自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

公爵府

ChingYee123 發表於 21-3-6 14:03
再提醒大家,復必泰藥性較強,外國已經有好多死亡個案,長期病患者及長者千萬唔好打呀! ...

外國人相信三高都唔小
如果長期病唔可以打
我諗真係唔多人打得

複式洋房

最後個D所謂"專家"咪又係講"唔關疫苗事的",咁咪即係"錯就要認,但係要人地認",附合鄰近國家的的國情一向是這樣的!唉,又多一個無孤的人死在D不可靠的疫苗上,在香港,就算要做順民,都要自求多福先可以.

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Myluckybaby 發表於 21-3-6 14:03
上咗年紀或多或少有三高跟身,都幾難冇長期病患。
嚴重心臟病/高血壓/糖尿病等,呢啲長期病患就唔好打啦!

公爵府

澳門媽媽 發表於 21-3-6 14:03
而家唔係要自己輸入左病歷才比預約打針咩?

我唔係優先群組
唔太清楚
新聞就話澳門網上預約會填埋健康問卷做評估
但香港就無

伯爵府

了解咗點解會中風就會明白同疫苗無關,妓者最叻亂講

男爵府

tsmtang 發表於 21-3-6 13:56
好認同你嘅講法。而家全世界都喺度爭疫苗,英國同歐盟就嚟因為疫苗呢樣嘢開戰, 係香港咁得意,驚疫苗多個 ...

英國同歐盟係爭科興?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Myluckybaby 發表於 21-3-6 14:00

聽聞係新聞講hundred percent 嗰位,唔知係咪真。嗰位女 ...

消息咁厲害? 果位點都似60+喇
放下自在

公爵府

不過澳門比香港早打疫苗
但打國藥
澳門暫無打針後死亡個案

珍珠宮

lopoto 發表於 21-3-6 13:28
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210306/bkn-20210306125452880-0306_00822_001.html

再有新冠疫苗接 ...

可唔可以理解為每日都有人去世,甘啱死者有打?相信只有驗屍先知。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ice_seiya 發表於 21-3-6 14:08
英國同歐盟係爭科興?

爭pfizer呀~
放下自在

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

winwon192 發表於 21-3-6 14:04
最後個D所謂"專家"咪又係講"唔關疫苗事的",咁咪即係"錯就要認,但係要人地認",附合鄰近國家的的國情一向是這 ...

冷靜啲,你精神狀態好不穩喎!外國好多死亡個案,面對世紀疫症,全世界既人民都係要信政府,都係順民啦,有得選擇唔信咩?只不過自己要衡量下自己既身體,有嚴重病患正常都唔會去打囉!

pswongaa    發表於 21-3-6 20:37

男爵府

Apple8 發表於 21-3-6 13:39
其實會唔會好難驗到是否關疫苗事,一句話唔關事,冇得賠

打針前先去體驗...瓜左就無得賴!

男爵府

cattz288 發表於 21-3-6 14:09
爭pfizer呀~

所以咪明白到點解外國人要爭住打,而香港有得打都唔打囉

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

ice_seiya 發表於 21-3-6 14:08
英國同歐盟係爭科興?

我而家講緊疫苗呀,我有提過科興呢兩個字咩?又衝出嚟x

象牙宮

ice_seiya 發表於 21-3-6 14:11

笑死人, 外國人有得打咩針咩?只可揀打定唔打
放下自在

伯爵府

木土土 發表於 21-3-6 13:49
香港已接種人數唔多,咁短時間有兩單,一般市民有懷疑,影響接種信心,好正常
...
冇錯
一單當可能巧合
短時間兩單...
世上這麼多巧合嗎?

公爵府

ice_seiya 發表於 21-3-6 14:11

係我個位美國朋友都好快打左
話個邊疫情嚴重,唔打遲早自己都中

伯爵府

ChingYee123 發表於 21-3-6 14:05
嚴重心臟病/高血壓/糖尿病等,呢啲長期病患就唔好打啦!

問下自己醫生啦,唔能夠一概而論,呢啲人中咗肺炎咪一樣好易死

大宅

winwon192 發表於 21-3-6 14:04
最後個D所謂"專家"咪又係講"唔關疫苗事的",咁咪即係"錯就要認,但係要人地認",附合鄰近國家的的國情一向是這 ...

又唔洗話人係順民既。以我所知英美係冇得自己選擇打邊隻疫苗,咁好多打完 Pfizers 同 biotech死左嗰啲又係你囗中嘅順民?喺香港至少可以自己選擇打邊一隻先 right?

男爵府

cattz288 發表於 21-3-6 14:12
笑死人, 外國人有得打咩針咩?只可揀打定唔打

香港人而家咪又係一樣,所以咪大部分人簡唔打住囉,如果政府入到其他疫苗,可能香港人都爭住打呢

首頁
12345...16

尾頁

跳至