自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

已經壞壞地,成日自己熄機。係未做返原廠設置?再拎去比收買佬?thx

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

賣左佢...留嚟都係垃圾

男爵府

可以嘅話先做原廠還原

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我又冇賣喎,留到嘅都留,因為本身都唔追款,幾年先換一部,賣又唔值錢,到個小朋友大時,睇到手機變化,都係有限地方,c6嗰兩部水壺重係度

水晶宮

2024年龍年勳章

kisskathy88 發表於 21-3-5 09:57
我又冇賣喎,留到嘅都留,因為本身都唔追款,幾年先換一部,賣又唔值錢,到個小朋友大時,睇到手機變化,都 ...

古董
我都唔追款,手上呢部用咗5年了,最近經常自己熄機,問過JM,都應該差唔多拜拜。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

stagea 發表於 21-3-5 09:33
賣左佢...留嚟都係垃圾

我都係咁話 我老公有4、5部舊手機喺度,話就話士啤,轉咗新機都唔會用返。

水晶宮

2024年龍年勳章

jon12345 發表於 21-3-5 09:54
可以嘅話先做原廠還原

知道,唔該哂

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Rita 發表於 21-3-5 10:01
我都係咁話 我老公有4、5部舊手機喺度,話就話士啤,轉咗新機都唔會用返。
...

係架...
我老公成日換手機, 試過留過架, 最後都係唔會再番用, 所以而家一換就賣, 廢事阻地方擺...

yeung_ma    發表於 21-3-5 10:09

珍珠宮

請問android機定iPhone呀?

水晶宮

2024年龍年勳章

小傑媽媽 發表於 21-3-5 09:32
買新機時問下有冇得trade in

水晶宮

回覆樓主:

我嗰D 無賣,因為驚有資料被還原
連老公工作需要的,屋企有超過廿部
我見到都眼冤,但都無辦法

水晶宮

2024年龍年勳章

Moti 發表於 21-3-5 10:05
請問android機定iPhone呀?

android

子爵府

Nbs 發表於 21-3-5 10:16
超過20部, 真係揾位放都頭痕

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有機構收,搵下屋村本身係咪回收點,唔係既,要辦公時間拎去指定地方

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

https://www.wastereduction.gov.hk/tc/workplace/crp_intro.htm

333s    發表於 21-3-5 11:19

象牙宮

回覆樓主:

等換手機拎埋去當錢用!衛x有時搞預售,超舊款機都可以當500,800用架

水晶宮

2024年龍年勳章

oceandeepsea 發表於 21-3-5 10:28
https://www.wastereduction.gov.hk/tc/workplace/crp_intro.htm

好呀,唔該哂

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Nbs 發表於 21-3-5 10:16
其實真係唔知點做先可以掉, 我通常擺幾年, 跟住拆得的部份都拆開, 用不開稀的漂白水或綠水浸幾日分開幾日掉, 都唔知安唔安全。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

想知點樣先算清哂手機內資料,係唔係删除哂啲相、文件同下載嘅app就得?但又擔心會有遺留

首頁

尾頁

跳至