自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我都收過,佢係好有誠意手寫信,不過比我掉咗落垃圾桶!

大宅

mymarigold 發表於 21-3-4 21:18
佢地好有耐性,廿年都仲用緊呢個方法

翹唔怕舊,至緊要受

你睇d電話騙案呀,網上情緣咁成功就知

大宅

mercurycc 發表於 21-3-4 20:53
用郵寄,有成本架。

你放心,大把儍仔捐錢,唔係點解啲眾籌會咁多錢

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

s160656 發表於 21-3-4 19:52
睇來呢封親自用手寫比你,咁點解會有你地址?

我收過,佢逐家逐戶寄比大廈住戶,信封面寫乜乜大廈第幾座幾樓幾室戶主收就得,唔洗寫姓名,好似d廣告信咁。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

D字幾靚

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

greenpea 發表於 21-3-4 20:06
可能係你大厦既住戶,咁就好清楚大厦層數和單位號碼

上網查下物業買賣就知道每幢大廈有幾多層, 每層有幾多個單位

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

呢個教派好邪門, 以前揾2個女人, 逐家拍門洗樓, 我以前住唐樓, 好易入來拍門。 開門, 2個女人就話佢地係教會, 來探訪你地個家庭。 問佢地咩教會,問極唔講, 我話咩教會都唔講? 你係咩邪教? 卒之話耶和華見証人。 係咁死chur, 唔信要落地獄, 卒之話報警至話我落地獄至走。

有friend 比導咗升仙, 去到佢地教堂, 嘩, 聖誕, 復活節, 生日, 結婚紀念, 父母生日, 乜節都不能慶祝。 父母耍拉入教, 若父母不跟仔女信, 要離開父母。

不能輸血比人, 又不能接受輸血。 唔食得豬红雞紅。

Friend嚇到唔敢返, 搬屋。

我在QE見過一個女人, 面白過纸, 醫生護士叫佢輸血, 揾張被蓋住自己唔理。 探病時, 成班教友圍住張床, 大聲叫耶和華會醫病人, 又祈禱又唱歌, nurse 叫佢地唔好咁大聲又唔可以咁多人, 唔理, 卒之多個nurse來, 至走D人。

之後唔知啦, 我過2日出院。

好恐怖。

伯爵府

字體端正

伯爵府

我有個親人,全家都是這個教會的信徒,沒有什麼問題

伯爵府

佢哋還停工兩年,去貧窮國家的教會學校,做義工,教小朋友英文。

男爵府

lily-of-valley 發表於 21-3-4 22:18
呢個教派好邪門, 以前揾2個女人, 逐家拍門洗樓, 我以前住唐樓, 好易入來拍門。 開門, 2個女人就話佢地 ...

我有個朋友既同事都係哩間邪教既信徒,話唔可以同朋友出去玩,只可以同自己信徒交流
我朋友仲問我乜教會係咁既咩...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

kaman0617 發表於 21-3-4 22:23
我有個朋友既同事都係哩間邪教既信徒,話唔可以同朋友出去玩,只可以同自己信徒交流 。
我朋友仲 ...
總之好邪。 間唔中放入信箱有張好肉酸的耶稣相。耶穌釘十字架血淋淋。

大宅

honglong 發表於 21-3-4 22:23
佢哋還停工兩年,去貧窮國家的教會學校,做義工,教小朋友英文。

摩門教都好興叫人停工去傳教,外表好有禮貌好好人。唔係咁做下呢啲義工點會 tum倒人信教。呢啲教會好多時有自己刊物經文,已好明顯唔着重睇聖經。甚至好多靈恩教會追求方言,擊倒都要好小心。好地地有本聖經唔去睇

侯爵府

好多年前,在街上遇過,以為係基督教,好好人會同你讀聖經,佢過了很久會打電話,讀一段仔經文,當期時覺得得好有人同你分享聖經,又慰問你。佢一開始講到時世唔好,要醒悟。通常會接電話,但最後不知如何唔想最接電話,無再聯絡。後來知道是異端。違反聖經

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好耐之前收過

公爵府

我外家都有收過,好彩我媽拎比我睇,我即刻扔左
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

手寫好得閑wor

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

由果d外國人教徒寫?

子爵府

2024年龍年勳章

有冇異端教會名單可以參考下
Life must go on

首頁
12345...6

尾頁

跳至