時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實樓主係邊一類人, 大家都心知肚明

個標題出到咁嘅樣, 咪即成日講"淘寶點解香港無得包郵, 香港唔係中國一部份咩?"一樣. 如果中央話要幫香港扶貧, 又會有人走出嚟話無咗一國兩制, 到佢地想踩中國嗰陣, 佢地又會問香港唔係中國一部份咩?

所以呢啲話題佢地只會沒完沒了, 搬一大堆似是而非嘅"道理"出嚟自說自話

Lilyforest    發表於 21-3-11 10:43

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

鴨鴨比 發表於 21-3-6 13:35
我睇另一部
窮到三兄弟得一條褲,一個人出街
其餘兩就冇褲著

"山海情", 我都有睇, 睇住一班人民又赤貧變成小康, 幾感人

另外睇晒山海情我依家開始睇"江山如此多嬌", 上面有位JM講嗰套

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 21-3-6 12:48
家陣d綜援居下下出雙糧, 三糧
拎住iPhone話自己窮
我只嫌福利太多

我都唔明,綜援戶乜都實報實銷,經濟不景氣對佢哋有乜影響?點解要出雙糧,三糧?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

上善若水 發表於 21-3-6 01:04
香港屬於中國,點解仲有人三餐不繼?唔係我講,係電視播...

點解唔可以有人3餐不繼?

正如詐瞓嘅人叫唔醒,

扮窮嘅我地係吹佢唔脹。

單親帶著2件,每月萬幾萬綜話掹掹緊。

我地呢D日捱夜捱嘅真係無語!

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

你識朋友,住在香港,有3餐不繼嗎?

我識都幾多,3餐要控制飲食,有得食都唔可以食咁多,這些算嗎?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

okgoodla 發表於 21-3-6 07:33
其實我都想講, 電視影住好窮嘅人, 佢用嘅iphone 型號仲update 過我! 我仲用緊iphone 6 看來我仲窮過佢 ...

仲有D執紙皮都有層樓......

若要人不知 唔好咁低B !  : P

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SU213 發表於 21-3-6 22:23
其實樓主係邊一類人, 大家都心知肚明

個標題出到咁嘅樣, 咪即成日講"淘寶點解香港無得包郵, 香港唔係中國 ...

文宣嘅嘢.....佢哋分好曬工!
唔會比香港好!唔會比中國好!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

2024年龍年勳章

呢個標题令我想起D政棍協助左好多無能力既新移民同南X裔人士湧來港,例如"莊丰完"案

從此令到香港永無寧日,貧者愈貧
好彩CY截左雙非

男爵府

咁假嘅電視內容你全部當真?

首頁

尾頁

跳至