自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

我都試過坐車肚痛,仲係絞肚痛,好辛苦,面都青埋

大宅

係咪屯公

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好慘呀

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

呢D慘痛經歷都試過幾次,有次食完飯準備走前黎料去左一次以為無事,行去等巴士期間又再黎料,又要去搵TOILET,唔行尤之可,一行再急D! 呢次去完個人流晒冷汗,成個人虛脫咁,好想暈低,但要死撐,幾驚突然斷片

珍珠宮

2024年龍年勳章

jensiu 發表於 21-3-10 15:17
前晚係結婚周年紀念,同c6出去食左自助餐,點知尋日朝早黎料!

我搭巴士去99度拎野,搭到半路突然搞肚痛, ...
腸胃炎好慘~但你講得好好笑~SORRY~
我試過腸胃炎唔係疴, 只係想嘔, 都係忍到標哂冷汗落車先攞膠袋出來

伯爵府

2024勳章

jensiu 發表於 21-3-10 15:17
前晚係結婚周年紀念,同c6出去食左自助餐,點知尋日朝早黎料!

我搭巴士去99度拎野,搭到半路突然搞肚痛, ...

如果響巴士度忍唔到都唔知點算

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我都試過,架巴士去大嶼山,而且仲要兜嚟兜去,又唔熟路,真係想死

子爵府

我試過有一次出街, 返屋企途中人有三急, 結果走去麥記, 點知等咗十分鐘都仲未得, 我於是唔等, 然後急步回家, 最後好彩都冇賴.

之後我同阿哥提起, 佢話可以去沙士酒店嘛 (當年我住沙士酒店對面), 自此之後, 我响街人有三急的話, 都會考慮去酒店解決, 以前真係醒唔起.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

望見家鄉但仲要等十分鐘,真係生不如死呀,鄧你慘

男爵府

sammywong83 發表於 21-3-10 15:38
我都係 試過返到屋企最後一刻失左手,咇左少少濕便出黎

你只是咇左少少,我控制唔住, 卜卜卜咁出

珍珠宮

2024年龍年勳章

Angelice-BeBe 發表於 21-3-10 15:41
我最難忘果次,同個朋友食飯飲野,之後各自回家,要坐長途巴士,車一上到highway...就開始好肚痛,結果痛到 ...

你哋兩個一齊食物中毒,有冇向衛生署通報呀?

侯爵府

快樂股民 發表於 21-3-10 16:01
我試過有一次出街, 返屋企途中人有三急, 結果走去麥記, 點知等咗十分鐘都仲未得, 我於是唔等, 然後急步回家 ...

香港有間沙士酒店嘅咩?喺邊度㗎?

男爵府

我都試過
好辛苦忍左成程車之後,要行大約8分鐘先返到屋企,果8分鐘好似8個鐘咁,每行一步就覺得就快噴出黎咁,返到屋企樓下仲要行2層樓梯,真係好痛苦,又急又痛就瀨咁仲標哂冷汗

子爵府

VickiC 發表於 21-3-10 16:07
香港有間沙士酒店嘅咩?喺邊度㗎?

窩打老道的"九龍維景酒店".

侯爵府

快樂股民 發表於 21-3-10 16:14
窩打老道的"九龍維景酒店".

前身?

珍珠宮

回覆樓主:

我都試過喺地鐵,搭到尾幾個站越來越痛,好驚忍唔住,最後出閘衝上的士;另一次忍唔住中途落車,好彩調景嶺站有廁所

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主 好勁,搞肚痛要去,好難忍的,你忍到咁耐,辛苦到秘....完全感受到,因為我都試過。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

試過,問左mtr職員,最近係九龍塘mtr有廁所,即落車,點知要行無雷公咁遠先有廁所,仲要好污糟,無法,照去。
以前車站人員,佢地會好好,借職員廁所,依家唔肯了。

子爵府

回覆 jensiu 的帖子

呢排好多人肚痾呀 呢啲濕濕天氣 食物好易變 保重身體 我早嗰輪食完魚生肚痾過 到衣家poo poo都未去返原來咁樣

首頁
12345...12

尾頁

跳至