時政擂台

跳至

首頁
45678...10

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老翻太太 發表於 21-3-5 11:23
戴妖當初佢哋係土皇帝,以為中央、港府無佢哋符,天真得不得了,大學教授喎!
...

佔中三子,叫人哋仔女出嚟佔中,但佢哋自己仔女有冇上場?梁家傑,余若薇仔女有冇上場?

就連漢奸黎智英,佢仔搞7間?食肆,冇一間係黃店,點解?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pooh仔 發表於 21-3-5 11:22
有咁嘅老母,就有咁嘅pk仔!
佢再講多幾次, 即喺冇悔意,唔駛保釋,直接入牢!
...

最好拉埋阿媽!

翡翠宮

1314625 發表於 21-3-5 10:01
回覆 minniemouse 的帖子

呂智恆養母高女士知悉保釋裁決結果及原獲准保釋的15人要繼續還押後,在法院地下 ...

That's so true... 做壞人會有報應

男爵府

開心吸收勳章

人生更精彩
玩個陣唔見佢喊
成班都輸打羸要!慢慢過你地的精彩人生啦

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我地普通市民比呢班人搞到冇得返工返學時都未喊啦,呢班垃圾有乜資格喊,抵死

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

minniemouse 發表於 21-3-5 09:27
道路,商舖,工共設施⋯⋯破壞咗可以修補,但係家庭同朋友嘅關係,係好難修補!
你三日無沖涼無洗頭,覺得 ...
當時[最利害周圍放火的]的警察都無得回家休息,就地休息時又無人講佢地幾苦

珍珠宮

道路,商舖,工共設施⋯⋯破壞咗可以修補,但係家庭同朋友嘅關係,係好難修補!

7情上面, 浮誇d 搏公眾壓力, 影響到判決

個演技表情,似唔似麥當奴媽媽? 同個導師教出黎

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-5 11:22
個個打住公義旗號去做不義嘅事,邊個教出嚟?咪就係戴妖囉,成日講違法達義,為咗達到目的可以不擇手段, ...

盜亦有道,佢哋賊都不如,話係惡棍廢渣躝坦已好厚道

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

幾十隻野三分顏色上大紅 , 得戚到忘晒形

肥賤雲當日話國慶係國喪
毛婆惡形惡相企中間搶咪攝位 , 驚無人見到 , 呢大半年縮得就縮 , 推道姑出黎瓜瓜叫 , 以為過骨 , 道姑背後有奸眉指揮走為上著 , 而家食緊花生

好治癒

子爵府

回覆樓主:

仲好意思喊到咁?比起黑暴時期我哋啲正常市民唔敢出街,返工返學都要替啲仔女老公擔心,驚睇唔過眼,一言不合就俾人打死。日日睇新聞見到有無辜嘅守法市民喺街俾人打到頭破血流,打到瞓喺條街無反應仲要俾人除曬衫,偷曬啲野。
嗰種憤怒同恐懼,正常嘅香港人係絕對唔會咁易釋懷同忘記。我哋正常人都有創傷後遺症架,例如一見到全黑嘅物體會有厭惡嘅眼光,一有人聚集叫囂就即刻會好緊張,一見到有大量垃圾喺馬路中間就即刻心跳加速,見到屋企附近嘅路有啲街磚爛咗起咗,都會聯想起當日黑暴事期,呢啲都係創傷後遺症嘅一種嚟架。仲好意思喊?要喊都未輪到佢地D所謂家屬啦。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

vivibabyvivi 發表於 21-3-5 11:24
似鬼上身

要七情上面先有糧支, 再問霞姐拎飯盒.

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

成班完全冇悔意, 一定會繼續抗爭破壞國家安全, 所以仲可以保釋

瑪瑙宮

老翻太太 發表於 21-3-5 11:15
當日我睇到火燒伯伯條片,我嬲到隻手係咁震

被磚頭擊殺的伯伯, 連喊的機會都無.

被火燒的伯伯, 重有極度燒傷的警察, 做左幾多次手術, 受左幾多苦, 失去活動能力, 長期煎熬, 重有被箭傷, 界頸, 的警察, 被私了的司機/市民, 機場被私了的國豪, 重有被破坯的美心, 360, 銀行, 港鉄, 都係因為尼班禽獸宣揚違法達義, 人生更精彩, 暴力可以解決問題.

佢地一定要付上代價.

水晶宮

2024勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-3-5 11:23
佢哋唔只針對政府,連平民百姓都打殺砸搶,真係嬲到想講粗口

成個事件最嬲就係呢點,去搞平民百姓

DoReMi媽媽    發表於 21-3-5 11:55

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

sjnl43 發表於 21-3-5 11:30
7情上面, 浮誇d 搏公眾壓力, 影響到判決

個演技表情,似唔似麥當奴媽媽? 同個導師教出黎

我反而有興趣想知呢個一哭二鬧三上......車走人嘅「養母」仲「養」緊幾多隻「仔女」?

公爵府

係抵死,真係要找數的。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

呢47人,你估下佢地又會身患乜症呀嗱?可能有痔瘡都會搬出來講,做減刑藉口。

男爵府

虎到金來勳章

不過真係好奇怪,佢地的支持者真係盲目㗎,尋日仲同我講佢地冇人權,連涼都冇得沖!我好無耐甘同佢講,我仲記得搭緊地鐵忽然停駛,行左半個九龍先返到工!佢就立即收聲,佢有份叫我想辦法返的。

男爵府

Cheddar85ang 發表於 21-3-5 09:43
成個香港被佢哋搞到分化撕裂真係喊死都補唔返

呢兩年,佢地真係搞到香港好分裂。家人反枱,朋友反目,夫婦反面嘅不計其數。好可怕!

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 21-3-5 11:23
佢哋唔只針對政府,連平民百姓都打殺砸搶,真係嬲到想講粗口

咪係。明明做殺人放火嘅衰嘢唔得民心,黑媒就講到全港市民都企喺佢嗰邊咁,佢哋真係咁得民心,講罷工時就一呼百應,唔使阻人返工啦。
諗諗下,我哋全港嘅正常市民唔知可唔可以集體申請控告呢班反對派同黑暴人士,令我哋患上集體創傷後遺症,要求賠償添呀!

首頁
45678...10

尾頁

跳至