自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2021勳章

回覆樓主:

我有收過,但佢冇宣傳啲咩網址或叫我地上教會,我收到果封覺得幾有heart

別墅

2021勳章

lovemisha 發表於 21-3-5 02:42
我有收過,但佢冇宣傳啲咩網址或叫我地上教會,我收到果封覺得幾有heart

緊係扮有 heart,唔係點 tum你落搭

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kaman0617 發表於 21-3-4 04:16
唔係,郵寄

都幾落本喎,一棟樓每層每戶寄一封,小數怪長計。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

2021勳章

s160656 發表於 21-3-4 20:07
咪寫到手軟

淘寶有自動抄寫機買

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jehovah witness 係咁的,以前會上門傳教(美國),而家改寫信,我早幾個月前都收到封,即刻掉左,佢地係好興傳教,我覺得Jehovah witness 比摩門更怪

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

kaman0617 發表於 21-3-4 19:47
今日收到異端教會(耶和華見證人)寄信來屋企信箱 。。。

我都有收到,仲係手寫的!睇完後我掉咗去廢紙回收

侯爵府

2021勳章

kaman0617 發表於 21-3-4 19:47
今日收到異端教會(耶和華見證人)寄信來屋企信箱 。。。

喔~依個jw.org成日有人企係屋村屋苑出入口,有易拉架,又派紙仔
早兩年佢地直情上樓每戶按鐘仔同你講黎傳福音,wa,我意為外國聖誕前先有,估唔到農曆年後都有,我同老公講佢地其實係咪要跑數?
4-5年前大仔k1,有日係巴士有兩個外國人同大仔搭訕,話佢好可愛,問阿仔咩名佢即時講到meaning,我話你又知ge,因為我上網查過meaning先改,通常都係聖經,之後就話佢地係傳教士黎香港教英文,仲俾左個website我叫我得閒上去睇,就係依個lo.... 我諗依個organization都幾大

男爵府

2021勳章

S_family 發表於 21-3-5 08:50
喔~依個jw.org成日有人企係屋村屋苑出入口,有易拉架,又派紙仔
早兩年佢地直情上樓每戶按鐘仔同你講黎傳 ...

你自己小心D,哩間野唔係正統基督教會,佢地好興搵D外國人或者樣子不錯既企係街派傳單,我個陣係娘家樓下見到,都有同屋企人講叫佢地唔好理佢地。。。

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我曾經收過郵寄,佢還寫自己係乜屋苑的乜太,但不是詳細地址,詳細係一間教會地址

侯爵府

2021勳章

kaman0617 發表於 21-3-5 09:09
你自己小心D,哩間野唔係正統基督教會,佢地好興搵D外國人或者樣子不錯既企係街派傳單,我個陣係娘家樓下 ...

放心,我仔讀基督教學校,婆婆阿姨都信耶穌,如要入會我一早就入左

伯爵府

2021勳章

lily-of-valley 發表於 21-3-4 22:18
呢個教派好邪門, 以前揾2個女人, 逐家拍門洗樓, 我以前住唐樓, 好易入來拍門。 開門, 2個女人就話佢地 ...

係,我都了解過呢個教,唔俾輸血,外國有醫生唔知輸左血去救人,反面俾人告tim呀,好痴線
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

珊瑚宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢間常親自用手寫,放入信箱

子爵府

2021勳章

我有親戚當年神奇地又一個賭徒,參加咗一個喪禮之後,入咗呢個教,叫做洗心革面唔再賭錢。但之後都好古怪,佢全情投入全家都好信,仲做埋呢個教的高層,試過有次佢在家搞D教友聚會,聚會中死咗一個人,新聞都有賣,好耐人尋味。佢仲會去D傳教trip, 只准男教友去,唔准女人去。
但廿年後的現在,佢同呢個會D人交惡咗,竟然離教去第二個教會。
其實我覺得呢個一定唔係正宗基督教派(我本身對基督教都無乜好感),好古靈精怪。不過我親戚三個仔由細都返呢個教會,可幸的是三個都乖仔,無乜古怪。

男爵府

牛年勳章 畀面勳章

lily-of-valley 發表於 21-3-4 22:29
總之好邪。 間唔中放入信箱有張好肉酸的耶稣相。耶穌釘十字架血淋淋。
咁D相有可能唔係佢地的(耶和華見證人),因為佢地話耶穌不是被釘在十字架上, 是苦刑柱上。 呢一點佢地成日話人地十字架是錯的。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢D字幾靚

我都收過, 又係手寫
最好笑竟然係垮區, 我幾有心都唔會 搭幾轉車去

男爵府

牛年勳章 畀面勳章

我又講下, 我返過呢個教會, 佢地唔係壞人,大家唔使咁驚嘅。 你成為佢地一分子, 就好似入了一個大家庭咁, 都會互相幫助。 但係你能唔能夠接受佢地既"家規" 又係另一回事。 我用"家規"兩個字是因為有些規條不是跟據聖經定下的, 是人為定立的。 我覺得不是正法, 所以沒有再接觸了。

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

經常收到,無理佢

伯爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

不嬲無好感!謝提醒

子爵府

2021勳章

這個教俾正統教會稱為異端,佢哋不是邪教,我識得的同事,親人,都係信這個教,全部是正常善良的人。

子爵府

2021勳章

所有導人向善的宗教,我都不排斥

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊