自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

家居寬頻問下大家意見:
24個月合約:
1) HKT 500M $398/月 FREE 10個月; 約 $232/月 + 送THE CLUB 5000 PTS (約值$500)
2) 香港寬頻 1000M $168/月

但香港寬頻要入屋拉線

轉唔轉好?

使用上香港寬頻 1000M 是否快過 HKT 500M?

香港寬頻有無斷線的情況?

男爵府

我識得做it 熟呢d野既fd屋企都只係用緊100m/200m,
佢地話500m/1000m要配合好多野先用得到,
一般家庭唔會用得到, 亦都唔會睇到分別

公爵府

回覆 owla 的帖子

是真的嗎?

大宅

Yeelim 發表於 21-3-5 14:36
家居寬頻問下大家意見:
24個月合約:
1) HKT 500M $398/月 FREE 10個月; 約 $232/月 + 送THE CLUB 5000 PTS ...

網上行打來續約?早兩日我打1000 上去問,續約價係128 一個月1000M 再送The club分換800 蚊超市coupon ,仲有兩個月先到期,都有人打嚟傾續約但唔得閒聽,早兩日打上去就係呢個價

男爵府

Yeelim 發表於 21-3-5 21:41
回覆 owla 的帖子

是真的嗎?

你係可以係speed test度睇到佢快左既, 但你平時實際上網同speed test唔同,

中間牽涉好多技術上同硬件上既問題, 不過而家100m同1000m差唔多價錢,
所以轉左都冇壞既, 但唔需要以500m定1000m去考慮

公爵府

我用SPEED TEST CHECK過, 現在用緊HKT, 真係有500M的.但間中會斷線的, 唔算太穩定.
但擔心轉左之後仲差, 所以上來問下大家.

公爵府

回覆 coeeyin 的帖子

係呀! 係網上行打來續約的.佢的OFFER 同之前一樣, 都無平到, 只係送5000 CLUB PTS咋!
可以轉1000M, 但佢要我每月俾多 $88租佢個ROUTER. 要俾錢租個ROUTER, 我覺得條氣唔係好順!
因為現在都唔使俾的.

大宅

家居寬頻問下大家意見:
24個月合約:
1) HKT 500M $398/月 FREE 10個月; 約 $232/月 + 送THE CLUB 5000 PTS ...

個plan咁貴嘅,私樓?
打死我都唔用香港寬頻。

男爵府

如果樓主上網見外國網站多,就HKT
但如果睇香港站多就HKBN
速度500定1000?分別其實不會太明顯,除非樓主會不停download/upload文件
當然,如果家中多電腦/ipad/手機etc同時上網,也有少少分別。我之前用HKT近幾年用HKBN,近年HKBN斷線少咗。

子爵府

家居寬頻問下大家意見:
24個月合約:

想請教下,入屋拉線即係點?要走明線嗎?

子爵府

coeeyin 發表於 21-3-5 21:58
網上行打來續約?早兩日我打1000 上去問,續約價係128 一個月1000M 再送The club分換800 蚊超市coupon , ...

想請教下點解$128 1000M咁平?
是否唔同地區唔同價錢?
或者公屋,居屋,私樓價錢唔一樣?
感覺好海鮮價!

子爵府

FateCool 發表於 21-3-6 19:34
個plan咁貴嘅,私樓?
打死我都唔用香港寬頻。

香港寬頻有伏嗎?可否分享一下。
最近都考慮合約完轉用香港寬頻。

子爵府

2024年龍年勳章

用緊HKBN 1000m配埋佢個router,好好用,電腦,手機同電視一齊用都無問題
Be Happy

水晶宮

回覆樓主:

168仲有得叫低d

禁止訪問

男爵府

你咩用途先,普通上網平就得啦。 仲有中移動。

大宅

vespa 發表於 21-3-6 20:41
香港寬頻有伏嗎?可否分享一下。
最近都考慮合約完轉用香港寬頻。

冇,個人喜好啫。只係最初用佢嗰時慢到我嘔,啲職員又冇理由搭拾。

公爵府

NOTEBOOK, 手機, 上網都會同時上網的..
成日上網買野, 又有上網賣下野的. 都會成日去外國網站的.
我住的大廈, 以前HKT是獨市, 所以好貴. 而HKBN 剛入到左我住的大廈, 我估因為佢新, 所以要平D打入.
上面有JM講, HKBN 仲可以平過 $168.

公爵府

回覆 FateCool 的帖子

點解呀?

大宅

剛剛問香港寬頻$138 1000m居屋價
送my tv
其實仲有無其他野送

首頁

尾頁

跳至