自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

hp wifi printer 久不久就連線不到,印印吓,都可以話連接不到,試過 wifi 直接連線又試過,普通wifi連線又試過,兩者都有試過連線成功,但麻煩一兩日又話連線不來,究竟我個router有問題?部printer有問題?還是電腦有問題?

333s    發表於 21-3-4 07:48

男爵府

2021勳章

Kelvin(C.M.So) 發表於 21-3-3 22:20
hp wifi printer 久不久就連線不到,印印吓,都可以話連接不到,試過 wifi 直接連線又試過,普通wifi連線又 ...

me too

別墅

Kelvin(C.M.So) 發表於 21-3-3 22:20
hp wifi printer 久不久就連線不到,印印吓,都可以話連接不到,試過 wifi 直接連線又試過,普通wifi連線又 ...

我連裝都裝唔到,谷鬼氣直接插線

侯爵府

2021勳章

我部HP都成日有呢個問題

大宅

2021勳章

SaraSin 發表於 21-3-3 22:38
我連裝都裝唔到,谷鬼氣直接插線

好主意

水晶宮

2021勳章

我用咗四年都冇事喎,可能wifi收得唔好?

子爵府

2021勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

你個問題,我地都遇到,後尾打去問,就知道發生咩事。
再調較返就無事啦~

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我部hp都係!
仲要搞勁耐先連返
完全唔知點fix 亂咁試 就會突然又連返
次次都搞到勁忟

複式洋房

MC(TIGER) 發表於 21-3-4 00:42
你個問題,我地都遇到,後尾打去問,就知道發生咩事。
再調較返就無事啦~
...

夠竟咩問題?

子爵府

2021勳章

同小朋友ㄧ樣,隔日就鬧情緒,發神經唔聽話。

無得搞。

333s    發表於 21-3-4 07:48

子爵府

Belfastmummy 發表於 21-3-4 05:57
夠竟咩問題?

我唔係hp,不過都同樓主嘅情況好似。

問左c6,話係router 嘅setting問題。
話關router 個channel 事。要自己set返先得。
因為我唔識,佢咁講,我就咁寫
希望大家明我講咩 或者jm幫手補充下

子爵府

Amy1974 發表於 21-3-4 07:38
同小朋友ㄧ樣,隔日就鬧情緒,發神經唔聽話。

無得搞。

有得攪,C6 set返就即刻攪掂

複式洋房

MC(TIGER) 發表於 21-3-4 07:42

因為我都有同樣問題。

大宅

我之前 xerox printer 配 netgear router, 都有問題. 轉咗華碩router之後就冇事. 我估係夾唔到嘅問題

子爵府

2021勳章

MC(TIGER) 發表於 21-3-4 07:42

搵後生仔去改 setting,唔識嘅最好唔好亂咁改設定。

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

我都係,
應該打印機壞左
要直接插線用

子爵府

Amy1974 發表於 21-3-5 07:42
搵後生仔去改 setting,唔識嘅最好唔好亂咁改設定。

我地打去客戶服務,個後生仔教我地改。改完就正常使用啦

大宅

我部HP都冇呢個問題呢
不過我仔話同WiFi setting有關

大宅

幾年前試過突然駁晤到printer但其他電器冇問題,同樓主情況不太相同

後來知道係router本身有2.4g / 5g 不同channels,不過部printer原來只可收2.4,而router的2.4壞了,所以得佢駁晤到Wi-Fi用唔到,換咗router便可

可check check

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
星夢 ... 2 3 4 5 6 .. 8
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊