自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

2021勳章

由阿王子話要娶佢到而家,真係未試過出過好嘅新聞
記得大婚典禮,佢個父親都冇出席,仲要好似係唱衰佢

子爵府

牛年勳章 2021勳章

垃圾級

霉根,樣子不佳,失婚婦,目標明確,背景複雜,行徑出位,莫說是皇室,一般中產以上的父母已經不接受。現實是皇室予了十分大包容。

人家包容妳,但仍然死心不息,希望為世人所注目,嫁一個死蠢仔唔耍手段唔得。

夠骨氣要求貶為平民,求仁得仁。唔好要皇室及英國一蚊錢。
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

珍珠宮

2021勳章

如果Royal Family對佢地咁差咁假,點解唔晨早割蓆,cut晒所有野呢?!

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

平平常常 發表於 21-3-5 23:02
宮廷風雲再起
女王先發制人
梅根

大宅

2021勳章

karshing 發表於 21-3-6 01:16
兩公婆話要脱離英國皇室,最終係靠爆皇室嘅人和事賺錢和人氣,無出息
...

咪就係

珍珠宮

2021勳章

loolooloo 發表於 21-3-6 13:58
如果Royal Family對佢地咁差咁假,點解唔晨早割蓆,cut晒所有野呢?!

Cut晒之後先反擊,就有gut啫!
要出糧又唔做嘢,仲不停用你老細/自己在公司個身份去造/賣新聞吸水吸人氣.
咪當人係儍!

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

loolooloo 發表於 21-3-6 12:44
由阿王子話要娶佢到而家,真係未試過出過好嘅新聞
記得大婚典禮,佢個父親都冇出席,仲 ...

之前覺得佢父親為左爭利而唱衰佢,而家覺得佢都冇講錯,英王室一定十分後悔俾梅根入門

珍珠宮

2021勳章

mother904 發表於 21-3-6 14:44
之前覺得佢父親為左爭利而唱衰佢,而家覺得佢都冇講錯,英王室一定十分後悔俾梅根入門
...

同你一樣咁嘅感覺

大宅

2021勳章

平平常常 發表於 21-3-5 23:02
宮廷風雲再起
女王先發制人

等 [smil

珍珠宮

2021勳章

回覆 pinky-peach 的帖子

x2。
呢個梅根真係人格好有問題。

子爵府

2021勳章

yiupigpig 發表於 21-3-6 04:47
我幾欣賞梅咁夠姜
無論咩朝代咩國家咩人種,皇室皇帝高官有$人,腐敗亂籠黑暗狠心過平民好多,不過冇人夠膽 ...

其實你欣賞嘅佢有咩建樹呢?!

皇室一直都係極之傳統,佢唔慣咪慢慢學囉!再講洗錢享樂哈利應該算位列頭幾位,其他working members都有好勤力做services. 梅根自己套套衫都係名牌,唔好忘記,佢未嫁之前唔係好紅嘅大明星。

佢哋兩公婆,話想低調生活離開皇室,但有低調過咩?講到原生家庭咁差但又要用Duke and Duchess 個title, 仲要堅持仍然係皇位第六繼承人⋯邊個有問題?好明顯囉!

公爵府

2021勳章

9157 發表於 21-3-6 10:52
個阿爺病到死下死下,佢兩個自私精就爆大獲,好似怕啲老人家心臟唔夠刺激。皇宮不嬲都有宮鬥同多黑歷史,隻 ...

有錢小小家庭,都有呢d麻煩友入宅, 想搶想霸

但又無付出,講到自己好慘,當花生友白痴

如果兩老大吉利是, 大國換話事人, 國際形勢變動

估票價位波動, 影響d咩先要關注麻

子爵府

2021勳章

平平常常 發表於 21-3-6 13:16
戴妃當年的事應該對哈里留下陰影。他擔心自己老婆會重演戴妃的歷史。

預告片中所展現的片段顯示:當哈里 ...

“The Prince of Sighs and the Duchess of Self Delusion”

英國評論賜呢個名銜俾佢哋好貼切,將梅根同Princess Diana比?? 佢哋諗多咗啦!佢兩公婆可以低調生活㗎,Kate唔止一次俾普通市民撞見到佢去超市買嘢,人哋係future Queen喎!

男爵府

2021勳章

Queenie_0012 發表於 21-3-6 12:23

Exactly!佢根本就係大話精!係哈利面前將自己等同戴妃 ...

所以我話戲子就係戲子,佢怎可同戴安娜相提並論,但最幣哈利受呢,愛情真係麻目的.

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

水鬼升成皇,山雞變鳳凰,離過婚,只係一個荷里活奀星,能夠嫁入皇室已萬幸啦,重攪咁多野,佢可能覺得自己好巴閉,以為是萬人注目的人物,不自量力吧!

公爵府

2021勳章

鴨鴨比 發表於 21-3-6 10:39
由梅根一出現注定做啊二
哈里出現都係個備胎皇爺,睇當年瑪加烈公主咁

皇妹瑪嘉烈的人生都幾坎坷。愛情路上一開始就愛上了一個不該愛的男人 —— 父親的貼身侍衛,彼得湯森(Peter Townsend)。男方原本已婚,後來跟原配離婚後再向她求婚,但是保守的皇室容不下這樣的「不倫之戀」,最後瑪嘉烈為了皇室為了家族,放棄了自己的愛情。之後的婚姻,縱然符合皇室規矩,可惜遇人不淑,情路坎坷。生於皇室又如何?

https://www.elle.com/tw/entertainment/voice/g34779242/princess-margaret-life-in-100-pictures/

公爵府

2021勳章

yiupigpig 發表於 21-3-6 00:47
我幾欣賞梅咁夠姜
無論咩朝代咩國家咩人種,皇室皇帝高官有$人,腐敗亂籠黑暗狠心過平民好多,不過冇人夠膽 ...

最有個性最夠姜的英國皇室成員,是老佛爺的獨生女安妮公主。

佢夠膽拒絕入學劍橋大學,跟女王說:「媽,我不念書了。」執意練馬術(還練得很好),是英國皇室第一個參加奧運會的成員。

90年代令人矚目的四角戀更令老佛爺眼冤。四角戀主角分別是:安妮公主,安妮的哥哥查爾斯王子,擁有神奇魅力的女子卡米拉(也是查爾斯的現任妻子),以及安妮公主的初戀、卡米拉當時的丈夫鮑爾斯。

據說安妮公主嫁給二任丈夫勞倫斯之後,2002年感情不睦很想離婚,被英女王阻止,要她繼續撐下去,因為安妮公主還是想嫁給初戀鮑爾斯。

https://www.elle.com/tw/entertainment/voice/g34626777/princess-anne/

公爵府

2021勳章

mother904 發表於 21-3-6 14:44
...

其實抽離地看,英國王室的婚姻故事也許算是各國王室中最精彩的了,偷情、離婚、婚外情樣樣皆有。之前皇室子弟縱然被強行安排符合皇室規矩的婚姻,但都有好幾個婚姻路途坎坷,例如皇妹瑪嘉烈,安妮公主,大仔查理斯。就算戴妃如何得人民喜歡,總歸淪為查理斯負情的犧牲品。

依家所謂國家代言人一家都搞到甘分裂,對於這個國家來說,也許就是國家分裂的兆頭。還看今年五月選舉。

翡翠宮

牛年勳章 2021勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果隻梅菜真係被迫害,佢作反,都叫有D理據。
實情係,打從傻仔哈利同佢拍拖,皇室就開始留意呢個女人。你估大英帝國流架咩!
話要娶佢。皇室點會無掙扎?老佛爺唔開綠燈,佢邊嫁得入?
嫁左入黎,成日都做晒違規違例嘅事,都只係低調由佢,老佛爺自己都明,前車可鑑,又錫粒孫。繼續由佢。大花筒嘛,算,又係由佢。到離棄國民,都係算。
兩件廢物,出去係狂洗錢,消費家族,仲唱衰皇室,收重金開SHOW 話爆大鑊,話爆委屈!心述不正,自戴光環!自編自導自演,重點當然係鋪晒路狂收片酬!正衰人。

公爵府

2021勳章

selinako^^ 發表於 21-3-5 23:08
梅根係 mrs shy?
唔係呀?!定我理解錯

若她被形容為Mrs. Shy,呢個世界應該冇乜女人叫巴辣了。

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊