自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

Amy1974 發表於 21-3-7 21:50
咁現實係食店養左好多基層嘅人,唔俾開就好多人會失業。

咪就係乜都錢行先
小朋友唔返學
個個唔郁係屋企
心理生理一樣有問題架!

禁止訪問

侯爵府

tambunyan 發表於 21-3-7 21:15
就讓我們自己發聲,可以的話透過Facebook及WhatsApps廣傳,大家一起發聲,範文已完成,大家可參考,也可自 ...

我都放棄啦!冇個係為香港人

琥珀宮

tambunyan 發表於 21-3-7 21:15
就讓我們自己發聲,可以的話透過Facebook及WhatsApps廣傳,大家一起發聲,範文已完成,大家可參考,也可自 ...

冷靜d, 應該大部分人打左針就可以

大宅

子爵府

如果網課真係可行,點解仲需要實體學校

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

幫推,全面復課完全無聲氣,好老實,見人地學校可以全面復課,我眼紅到不得了

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

學生退步,肥胖,沉迷電子產品.....呢D其實係家長控制到,有幾多學生無退步不旦至,仲keep到頭幾名!只係家長唔想做,咪將仔女踢返俾學校囉!最好生仔唔洗教佢哋就會長大成人,孝順父母!

happylife28    發表於 21-3-8 12:04

男爵府

回覆樓主:

我好同意樓主,我都好想小朋友有個完整嘅學習生活,奈何我地政府d高官子女不在香港讀書,所以對佢地零影響,咪理得你地d小朋友有冇書讀,我只能說所有局腸一代比一代差

水晶宮

tambunyan 發表於

雖然我贊成復課,但學習態度/退步、肥胖、沉迷電子產品呢d絕對係家教問題,100%係家長責任,唔好賴得就賴。

happylife28    發表於 21-3-8 12:04

伯爵府

beebeeiloveyou 發表於
如果網課真係可行,點解仲需要實體學校

咪就係
由呢件事看清有部分老師係幾無責任心同懶過鬼
佢哋只係最緊要有糧出

男爵府

大宅

Well said and support !!!!

大宅

mandy952 發表於
冷靜d, 應該大部分人打左針就可以

咁可能要等多幾年先有機會正式返實體學

男爵府

我小朋友校舍都好通風,每個座位有隔板,返半日,無午餐。疫情嚴峻停課是應該。但已經平緩左,我完全唔明點解要拋波俾學校,搞到無得返學。驚人多咪分上下午班囉,系咪停課太耐,學校同老師愛上停課的日子呀?!

jc2009    發表於 21-3-8 16:12

大宅

請讓我們知道你們有什麼實際行動,去為學生,去為家長,推動立即進行面授課。可以重開樂園,可以重開康樂設 ...

應該全港恢復面授,風險由家長自行承擔,所以家長可以自行決定讓子女回校上課。

大宅

ayasbaby 發表於
我小朋友校舍都好通風,每個座位有隔板,返半日,無午餐。疫情嚴峻停課是應該。但已經平緩左,我完全唔明點 ...

好明顯係

大宅

好多人以為學生中左肺炎等於中感冒
其實後遺症跟住一世

一天痛暈3次!無解的後遺症
相約採訪的這一天,高調特別搭高鐵北上,卻在車上痛到暈倒三次,染疫之後劇烈的疼痛已經成為她的日常。她形容:「每一次呼吸都比生小孩還要痛,常常痛到昏過去,只是後遺症無藥可醫,每次再醒來的時候覺得很絕望。」

從國外文獻發現,越來越多痊癒者後來出現胸痛、嚴重倦怠、記憶減退、心臟問題等後遺症,彷彿罹患COVID之後永無痊癒的一天。這樣的狀況也發生在高調身上,她說:「生活變得容易健忘,常常鑰匙插在門上忘了拔、錢包就忘了掉在哪,手機講完就掉在計程車上,智慧型手機鎖在公司忘了拿走。」這些問題通通是生病後才出現。

加上肺部嚴重損傷後,現在高調的肺容積只有一般人的7成,但因為呼吸太痛只能吸飽5成,同時也喪失味覺、嗅覺,高調為了改善症狀,跑遍各個醫院,看過精神科、胸腔科、神經外科、麻醉科全部都看過了,但她說:「自己能做的都做了,但現在完完全全是無藥可醫,現在的疼痛就是神經性大量的疼痛,沒有任何藥物可以治療這樣的疼痛。」

染疫後的劫後餘生!新冠肺炎「後遺症」讓每口呼吸都錐心般疼痛 | Heho健康
https://heho.com.tw/archives/160111

侯爵府

2024年龍年勳章

1。[email protected] (查詢) or [email protected] (投訴)

教育局局長楊潤雄先生sedoffice@edb. ...

點解吾寫比教協?

首頁
12345...11

尾頁

跳至