自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

前晚係結婚周年紀念,同c6出去食左自助餐,點知尋日朝早黎料!

我搭巴士去99度拎野,搭到半路突然搞肚痛,feel到就黎要大爆發,架車每chok一下都差d有失手既感覺,忍到我頭暈眼花,縮到隻蝦咁,最慘係中途無站,想落車去廁所都唔得

終於到站,我夾實屁股行,額頭出晒冷汗,幾經辛苦終於上到99屋企,點知!點知62沖緊涼……我有諗過問99拎個膠袋用住先,但我為左形象,我忍!最後等左十分鐘先去到廁所

之後keep住肚痛,唔敢走住,99係咁叫我食咩丸物丸,食完都無用,結果尋日痾左七次先返到屋企,仲要俾C6笑我,嬲到我想喊

edhepp    發表於 21-3-11 15:25
happylife28    發表於 21-3-10 22:53

公爵府

回覆樓主:

對唔住我笑左
但係真係噉你好辛苦
你落完車附近無商店嗎

男爵府

jensiu 發表於 21-3-10 15:17
前晚係結婚周年紀念,同c6出去食左自助餐,點知尋日朝早黎料!

我搭巴士去99度拎野,搭到半路突然搞肚痛, ...

上星期我都試過,仲要中途塞車,去到目的地即刻去廁所,柯左好多次先好啲

wcpcelia    發表於 21-3-11 11:19

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好慘,最怕喺街攪肚痛 你係咪食咗生蠔之類?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都試過呢個情況,果次飲左杯凍嘢由機場上巴士出番觀塘, 一上青馬,個肚就黎料,嘩...好似你咁忍到我死面青晒,又塞塞地車,我同c6坐上層後幾排, 前面車頭得2個人,我同c6講忍唔到真係想喺車尾搞掂呀 最後忍到過青馬後第一個站即沖落車搵廁所,果時太急唔記得果度咩商場定邊度,問個保安借廁所.... 呢次經歷堅痛苦又恐怖,搞到我而家坐長途車/去旅行都要每朝食定保濟丸
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

男爵府

回覆樓主:

係啊,我之前就迫自己訓著 諗起都打冷震

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

我都試過,但無你咁嚴重。 一出隨道第一個站,就落車,求最近果間餐廳借厠所。
如果要幫襯,就去左先幫襯。個侍應好好心即刻借厠所俾我。

侯爵府

2024年龍年勳章

樓主你形容得好有畫面,
攪肚痛又要忍大爆發, 真係好辛苦

Wwwendy    發表於 21-3-11 18:22

侯爵府

我都試過呀!真係好慘!

大宅

犀利啊可以忍到甘耐,通常越來越接近厠所,就越難忍

大宅

我要成日同自己講:個厠所仲有好遠好遠~~

男爵府

我好明白, 我前一晚食完D麻辣嘢, 第二朝一早起身行去返工搭車D腸開始郁動就嚟料, 但又就有巴士到, miss咗就遲到, 次次到忍到標晒冷汗

男爵府

你都好,忍到, 我試過 lift , 點知忍唔住....... 旁邊個女仔 聞到...也聽到了......

伯爵府

爛屎未必忍到

wcpcelia    發表於 21-3-11 11:19
賭神    發表於 21-3-11 08:36
睇樓王    發表於 21-3-10 17:48
山豬    發表於 21-3-10 15:43

大宅

小馮 發表於 21-3-10 15:32
你都好,忍到, 我試過 lift , 點知忍唔住....... 旁邊個女仔 聞到...也聽到了.... ...

我都係 試過返到屋企最後一刻失左手,咇左少少濕便出黎

大宅

yaubb2014 發表於 21-3-10 15:35
爛屎未必忍到

通常肚痛必定爛屎

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

完全明白,最急應該係去到99家未入得廁所嗰吓。
我形容呢啲情況為:越近個屎坑,嗰舊屎越急(配劉華歌曲獨自去偷歡)。
原諒我粗鄙

pokinponi    發表於 21-3-10 17:29

水晶宮

好慘,take care

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我最難忘果次,同個朋友食飯飲野,之後各自回家,要坐長途巴士,車一上到highway...就開始好肚痛,結果痛到出晒冷血。忍左25分鐘,一落車即跑去商場廁所。之後我朋友msg我,話佢係回家途中肚痛到痴線

大宅

回覆樓主:

請問邊間自助餐?

首頁
12345...12

尾頁

跳至