又係累死好多人,一直宣稱無問題,直到好多人嘈先至調查就真係有問題。我吾信南韓既所謂報告囉,佢地可能暗地用一 d方法搞掂姐

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

豬小B 發表於 21-3-4 11:31
回覆 cattz288 的帖子

係呀~果時我專登book月尾, 估計診所有針都唔會打咁多日, 唔call我就用返果個期, 用唔著緊係第一時間取消比人地用喇 希望大家都快d有得打

豬小B    發表於 21-3-4 11:47

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

loved 發表於 21-3-4 11:39
我有感南韓政府一向包庇醫藥嘅商家,流感針就算有嚴重副作用都無可能一下死幾十人,上2年既消毒霧氣產品又 ...

睇韓劇都知道佢地好黑暗 周圍都貪污

男爵府

2021勳章

麟媽媽 發表於 21-3-4 11:24
其實點解咁多預約咗政府,又走去診所打呢?其實咁樣真係唔係幾好。

呢樣真係唔係咁好,診所打針又要政府咁多補貼,政府注射場所度又唔取消等其它人補上~其實見到美國都係請軍人嚟幫打~應該都唔需要咁多補貼咁大成本~~香港真係難搞,樣樣要重金伺候~~

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

CatgirlBB 發表於 21-3-3 14:20
63歲有長期病患的老翁,在佐敦官涌市政大廈社區疫苗接種中心打科興疫苗兩日後死亡,消息引起社會關注。該疫 ...
香港人 ,就係甘樣

珍珠宮

2021勳章

cattz288 發表於 21-3-4 11:20
哈哈, 佢地好可愛 今朝我都同亞媽打左, 佢仲以為要幾百蚊添 仲介紹 ...

我變左無得打

珍珠宮

2021勳章

麟媽媽 發表於 21-3-4 11:24
其實點解咁多預約咗政府,又走去診所打呢?其實咁樣真係唔係幾好。

近丫。 老人家寧願排隊都唔想坐車。

男爵府

2021勳章 2018父親節勳章

其實我發覺大部份人都有心血管病!
同皮膚敏感症嘅…!我仲有哂兩樣…!
所以唔好盲目打針…!好易出事嘅…!

伯爵府

2021勳章

Jakmm 發表於 21-3-3 14:26
政府經過尼次,應該出條例

有長期病患係唔可以打
其實長者10個有8個都係長期病患, 唔係血壓高就糖尿

伯爵府

2021勳章

tommyxsarah 發表於 21-3-3 16:20
真心想問 有幾多長者無長期病患
係囉, 10個有8個梗有一樣病患在身

子爵府

木土土 發表於 21-3-3 19:10
私家一樣唔洗錢

我還以為私家有資助,要自己再補貼,原來唔洗錢!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊