自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

有「東張咪神」之稱的《東張西望》女主持利穎怡,日前於社交網貼出驚嚇照!一對玉腿長滿密密麻麻的紅腫風癩,由大腿到小腿,以及面部都有,而且亦因為痕癢甚至在半夜紮醒。

其實她一直以來都受濕疹角化皮膚困擾,經朋友介紹下看皮膚科醫生,出事後覆診,醫生本身處方普通抗敏藥,認為出疹與藥物無關,覆診時再開了兩天類固醇藥。她受訪時稱要暫停幾日工作:「希望能早日出關見到大家!」可是休息數日後仍未更新近況,令人擔心。

https://sina.com.hk/news/article ... B7%A5-12791507.html

祝早日康復

珍珠宮

回覆樓主:

之後我都出過,痕到攞命 真係一滴風都唔吹得。果陣睇中醫風癱生到上半身仲容易d醫,生埋落下身有排醫。 我之前有個客生到落腳醫左一年。

子爵府

回覆樓主:

真係慘慘豬,希望快啲好返

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

祝早日康復

珍珠宮

虎到金來勳章

好耐之前已經有人出過POST講佢要停工, 但一直都見到佢出現東張

男爵府

口水包包 發表於 21-3-8 11:18
之後我都出過,痕到攞命 真係一滴風都唔吹得。果陣睇中醫風癱生到上半身仲容易d醫, ...

我都有,但通常都係急性,好似去行山咁行到個人慶起,有陣涼風吹咗陣就好易起風癩,所以身上一定有帶敏感藥,好困擾

wcpcelia    發表於 21-3-10 17:00

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

慘,祝早日康復

珍珠宮

yanswy 發表於 21-3-8 11:26
我都有,但通常都係急性,好似去行山咁行到個人慶起,有陣涼風吹咗陣就好易起風癩,所以身上一定有帶敏感 ...

我果陣係痕左2個月 係被兜訓到暖暖地。一起身去完廁所痕到唔洗訓。係一滴風都唔吹得。 我諗關抵抗力事,果排乜問題都有,黎黑啡色m。量少。 一訓醒頭暈到落唔到床。 睇中醫睇好左。e家好幾年無翻發。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

希望佢早日康復... 見到都凳佢慘...

瑪瑙宮

T96 發表於 21-3-8 11:09
有「東張咪神」之稱的《東張西望》女主持利穎怡,日前於社交網貼出驚嚇照!一對玉腿長滿密密麻麻的紅腫風癩 ...

点解佢係咪神

侯爵府

食左藥同一日就出疹個醫生都話唔關隻藥事, 我就覺得好有問題

我家中都有人一過敏就出風賴, 真係痕到癲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我啱啱生完仔時都試過

伯爵府

回覆樓主:

我試過兩次, 最後一次終於忍唔住去咗驗血. 戒咗致敏原(豆)之後好好多。 呢一個月因為某啲原因又食返豆類, 又再爛面
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

男爵府

我都出過, 好似食左抗敏藥好快就冇事, 太耐了... 唔記得D細節

子爵府

口水包包 發表於 21-3-8 11:18
之後我都出過,痕到攞命 真係一滴風都唔吹得。果陣睇中醫風癱生到上半身仲容易d醫, ...
我真係由塊面出先,之後生埋落大比,醫咗好耐

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

做藝人成身都要靚,會唔會係查左啲咩過敏 睇見都痕。
我女之前都試過,有機會係去完1間半裝修緊嘅商店買野
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

熱媽 發表於 21-3-8 13:31
我真係由塊面出先,之後生埋落大比,醫咗好耐

好彩面無,如果有面都唔吹得風

男爵府

希望佢快D好返, 好返之後唔好著到咁暴露去採訪喇

goldpiglet    發表於 21-3-8 19:21

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

20幾歲時出過一次,痕癢幾日。搽酒,紅糖水後又柆黐黐

伯爵府

回覆樓主:

呢d 似係藥物敏感多

首頁

尾頁

跳至