自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

新鮮都唔敢食

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

唔敢食

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

d人好勇!係咪預定筆錢睇醫生!

大茄    發表於 21-4-4 09:49

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

普通常識計,由開蠔,清洗,入盒,封口,打包封箱,空運,到港,分貨,零售,輾轉到顧客口中,最少日幾兩日時間,即開即食我就ok,呢D所謂即食...........我細膽唔敢食嘞

大茄    發表於 21-4-4 09:49

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

日本蠔⋯⋯新鮮都要諗諗,已開仲半急凍⋯⋯咪攪。

子爵府

Charlie1978 發表於 21-4-4 07:54
咁買盒再煎煎佢先食,會唔會穩陣啲?

咁不如食第二d(emoji)?

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

放係冰櫃賣果啲都可接受,我見街市魚檔放係冰粒上面賣

大宅

食左、好好食、但要去存儲正常既地方買。我買果度講明要即食、第二日就唔好生食、見電視d人係街市買黎生食、睇到個環境都知會出事喇(emoji)存儲方法唔正確(emoji)

子爵府

0q.cathy 發表於 21-3-31 11:33
咁遠運黎香港,我唔敢生食,佢係已經除晒殻死了再運,我怕肚痛。

係囉 話系日本食過ok嘅 有無唸過運輸時會唔會變壞左

水晶宮

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/608218/%E5%B1%AF%E9%96%80%E8%A1%97%E5%B8%82%E6%AA%94%E5%94%AE%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%A4%A7%E7%86%B1%E7%94%9F%E9%A3%9F%E7%94%A8%E7%94%9F%E8%A0%94-%E5%BA%97%E5%93%A1%E8%A2%AB%E5%95%8F%E6%9C%89%E7%84%A1%E7%89%8C-%E5%86%87%E5%8F%AB%E4%BA%BA%E7%94%9F%E9%A3%9F

首頁

尾頁

跳至