醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

kathysiu829 發表於 21-3-23 11:21
謝謝, 是否喺醫院做? 呀仔11歲, 但又唔係咁想入院做...

診所做,尖沙咀海洋中心

禁止訪問

珍珠宮

mintra 發表於 21-3-6 23:41
之前小一已在健康院(後轉介医院)睇咗,當時医生話要觀察多一兩年如無改善就要做, 兩年過去,現在就係想搵 ...
我仔細時就係發炎,睇普通醫生才知道過長,之後經朋友介紹了一位外科醫生,係私家做因有INSURANCE可以CLAIM足...
手勢都唔錯,不過做完,你一定請幾天假陪佢,佢洗傷口同去VV好痛架...

大宅

Macusmama 發表於 21-3-25 16:20
我仔細時就係發炎,睇普通醫生才知道過長,之後經朋友介紹了一位外科醫生,係私家做因有INSURANCE可以CLAIM足. ...

去vivi好痛?陰公,我仔实捱唔到。 請問你去邊間做

珍珠宮

mintra 發表於 21-3-25 17:22
去vivi好痛?陰公,我仔实捱唔到。 請問你去邊間做
所以要請假陪佢好多天,齊齊去厠所,佢去VV時,耍安撫佢架,講啲野佢想玩來引開佢的注意力..過幾天就好的了.

大宅

8100 發表於 21-3-22 22:06
手術約$11000, 另兩次覆診

請問邊位醫生做?我小朋友都要割,thanks

大宅

markus128 發表於 21-4-21 02:26
請問邊位醫生做?我小朋友都要割,thanks

劉邦茂醫生

禁止訪問

別墅

Yanomi 發表於 21-3-9 00:17
我都考慮同6歲仔去做,但又唔知邊個醫生或者去邊度做好,宜家都搵緊資料

搵小兒外科做啦

複式洋房

可否pm我醫生資料

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

opclk99 發表於 21-3-8 05:57
前年阿仔去香Ⅹ專科中心,
尖沙咀 漢口道亞太中心個間做激光,
(小朋友要全身麻醉所以大夫去左法國醫院攪),

有冇大人先去割?
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

opclk99 發表於 21-11-23 21:53
見過一位。

有個朋友係細個無割
宜家成日發炎
不過佢好驚

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

寶石宮

opclk99 發表於 21-11-24 03:31
成日發炎就要成日食抗生素,尿道炎好麻烦,唔食葯唔會痊癒。

係。我知。
佢好害怕我迫唔倒

男爵府

crystal媽咪 發表於 21-11-24 07:53
係。我知。
佢好害怕我迫唔倒

你唔使咁擔心, 咁大個人識自已諗, 唔識諗就要承擔個責任, 外人做唔到咩

寶石宮

kaman06 發表於 21-11-25 08:56
你唔使咁擔心, 咁大個人識自已諗, 唔識諗就要承擔個責任, 外人做唔到咩

...

我唔擔心
上次佢小便有痛有血,後來檢查到有腎石同下面發炎
但未檢查之前就以為自己有啲乜重症

大宅

回覆 8100 的帖子

我仔 10月底 搵劉邦茂醫生 做完成手術了. 感恩,手術過程順利 、康復進度都良好, 我地好滿意。 其實 我地3月睇左劉邦茂醫生, 劉醫生確認皮包過長, 但因沒有發炎, 醫生話不急著做手術, 等佢大D 或會發炎 到時佢自然想做..不用急.... 我仔當時未READY 表示唔想做住, 所以無做........之後我同仔講反正都做, 不如親細個 (我仔9YRS OLD), 仲約定半年後...... 最終10月底做左, 當天下午做手術, 約半小時, 比止痛藥食及有藥塗傷口, 晚上回家麻醉藥退晒後, 佢痛到喊, 第一日真的好辛苦, 第二天起床, 佢話好好多, 無昨晚咁痛, 在家休息3天 (SAT - MON), 第4天可上學 (佢本來話唔請假照返學, 我堅持要佢星期一休息多一天) , 情況一天比一天好轉, 應該唔再係痛, 而係頭頭終於外露了, 與底底磨擦有唔舒服的感覺, 手術後10天左右已經可崩崩跳。 手術後兩星期才回去覆診, 醫生話傷口好好. 不用再回來。
手術 連同覆診 HK$11,000 左右。

我仔在5歲起經健康院檢查後醫生話過長, 再轉介到大醫院見醫生, 醫院醫生確認包皮過長, 當時細, 不建議急著做手術, 比左藥(有少量類固純成份) 叫我地日日塗及叫我仔日日"做運動" 整鬆包皮, 話幫助包皮鬆弛, 話如果都唔得, 將來大D 就做手術。

9 -10 歲呢D 年紀做, 都幾合適, 太小, 擔心在手術床上掙扎... 太大, 可能會痛D (姑娘講)......

劉醫生人唔錯, 手術前有同我地傾計分散仔注意力.....

同大家分享下, 希望幫到有需要既你.....

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

有發炎, 更加要做, 勸下佢, 9YRS 小朋友都做完了..... 我睇我仔實際痛只有2-3日 ... 佢係一個好怕痛的人...

大宅

wylhkg 發表於 21-11-23 18:54
可否pm我醫生資料

OK , pls check pm.

首頁

尾頁

跳至