自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

侯爵府

對男女真係好賤

fyy40    發表於 21-3-16 00:28
crazypaper    發表於 21-3-8 21:59

男爵府

回覆樓主:

每睇一次就心痛一次

侯爵府

jimliu713 發表於 21-3-8 18:51
對男女真係好賤

5歲女童在2018年疑遭親父及繼母虐待致死案今於高等法院續審,控方在庭上播放當年的錄影會面紀錄,就讀小三的8歲女童親兄指,妹妹自3至4歲起便遭親父打,「日日曳就日日打,隔日曳就隔日打」,而妹妹在褲子上曾出現黑色血汁,親父及繼母二人曾指妹妹身上流膿並發出臭味,但沒有帶妹妹去看醫生,決定在家自行消毒了事,而妹妹在死前一天仍被逼玩「飛高高」和「扮超人」。他指自己曾被藤條打並被剪刀「篤」心口,他認為「自己做錯事,要受到教訓,要自己承受」,但自己被打後即使傷口痛亦不敢哭泣,「因為爸爸話男仔唔可以喊,爸爸最憎依啲人,我唔想爸爸覺得我係個啲人」

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

folloni 發表於 21-3-8 18:52
每睇一次就心痛一次

珍珠宮

侯爵府

jimliu713 發表於 21-3-8 18:52
5歲女童在2018年疑遭親父及繼母虐待致死案今於高等法院續審,控方在庭上播放當年的錄影會面紀錄,就讀小三 ...

女童Z的親兄X現年11歲,控方在庭上播放X在3年前與警方會面的錄影片段,X當時指Z在2018年1月5日晚上,親父及繼母要求Z在客廳兜圈走路,二人「叫Z行快啲」,但Z卻慢慢行,親父便與Z玩「飛高高」,即是親父抱起Z雙手抓住Z腰部,望向Z再把Z整個人向上拋,讓Z的身體輕輕碰到天花板,再接住Z , X形容「感覺好似係飛機跌落嚟咁」。X記得親父當時把Z拋起18下,「妹妹好驚⋯有喊⋯有嗌」。然後父母再跟Z玩「扮超人」,即是父母每人抓住Z一隻手一隻腳,不斷左右搖晃,直至父母滿意為止,X指:「妹妹好驚,但我唔敢叫停,驚俾爸爸媽媽打」。

goldpiglet    發表於 21-3-8 19:24

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jimliu713 發表於 21-3-8 18:52
5歲女童在2018年疑遭親父及繼母虐待致死案今於高等法院續審,控方在庭上播放當年的錄影會面紀錄,就讀小三 ...

好變態! 哥哥而家喺邊住? 希望佢走出陰霾
放下自在

侯爵府

jimliu713 發表於 21-3-8 18:53
女童Z的親兄X現年11歲,控方在庭上播放X在3年前與警方會面的錄影片段,X當時指Z在2018年1月5日晚上,親父 ...

X憶述當晚親父、繼母、繼母與其前夫所生的女童Y,三人在客廳吃飯時X及Z二人未能同枱共餐,「因為個時我哋曳,佢哋食先,我哋之後食,多數佢哋食剩啲餸俾我哋食」。X指兩兄妹「瞓睡袋多過瞓床,差唔多日日瞓睡袋」,而睡袋放地上近屋內大門口的位置,當晚Z在客廳兜圈走路時經常「扮跌倒」,令父母罰Z當晚「無睡袋瞓,無被蓋」。X憶述在2018年1月6日早上,親父及繼母二人醒後到客廳「怕妹妹冷親,想俾番件衫妹妹著,但爸爸媽媽話妹妹突然暈左無呼吸,爸爸好心急,跟住報警。

侯爵府

jimliu713 發表於 21-3-8 18:54
X憶述當晚親父、繼母、繼母與其前夫所生的女童Y,三人在客廳吃飯時X及Z二人未能同枱共餐,「因為個時我哋 ...

爸爸好心急,跟住報警同Call白車」,而Z被送到醫院時,家中沒有人可以照顧X,所以X亦被一同帶往醫院。

珍珠宮

cattz288 發表於 21-3-8 18:53
好變態! 哥哥而家喺邊住? 希望佢走出陰霾

佢都好難忘記

伯爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

點可以咁樣對小朋友,動物都做唔出啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個對賤男女..日日呼吸就日日打, 隔日呼吸就隔日打就岩架啦

侯爵府

minmin 發表於 21-3-8 18:55
佢都好難忘記

但哥哥好似仲幫住佢老豆咁。。。

男爵府

回覆樓主:

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

jimliu713 發表於 21-3-8 18:58
但哥哥好似仲幫住佢老豆咁。。。

始終仲细,佢仲覺得自己曳,被罰係應該的

selinako^^    發表於 21-3-8 19:18

子爵府

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

minmin 發表於 21-3-8 18:59
始終仲细,佢仲覺得自己曳,被罰係應該的

可憐的小朋友, 咁乖竟然被佢老豆咁對待

伯爵府

呢對禽畜希望有報應

首頁
12345...29

尾頁