自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

可能男朋友是一個低等階層啦! 階級觀念太重

男爵府

2021勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

detail 發表於 21-3-6 10:12
回覆 virgokaren 的帖子

誰會拍電影會宣揚自己的陰暗面和缺點!?特別父權地方...看寶來塢電影時,妳當然 ...

大陸網民話印度電影同印度人信唔過

翡翠宮

2021勳章

detail 發表於 21-3-6 00:43
印度狠父疑不滿女兒拍拖 斬首後攜頭顱街上遊蕩
https://hk.appledaily.com/intern ... KNCRPBXIHUZHHPVRQ4 ...

令我諗起好多年前香港有個阿爸斬左個女個頭,再掉左落垃圾桶 嗰單新聞

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

印度呢個國家真係好恐怖
所謂嗰啲傳統思維令人更加恐怖

伯爵府

2021勳章

人渣

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

鴨鴨比 發表於 21-3-6 00:44
毒果no thx

咪就係囉

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

detail 發表於 21-3-6 10:12

誰會拍電影會宣揚自己的陰暗面和缺點!?特別父權地方...看寶來塢電影時,妳當然 ...

我覺得電影點都反映到一些民生事。
除非佢有政策指示吾可以拍一些唱衰國家的電影。(應該會有的)

但印度真係好極端,有開放先進的一面,有落後及迷信及階級的一面。

睇香港D印度人又好錫女 ga wor!

我都好想去印度睇下!

男爵府

2021勳章

印度是鬼國

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

平平無奇2 發表於 21-3-6 08:54
印度咁嘅地方,仲有根深蒂固嘅種姓制度。啲人吹話佢會追上中國!鎖你,我唔信囉
...

佢地就係衰係呢度
龍鳳媽

侯爵府

2021勳章 畀面勳章

crazypaper 發表於 21-3-6 09:05
女性本身在印度都地位好低,如果生個仔,佢就唔捨得殺。加上結婚又要女家俾錢。
...

又好多香港人嫁印度人,唔知點計既呢
龍鳳媽

別墅

回覆 amy730 的帖子

應該話電影都係信唔過,包括大陸,印度,美國,都係經過修飾美化。

公爵府

2021勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mrscatcat 發表於 21-3-6 07:19
印度真係好恐怖
對住自己既家人可以咁狠心
上次有個活活燒死自己個女

其實印度好大嘅。都有分文明同落後地區嘅,同國內一樣。同樣亦係貧富懸殊得好嚴重。我都兩位印度人,都好有學識,教養,教小朋友都好嚴格,好愛屋企,本身印度有生意有廠,同估唔到都係要聽老婆話

所以唔洗次次比報紙強調某國家啲人好乜乜,好多呢啲案件,就標籤到一個國家好恐怖嘅。其實,每個國家,都有呢啲恐怖案件,只係有冇選擇地報導

別墅

回覆 arale1668 的帖子

可能去到外國,佢哋會把父權性格隱藏收歛起來,而且佢哋追女仔好叻,有好多女人唔介意唔過火的大男人主義或管束。

別墅

回覆 foggyao 的帖子

佢哋文化的而且確係有問題,這點不能包庇,否則全球媒體為何單單要針對它們男性!?

別墅

感覺妳太睇表面啦,另外如果想去印度,友善提醒要結伴同行,仲有我自己覺得印度雖然恐怖,但巴基斯坦比它仲激進...

別墅

回覆 mandy952 的帖子

嗰單係真係有精神病,唔係覺得有辱家風而榮譽殺人。

公爵府

2021勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

detail 發表於 21-3-6 15:46

佢哋文化的而且確係有問題,這點不能包庇,否則全球媒體為何單單要針對它們男性!? ...

因為印度都係潛力厚,待發展中國家
好似中國咁。某啲大國都吼住
當然,佢哋啲「落後」位,就係比人追擊嘅地方。我無話,佢哋文化無問題,大把位要進步。但係又未致於,一提印度,就話係好恐怖咁啫

翡翠宮

2021勳章

detail 發表於 21-3-6 15:52
回覆 mandy952 的帖子

嗰單係真係有精神病,唔係覺得有辱家風而榮譽殺人。

係印度女人同畜牲應該冇咩分別,可以任意宰殺

別墅

有曬證據妳都覺得自己可以包容,推委狗屁國力惹嫉妒論點...真係冇嘢好講。有啲極端國家改革開放左近百年,妳覺得仲要等幾耐呢!?佢唔改或者慢吞吞改,那抱歉惹來別人歧視也是應該的。(我只是歧視它們男人,同情南亞婦女...)
最起碼我會請身邊的女性遠離它們。

別墅

2021勳章

回覆樓主:

印度最出名強姦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊