自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

2880 發表於 21-3-4 10:45
琴日吉之島見15盒(內裡有4包)諗住呢隻牌子靠得住點知難飲到想掉落垃圾桶 (淡咖啡味但奶味又重, ...

自己買咖啡粉,加1/3 包粉開嚟飲,自己調整

男爵府

kaheiboy 發表於 21-3-4 11:02
紅色都好難飲,雖然係latte但只得奶同甜,完全冇咖啡味

紅色我有飲過,我覺得幾好飲,你會唔會係加咗好多水沖淡咗.

男爵府

kimmy2006 發表於 21-3-5 04:51

我加咗好小水,个盒有寫用180ml熱水冲,樓上Jm都話呢隻味係唔掂,所以你冇謂買嚟試,餘下嗰幾包我會用咖啡粉加落去飲埋去

珍珠宮

2021勳章 2018復活節勳章

超難飲囉

侯爵府

2021勳章

kimmy2006 發表於 21-3-5 04:51

口味真係好個人,照圖沖太甜,加水又冇味,重點係冇期待嘅咖啡香味(emoji)

珊瑚宮

2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

EMILY03 發表於 21-3-4 13:38
starbucks D 咖啡都差咗好多
同意

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

係淡d, 但自己再加d 咖啡就好正,因為唔太甜,又真係做到泡泡感覺

男爵府

fionstone 發表於 21-3-5 13:51
係淡d, 但自己再加d 咖啡就好正,因為唔太甜,又真係做到泡泡感覺

今朝試過加雀巢即溶咖啡落去,但係溝埋個味都唔係好掂,好再一盒只得四包,如果唔係就有排捱

大宅

2880 發表於 21-3-4 10:45
琴日吉之島見15盒(內裡有4包)諗住呢隻牌子靠得住點知難飲到想掉落垃圾桶 (淡咖啡味但奶味又重, ...

我買過呢款咖啡嘅焦糖口味又係難飲到爆,齋甜又冇咖啡味,同佢店內沖既差好遠。
咁唔知呢個brand 既capsule用咖啡機沖出嚟嗰啲係咪又係同呢啲一樣呢?

男爵府

SCLLB 發表於 21-3-5 16:37
我買過呢款咖啡嘅焦糖口味又係難飲到爆,齋甜又冇咖啡味,同佢店內沖既差好遠。
咁唔知呢個brand 既capsul ...

本來呢排飲開雀巢金裝即溶咖啡,諗住飲完試吓買星巴克即溶咖啡粉(我見大生有買)但係宜家唔敢再亂買

珊瑚宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

奶味重 latte

大宅

2021勳章

我早排買咗2盒,一盒latte、一盒caramel,哥時仲要$25盒。

兩盒都好難飲,完全唔似舖頭買哥d咖啡,好耐未試過咁差嘅即沖咖啡。

子爵府

2021勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

有時買左啲人地話好飲嘅3合一,但唔啱自己口味,我都會再溝另一隻飲埋佢,有時溝左又唔錯喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊