自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

侯爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

哥哥

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

自己親生女,個爸爸點解可以咁殘忍架

大宅

哥哥都好慘,有呢D可怕回憶
仲要價值觀被扭曲晒,以為係自己曳,所以父母要咁樣罰,亞妹被虐都唔敢反抗搵人求助

goldpiglet    發表於 21-3-8 19:29

珍珠宮

jimliu713 發表於 21-3-8 18:58
但哥哥好似仲幫住佢老豆咁。。。

父母離婚可能令佢好想有父母愛,去討好父母,好似日本有單係日日比呀媽虐待,但為左有所謂媽媽愛,仲幫媽媽殺埋外祖父母。而且好明顯比父母洗腦洗壞左真係好心痛好心痛小妹妹,唔夠飯食唔夠衫著仲要被逼跑步跌倒被屈扮跌倒搵藉口虐待佢,非人生活,人間煉獄!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

阿妹死得好慘,哥哥都好慘,成世有陰影 ,個3個唔係人,應該判終身監禁!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jimliu713 發表於 21-3-8 18:54
X憶述當晚親父、繼母、繼母與其前夫所生的女童Y,三人在客廳吃飯時X及Z二人未能同枱共餐,「因為個時我哋 ...

打得咁傷真跌倒呀? 傷得咁緊要仲有心情玩..扮跌到搏比人打?
細路即係細路, 父母講乜都信
可憐2兄妹 被呢d 冇情既 大話 以為自己真係好曳, 連個妹真係傷到連行都會跌.. 父母話佢扮跌, 就係扮跌
呢2隻魔鬼

侯爵府

IamDirector 發表於 21-3-8 19:03

俾個繼母教唆, 但明顯自己都係冇腦又冇人性。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

jimliu713 發表於 21-3-8 19:06

真係痴晒線
以為5歲日日咁玩咁打唔會死
好陰功
點解香港會有啲咁既事發生
睇見心都痛
好難想像細路點過

個對仆街人渣快啲去死啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

RKJJ 發表於 21-3-8 19:05
哥哥都好慘,有呢D可怕回憶
仲要價值觀被扭曲晒,以為係自己曳,所以父母要咁樣罰,亞妹被虐都唔敢反抗搵人 ...

睇哥哥咁講野, 佢既價值觀已經錯晒, 只要父母話佢地錯, 佢地就係錯.., 因為錯(父母認為錯, 包括扮跌)先打得佢地咁甘, 打到就快死都唔可以喊, 因為爸爸唔中意... 只要爸爸講既, 佢地已經全數收晒, 亦都入晒腦

你話佢將來會點教佢既小朋友

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

selinako^^ 發表於 21-3-8 19:12
睇哥哥咁講野, 佢既價值觀已經錯晒, 只要父母話佢地錯, 佢地就係錯.., 因為錯(父母認為錯, 包括扮跌)先打 ...

細路係一張白紙⋯⋯

伯爵府

牛年勳章

每一次睇,都好想打呢2個人,唔好話為人父母,佢哋比魔鬼更魔鬼

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jimliu713 發表於 21-3-8 19:06

咁大個人無理性? 個女咁傷都可以咁虐待
放下自在

翡翠宮

間幼稚園既校長、老師,你地訓唔訓得安樂?眼白白睇住個小朋友自己學生、周身傷,日日俾老豆繼母打,你地䄂手旁觀到死。真係好冷血

ABEIVY    發表於 21-3-9 11:19
SUMSUMMAME    發表於 21-3-8 19:41
hksarhksar    發表於 21-3-8 19:33

翡翠宮

littlefunpig 發表於 21-3-8 19:14
細路係一張白紙⋯⋯

好心痛

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jimliu713 發表於 21-3-8 19:03
希望佢同媽媽以後生活愉快。

原來同亞媽住, 咁都好d
放下自在

侯爵府

IamDirector 發表於 21-3-8 19:03

我都唔明,愛到個女人癡晒線,所以我對有幼童再婚有保留,無論男/女,除非唔一齊住

象牙宮

littlefunpig 發表於 21-3-8 19:19
間幼稚園既校長、老師,你地訓唔訓得安樂?眼白白睇住個小朋友自己學生、周身傷,日日俾老豆繼母打,你地䄂 ...

佢地都係幫兇
放下自在

珍珠宮

學校都有問題

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個哥哥一定要有長期既心理輔導,否則價值觀扭曲晒,以後條路難行。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁
12345...29

尾頁

跳至