自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

babe13E 發表於 21-3-4 17:00
明白明白。
我早排放左部分賺錢嘅貨,騰左少少錢出來,上星期就身痕(其實我本身都大癮,成日買買賣賣) 入 ...

之前同你差不多時間買既小米,我仲未放晒,留左400股喺度唔捨得放

子爵府

babe13E 發表於 21-3-4 17:00
明白明白。
我早排放左部分賺錢嘅貨,騰左少少錢出來,上星期就身痕(其實我本身都大癮,成日買買賣賣) 入 ...

唔怕你精,唔怕你呆,最怕你唔來。
唔怕畀你賺住先,只要你肯來,遲早都會畀返凸佢。
好在我好早就明咗呢個道理,主力供基金,股票則只是小注怡情。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

1千鬆D
一日未賣一日未蝕既~ 平常心
上星期好在都止賺左少少, 鎖定利潤
而家跌市都真係唔敢再加碼了
忍左成日唔俾自己再轉錢落牛牛度

大宅

蝕緊2萬几,10-15%左右
幸好之前賺時賣左部分。唯有坐下艇。

禁止訪問

伯爵府

SmileCC 發表於 21-3-4 17:20
你賺到錢,自然大癮
我就次次想短炒都係坐艇
今日勁想買手吉利,但都係驚,唔敢 ...

吉利同比亞迪都係由舊年開始睇住佢地升上去,但因為一直創新高一直唔敢入埸,近排見回左咁多、有錢又身痕所以開始試下買車股,真係發神經!

車股似乎未跌完,你都係唔好易貿易然入場,我早幾日仲差啲$222入埋BYD,好彩諗起已經有吉利,而且BYD十幾萬一手,最終打消念頭。

吉利今日咁低價我都冇溝貨,越重貨越大壓力,1手咁大把,冇壓力,由得佢!

大宅

美國剔出香港,澳門自由經濟體會唔會有影響

複式洋房

10%

男爵府

應該打和之前賺既宜家蝕,希望在明天

禁止訪問

公爵府

Gorgor0612 發表於 21-3-4 13:37
淨蝕巴巴一隻!

賺左一轉,賣左又再買過,跟住一路跌

伯爵府

回覆樓主:

吉利小米美團
阿里比亞廸先蝕得甘
放到等佢升

男爵府

babe13E 發表於 21-3-4 17:55
吉利同比亞迪都係由舊年開始睇住佢地升上去,但因為一直創新高一直唔敢入埸,近排見回左咁多、有錢又身痕 ...

1211好貴,我無勇氣入場,好在你無入,起碼吉利注碼細好多,長遠應該升返既。吉利我上年3月買,都坐左一段時間,中間見好又買少少,係年尾突然爆升,就係我喺25.4放左21.x買果手既一日爆升,之後剩返的又唔捨得放,袋得落袋都係得果三幾千 而家帳面就快賺埋唔夠蝕
我升緊唔放,蝕緊又唔放,得個吉。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

cathy11 發表於 21-3-4 12:48
呢個市。。。。。

你算少啦

大宅

vivibabyvivi 發表於 21-3-4 14:13
打仗?邊度打邊度?

不是打仗,是下令空襲敘利亞。

上星期突然跌不停,驚得滯,蝕住放哂。

伯爵府

SmileCC 發表於 21-3-4 17:25
之前同你差不多時間買既小米,我仲未放晒,留左400股喺度唔捨得放
...

你咁忍得嘅,之前賺倍幾都可以忍住唔沽。好勁!
我以前成日心急想食糊,所以都錯過左好多大升市,明明可以賺多多都變賺少少。

可能我對小米有抱憾嘅感覺,所以近排見回左咁多咪入市囉!其實坐艇之前2日都即日鮮賺過一轉嘅(話小米造車嗰日,上午入左,下午無啦啦有單造車新聞,所以下午就食左,執左幾千) ,之後自己覺得造車單嘢應該真係有啲嘢 ,所以之後又忍唔住又買返。

伯爵府

回覆樓主:

重傷,唔好提

伯爵府

SmileCC 發表於 21-3-4 18:21
1211好貴,我無勇氣入場,好在你無入,起碼吉利注碼細好多,長遠應該升返既。吉利我上年3月買,都坐左一段 ...

呵呵!我老公就係話我“升又唔放,跌又唔放”,唔知買嚟做乜。所以早幾日$57.xx食左少少941。諗住睇下有冇機會50蚊邊再買返。

其實你眼光唔錯,咁早就識買吉利同小米!

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

尋日見升咁多,我拿拿臨放咗兩隻144同3988, 我覺得沽咗先叫真正賺到錢

男爵府

babe13E 發表於 21-3-4 18:29
你咁忍得嘅,之前賺倍幾都可以忍住唔沽。好勁!
我以前成日心急想食糊,所以都錯過左好多大升市,明明可以 ...

你果日都好犀利喎!玩即日鮮!記得果日係突然彈起,第二日就跌返...
我咁忍得,就係因為成日早左食糊,賺少左... 700,388一去無回頭....
微盟本來有3手平均價10.xx,我玩好少,通常一兩手,係睇好的會買多少少),佢升到33蚊時我係得返一手,又唱好佢,唔捨得沽,結果袋落袋既又係得幾千 比電又係咁,兩手,42蚊沽完爆升,本來話60蚊沽埋佢,最後又無沽,又就快還原了
食幾多著幾多係整定

首頁
23456...10

尾頁

跳至