自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

想像一吓都有頭皮發麻嘅感覺

子爵府

小馮 發表於 21-3-10 16:03
你只是咇左少少,我控制唔住, 卜卜卜咁出

sorry, 笑咗

珊瑚宮

BK Milk勳章

zootiti 發表於 21-3-10 16:49
痾清污糟野去,記得飲寶礦力
如果痾得太密買盒呢隻止瀉粉,好有用

我個西醫都係開呢隻俾我

想問下屈臣買幾錢盒?

子爵府

jensiu 發表於 21-3-10 16:46

仲有少少痾,今日都痾緊,未痾清晒

即刻食益生菌,可以舒緩。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jensiu 發表於 21-3-10 16:47
重點!希望就在你眼前,但永遠都觸及唔到

好慘,好彩你忍到,好辛苦

珊瑚宮

BK Milk勳章

試過食完放題返屋企,半個鐘內返到屋企,但都已經痛到忍唔住,我仲要住唐樓,行到上去屋企門口忍唔住,大叫老公開門,除鞋即9秒9衝入廁所,最終底底有

男爵府

fishfish121 發表於 21-3-10 16:43
我都試過,果種痛苦簡直不能用筆墨黎形容,當想澎湃出嚟果一刻,我隻眼直頭突出黎,個口唔敢打開,好似啲屎 ...

呢個post 同d回覆真係笑到標眼淚水,有經歷過的人都感受到

水晶宮

平時手袋要袋定一瓶腸胃藥,有咩事食左頂住先。

子爵府

fishfish121 發表於 21-3-10 16:43
我都試過,果種痛苦簡直不能用筆墨黎形容,當想澎湃出嚟果一刻,我隻眼直頭突出黎,個口唔敢打開,好似啲屎 ...

你形容得好仔細,但個感覺真係咁。我以前都成日肚痛, 我又係一痛就會痛到暈, 以前每次出完街食飯我就要即刻返屋企,埋咗單唔夠幾個字,個肚就會即刻嚟料,跟住好快就會覺得全身冰冷,嗰啲肚痛係一陣陣咁嚟, 陣痛時雙眼冇focus, 望住前面一個虛空,因爲要集中曬所有感覺去抗衡嗰種痛,我個口真係唔敢講嘢,驚一開口就忍唔住
我覺得最痛苦係等lift嗰陣時, 一路標冷汗, 一路想暈又要靠意志力頂住, 明明可能只係等兩三分鐘, 但我已經來回地獄又折返人間。

珍珠宮

我腸胃都係麻麻地既,我好明白搞肚既感受。真係辛苦到不得了。所以我都好小心飲食,不過間唔中都會搞肚,痛到標汗,痛到要賴咁滯。
不過唔好意思,我睇見你寫得太生動,忍唔住笑咗。

男爵府

試過肚痛到暈左係MTR 列車內,好彩有朋友扶住,同埋有好心人借白花油,搽完即刻醒返。

公爵府

jensiu 發表於 21-3-10 15:17
前晚係結婚周年紀念,同c6出去食左自助餐,點知尋日朝早黎料!

我搭巴士去99度拎野,搭到半路突然搞肚痛, ...

好明白苦況 我好易肚痛

珍珠宮

Giant 發表於 21-3-10 16:56
我之前試得多,唔關飲食事,似係心理所用,每次搭長途車、等車、塞車、人多、心急,就會急便便(真係有得痾 ...
哇,嚴重?
我都試過幾次等車搞肚,痛到我死,又無廁所,在外國,等一駕巴士要成個鐘,真係人都癲!

大宅

好慘呀,我都試過咁樣,絕對明白個種感受呀

子爵府

我都試過, N咁多年前, 成日同老公上深圳食辣野, 點知一次食完回程中搞肚痛, 當時已經喺黃巴過緊境, 痛到我痴左, 最後落左黃巴後就去非常簡陋既臨時廁所, 我記得我急到將我個LV直接掉落地(當時既LV仲係貴價袋, 簡陋廁隔內又無掛鈎, 我真係急到無心情處理個袋)

eggcake    發表於 21-3-11 00:35

公爵府

Giant 發表於 21-3-10 16:56
我之前試得多,唔關飲食事,似係心理所用,每次搭長途車、等車、塞車、人多、心急,就會急便便(真係有得痾 ...

D屎冇跌出來算萬幸,仲要行去商場跌到一腳都係,仲踩埋就慘

大宅

小馮 發表於 21-3-10 16:03
你只是咇左少少,我控制唔住, 卜卜卜咁出

卜卜卜.......

翡翠宮

牛年勳章

你形容得好傳神
急屎無得痾真係好慘嘅

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

完全明白, 你仲忍到, 我真係會瀨出來都似~

子爵府

minidanny 發表於 21-3-10 17:26
呢個post 同d回覆真係笑到標眼淚水,有經歷過的人都感受到
...

聽就會覺得好笑,但親身經歷緊果刻我諗我中左六合彩都笑唔出

首頁
23456...12

尾頁

跳至