自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miemiemie 發表於 21-3-4 08:45
女人唔同男人,通常喺對另一半無感情或老公唔好先外遇。
我見有啲男人對個老婆好差,個女人都等到仔女十八歲 ...

哪怕男的有問題,婚內出軌就說不過去。
有問題就去解決,唔離婚就去開始新戀情就不對。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 21-3-4 10:28
福原愛細個好cute, 一輸波就喊.

中國隊個個好錫佢, 有次同中國一姐對打, 被掃到0:9, 一姐放水打波落地下, ...

中國一姐都好好﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

感情事好難講。
女人有外遇,通常都係本身嘅感情出現咗問題。
總之維繫婚姻係一個大學問。但首要係要攪清手續先。

茶類愛好者    發表於 21-3-4 13:27

翡翠宮

ricecooking 發表於 21-3-4 08:38
估唔到!上大陸綜藝好像好恩愛咁,外表又襯

x2

子爵府

mkmama21 發表於 21-3-4 11:02
感情事好難講。
女人有外遇,通常都係本身嘅感情出現咗問題。
總之維繫婚姻係一個大學問。 ...

有時候未必係本身感情問題
好多「狗公」尊吼人妻
不斷發動攻勢,甚至針對老公缺點(缺點人人有)
令妻子一方把持唔住,唔想被指責,將責任堆晒老公一方
甚至偽造事實

霧飛行    發表於 21-3-4 13:46

伯爵府

對佢好失望,佢係日本人,以前做球手好受中國觀眾喜愛,我覺得幾難得

男爵府

吓咩感情事好難講 宜家係開埋房啦喎
可以理解夫妻感情不再,但一日仲係已緍,點都唔可以有任何肉體關係啦下麻
就算男方語言暴力,你可以離婚,但唔係出軌

男爵府

日本八卦新聞話女既1月尾已單方面提交離婚申請,咁唔算出軌挂

兩個婚姻一開始就比人話格差婚,中日兩國都唔睇好,老公老婆收入差幾十倍,福原愛成績最好世界排名第四,男既連台灣都唔到前3

侯爵府

喜新厭舊是人性。可憐小孩子啫

子爵府

放低兩個小朋友走咗去.... 何況佢唔係無經濟能力, 對佢為人好大質疑。
外表純良娃娃, 內裏未必一致...

珍珠宮

cc1226 發表於 21-3-4 13:30
日本八卦新聞話女既1月尾已單方面提交離婚申請,咁唔算出軌挂

兩個婚姻一開始就比人話格差婚,中日兩國都 ...

看新聞描述,男女實力財力懸殊,男方自卑感比較大,心理不平衡,未必容易相處。

他們結婚後以夫妻檔形式進入軍演藝圈,上電視又拍廣告代言等等,所以萬一婚變,檯面上依然需要保持形象(明知係假都要扮作無事,唔可以離婚住),以免牽扯上大筆違約金。人在江湖,身不由己,真係慘。

https://www.zaobao.com/realtime/china/story20210304-1128676

珍珠宮

回覆樓主:

女名氣身家高過男
言語不通飲食文化不同
當初肯嫁去台灣都是真愛+衝動

象牙宮

2024年龍年勳章

72leelily 發表於 21-3-4 20:49
女名氣身家高過男
言語不通飲食文化不同

個女仔雖然係日本人, 但佢父母自細送佢去中國練波, 佢仲打過中國職業賽, 所以中文流利.

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

72leelily 發表於 21-3-4 20:49
女名氣身家高過男
言語不通飲食文化不同

福原愛識講東北話,溝通應無問題,但文背景同名氣一定影響到婚姻關係

水晶宮

ngwong2 發表於 21-3-4 11:09
x2

X3

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至