時政擂台

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

2021勳章

SandyKL 發表於 21-3-4 02:04
真係此一時,彼一時,就算當年梁振英截到雙非、限奶令、出樓市辣招、DQ宣誓議員,都係俾人鬧,負評係佢推國 ...

當年cy被人抹黑,話佢係狼又奸,我鄧佢慘,我從來都唔覺佢奸,反而覺得佢真心為香港做事,係一位好特首,一直都好支持cy,證明我無睇錯人,反觀林鄭,我一d都唔支持佢做特首,覺得佢暗黃,終極大黃人

瑪瑙宮

emilylam 發表於 21-3-4 02:18

當年cy被人抹黑,話佢係狼又奸,我鄧佢慘,我從來都唔覺佢 ...

曾經支持林鄭做特首,覺得佢硬淨勇敢,但我承認睇錯佢,飲英國人奶水大,與葉劉一樣,始終心中暗藏對英國的忠誠,始終佢地AO站於管治香港上層,享有優越社會地位,都係由英國人扶植上去,邊有可能對親娘有真感情?

大宅

2021勳章

SandyKL 發表於 21-3-4 02:04
真係此一時,彼一時,就算當年梁振英截到雙非、限奶令、出樓市辣招、DQ宣誓議員,都係俾人鬧,負評係佢推國 ...

家人被欺凌,我有信心佢頂得住

但黃公務員玩野,佢地表面上吾一定明顕地同CY吾合作,可以某些關鍵事情暗地裏借啲意埋坑,CY 點接招呢?佢上一屆都同薯片反面咁滯啊

大宅

2021勳章

SandyKL 發表於 21-3-4 02:22
曾經支持林鄭做特首,覺得佢硬淨勇敢,但我承認睇錯佢,飲英國人奶水大,與葉劉一樣,始終心中暗藏對英國 ...

冇錯,前大半生絶對飲英國奶水大,幾年前講過退休計劃,要在英國買樓。

https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E5%8E%9F%E8%A8%88%E5%8A%83%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E8%B2%B7%E5%B1%8B%E9%80%80%E4%BC%91%E4%BA%AB%E5%A4%A9%E5%80%AB-%E6%9E%97%E9%84%AD-%E6%98%8E%E6%98%8E%E5%88%B0%E5%B2%B8%E5%8F%88%E5%BE%9E%E9%A0%AD%E5%86%8D%E4%BE%86%E9%81%8E-031400090.html

瑪瑙宮

waterlilymonet 發表於 21-3-4 02:23
家人被欺凌,我有信心佢頂得住

但黃公務員玩野,佢地表面上吾一定明顕地同CY吾合作,可以某些關鍵事情暗 ...

有《國安法》或者會有唔同風光,佢同曾反面?睇唔出喎,邊件事反映出嚟佢地不和?

珍珠宮

2021勳章

SandyKL 發表於 21-3-4 02:22
曾經支持林鄭做特首,覺得佢硬淨勇敢,但我承認睇錯佢,飲英國人奶水大,與葉劉一樣,始終心中暗藏對英國 ...

林鄭上位做特首,講真,當時我都麻麻地林鄭,覺得佢根本唔夠cy啱做特首呢個位,只可惜cy為左個女被逼落台 ,雖然我覺得林鄭能力不及cy,但我都無諗過林鄭會差到如此地步 經歷黑暴,或多或少睇清林鄭暗底裡黃到出汁,AO出身做左幾十年,心繫英國,佢也曾講過將來退休回英生活
有時d嘢,要經歷過才睇清一個人,難怪中央不停提愛國愛港者治港,相信阿爺都睇清不少

男爵府

2021勳章

一定支持CY
林鄭根本明藍暗黃,無佢支持,班黃人會咁囂張,佢咩都不做不理,黑記,黃醫護,黃老師,黃港台,黃高官,通通都不理,不修整,等香港亂上加亂

珍珠宮

2021勳章

coolman008 發表於 21-3-4 02:41
一定支持CY
林鄭根本明藍暗黃,無佢支持,班黃人會咁囂張,佢咩都不做不理,黑記,黃醫護,黃老師,黃港台 ...

叫林鄭發個真正記者證幫下警察都唔做呀 講到明唔會,想起都嬲!乜鬼特首嚟? 擺明攬炒啦!
呢兩年係警察撐住香港咋!

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

micsin 發表於 21-3-3 22:08
敢言

淨係睇佢而家日日讀晒啲報紙,讀過嘅報道佢逐樣你反擊,理據清晰嗰班歪民真係駁唔到咀㗎

侯爵府

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 21-3-4 02:38

林鄭上位做特首,講真,當時我都麻麻地林鄭,覺得佢根本唔 ...

想知目前香港有邊d官合乎係愛國愛港要求?愛英國我知一大堆。

珍珠宮

2021勳章

Anpanmama 發表於 21-3-4 02:47
淨係睇佢而家日日讀晒啲報紙,讀過嘅報道佢逐樣你反擊,理據清晰嗰班歪民真係駁唔到咀㗎
...

係,佢好熟歷史和法律等 一清二楚,逐一反駁!反觀林鄭好多都唔知唔清楚 佢想駁cy理論,結果cy再出文駁返林鄭 明顯cy清楚條文過林鄭好多啦!

侯爵府

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 21-3-4 02:46

叫林鄭發個真正記者證幫下警察都唔做呀 講到明唔會 ...

咪係,記者證只會對香港好又唔難佢都唔做,假髮官亂判放生同讚楊暴徒,市民連批評都唔可以 ,想話佢唔黃都冇人信(腦殘粉除外)。

珍珠宮

2021勳章

kittylam 發表於 21-3-4 02:51
想知目前香港有邊d官合乎係愛國愛港要求?愛英國我知一大堆。

的確愛英國嘅一大堆 所以cy做返特首,政府內部咁多黃人,都唔易搞....
適合嘅我覺得有何君堯,葉劉,鄧炳強,建制都有幾位,但唔記得個名
其實可引入一些人,比如屈小姐

珍珠宮

2021勳章

kittylam 發表於 21-3-4 02:57

咪係,記者證只會對香港好又唔難佢都唔做,假髮官亂判放生 ...

時間真是可以睇人心 日久見人心

大宅

親子王國15週年勳章

没有最差,衹有更差

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

無阿爺照住, 香港死左啦
歡迎cy

公爵府

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

CY出來再選就好了!

大宅

2021勳章

回覆樓主:

兩個都癈嘅

別墅

2021勳章

marybb23 發表於 21-3-3 21:59
我支持CY,其實CY當特首時為香港做左好多德政,例如限奶令 停雙非 仲有免費讀幼稚園!

至於林鄭既德政.... ...

以前林鄭,現在CY , 有對比之下嘅選擇

男爵府

2021勳章

marybb23 發表於 21-3-3 21:59
我支持CY,其實CY當特首時為香港做左好多德政,例如限奶令 停雙非 仲有免費讀幼稚園!

至於林鄭既德政.... ...

我只知道雙非同奶粉令係佢德政,原來幼稚園免費都係 ,咁撐CY...

首頁
56789...11

尾頁

跳至