時政擂台

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

熱媽 發表於 21-3-5 10:24
社會運動那些日子,真係唔敢諗!長期活在煌恐中,子女返學驚,自己返工又怕,連睇新聞都嚇餐飽! ...

我唔知乜叫社會運動,我只知道果段日子,呢班人正在攪緊暴動!

SU213    發表於 21-3-5 11:35
toffeechoco    發表於 21-3-5 11:19
Minniemouse:-P

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

做戲,唔係點引班傻人去法院聲援

伯爵府

人地老婆係門口笑得好開心

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-5 10:36
家人,親人,朋友,子女,關係撕裂晒,而家,喺公眾場合,甚至醫院,都唔敢講立場,連言論自由都被剥奪,哩 ...

我都好認同你講嘅說話, 真係講句嘢都要諗過度過

最慘係身邊好多人三兩句就講呢啲嘢, 為咗維持關係唔想嘈(因為好多時大庭廣眾), 都係聽完就算, 成日話內地新加坡等地極權唔俾講說話表達意見, 人地都未去到咁極端, 我地已經經歷緊呢啲嘢

大宅

回覆樓主:

坐到二零四七囉,出到嚟重可以攞生果金(emoji)

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

之前唔係好威架咩?
[你班藍絲夠唔夠膽係黑衣人面前講呢到d野?咪又係變鵪鶉]
嘩好威威呀,呢d所謂民主自由就係暴力滅聲
而家咩事呀?駛乜喊啫,叫返d黑暴出黎私了曬異見者啦,咁威

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

minniemouse 發表於 21-3-5 10:46

法庭已經審咗成年,控暴動罪,不斷有人罪成入獄,但廢政府都叫「社會運動」,真係運返幾碟鹵味畀佢食!

象牙宮

回覆樓主:

佢地就係咁扮野架啦!我而家就真係笑出聲了

珍珠宮

一班戲子,之前扮親生父母容易被踢爆,依家就揾個人扮演「養母」,聽佢講嘢好恐怖,又落地獄又盛

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

SKLH 發表於 21-3-5 10:48
人地老婆係門口笑得好開心
因為又氹到班傻仔為佢地送頭(眾籌)

公爵府

2024年龍年勳章

呢班人後面大把咬文嚼字嘅人係到教路,最叻係玩文字遊戲包裝佢哋赤裸裸嘅暴行,自欺欺人去摶鬼佬嘅金援,同情,支持。

珍珠宮

minniemouse 發表於 21-3-5 09:27
道路,商舖,工共設施⋯⋯破壞咗可以修補,但係家庭同朋友嘅關係,係好難修補!
你三日無沖涼無洗頭,覺得 ...

仲有班移民港人講野

瑪瑙宮

希望人大改例, 凡國安犯要送上大陸審理.

男爵府

最好笑佢哋話而家監獄裏面嘅都係好人,週街打爛曬啲嘢影響人哋嘅生意,甚至攞磚頭掟死清潔工,都係好人無恥真係無敵,好似中咗邪洗咗腦咁,成個人冇曬是非黑白之分

男爵府

道路,商舖,工共設施⋯⋯破壞咗可以修補,但係家庭同朋友嘅關係,係好難修補!

唔知.....以為佢要即時行死刑 [/smiley....死老豆都喊得禁淒涼

公爵府

冇錯,運咩動啫,扮哂嘢。

水晶宮

應該係我哋D奉公守法的市民喊

ohmygosh    發表於 21-3-5 11:33
自由太多會令世人失去平衡

別墅

自己攞嚟衰嘅,當日攬亂香港時又唔見你喊,自作自受

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SU213 發表於 21-3-5 10:49
我都好認同你講嘅說話, 真係講句嘢都要諗過度過

最慘係身邊好多人三兩句就講呢啲嘢, 為咗維持關係唔想嘈( ...

係呀,而家喺公眾場合(任何地方,就連食肆,醫院,所有地方,都怕遇到YC,佢哋對異見者真係咩都做得出,我唔覺YC有良知),講句嘢都要諗過度過,我生於香港,從來冇試過哩啲恐懼,真係要多謝YC黑暴同曱甴。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-5 10:36
家人,親人,朋友,子女,關係撕裂晒,而家,喺公眾場合,甚至醫院,都唔敢講立場,連言論自由都被剥奪,哩 ...

認同,社會撕裂,難以修補,害人不淺的千古罪人!

首頁
23456...10

尾頁

跳至