自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

我好怕,諗起醫生個vaginal speculum就好驚,胸部照X光又好痛。有冇JM同我一樣好驚做檢查?

侯爵府

siusiumuimui 發表於 21-3-8 18:43
我好怕,諗起醫生個vaginal speculum就好驚,胸部照X光又好痛。有冇JM同我一樣好驚做檢查? ...

我都好怕,次次醫生都話仔都生過,放鬆D

大宅

我好怕,諗起醫生個vaginal speculum就好驚,胸部照X光又好痛。有冇JM同我一樣好驚做檢查? ...

但都要做

wcpcelia    發表於 21-3-10 16:08

大宅

牛年勳章

kayen 發表於 21-3-8 18:46
我都好怕,次次醫生都話仔都生過,放鬆D
越叫放鬆越緊張,真係好驚

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

唔怕,每年做一次。

明白,有人係好怕,可以問下自己既婦產科醫生可否轉用肚超睇器官。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

會唔自在,但唔係怕

我怕有病多啲,所以都會定期檢查

男爵府

每次上櫈時,好似上電椅咁。加埋個鴨嘴鉗,好似刑具狗頭閘咁恐怖。

wcpcelia    發表於 21-3-10 16:13
myfaye    發表於 21-3-10 11:19
Giyueng    發表於 21-3-9 07:43
siusiumuimui    發表於 21-3-8 19:20

公爵府

本來唔怕,但自從試過兩次可怕經驗,以後都怕左。

一個無醫德嘅男婦科(大肚同生仔嘅醫生),同一個GP係我無心理準備下一個speculum 插入嚟,痛到我大叫。

公爵府

OKC 發表於 21-3-8 19:16
本來唔怕,但自從試過兩次可怕經驗,以後都怕左。

一個無醫德嘅男婦科(大肚同生仔嘅醫生),同一個GP係 ...

點解揾GP 做Pap? 因為係做婦女body check 套餐。

大宅

牛年勳章

ASP2019 發表於 21-3-8 19:05
唔怕,每年做一次。

明白,有人係好怕,可以問下自己既婦產科醫生可否轉用肚超睇器官。

但pap test避免唔到喎,肚超做唔到同類檢查效果

象牙宮

不嬲都驚.宜家直頭驚到唔敢去檢查

男爵府

怕 其實好痛囉 不過試過有次有個女醫生真係好好 好溫柔 其實普遍女醫生係粗老啲 明明大家都係女人 但係一啲都唔溫柔

geoml    發表於 21-3-9 13:21

大宅

牛年勳章

ppiikkoo 發表於 21-3-8 19:31
怕 其實好痛囉 不過試過有次有個女醫生真係好好 好溫柔 其實普遍女醫生係粗老啲 明明大家都係女人 但係一 ...
係呀!有D女醫生唔單止粗魯,仲好串好無耐性

geoml    發表於 21-3-9 13:21

男爵府

鴨嘴鉗見到都怕

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

唔怕

子爵府

ppiikkoo 發表於 21-3-8 19:31
怕 其實好痛囉 不過試過有次有個女醫生真係好好 好溫柔 其實普遍女醫生係粗老啲 明明大家都係女人 但係一 ...

係,通常男婦醫生手勢好啲,温柔啲冇咁痛

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔怕,我睇女醫生好專業,唔痛

男爵府

siusiumuimui 發表於 21-3-8 19:36
係呀!有D女醫生唔單止粗魯,仲好串好無耐性

雖然唔想男醫生 但好多時無得揀下 發現男醫生手勢好好多 而且男嘅真係溫柔好多

男爵府

思澄爸爸 發表於 21-3-8 19:43
係,通常男婦醫生手勢好啲,温柔啲冇咁痛

呢個係事實 雖然初初會好尷尬

首頁

尾頁

跳至