自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大家有冇一d事,以前成日做,點知回想起黎已經好耐冇做,甚至以後都未必會再有機會做。。。

1)以前仔仔好鍾意我放工帶佢去游水,其實我吾太鍾意,因為我唔識游所以覺得悶,只係跟住佢確保佢安全。仔仔已經15歲,衣家去游都係同同學去,但我已經忘記了最後一次陪佢游係幾時

2)我以前老闆好好,佢離職後係公司附近做,得閒都會黎探下我,但已2/3年冇見,我也忘記了最後一次見面情形

我要記住同仔仔正日生日興祝既情景,我相信佢大d可能正日會留比朋友甚至係女朋友

其實有些事當初並不太珍惜,但卻突然變成以後都未必有機會再做

水晶宮

抱起個女。k3抱起佢同佢影張相記低,因為之後太重抱唔起,而且唔會比你抱

珍珠宮

回覆樓主:

住左一間屋好耐, 交吉之前的最後一晚

經常去/提供美味食物的食店通知結業, 最後一次去食嘅味道

大宅

畢業個陣,十幾人一齊喊

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

胎動既情境

瑪瑙宮

jojo1234 發表於 21-3-10 17:29
大家有冇一d事,以前成日做,點知回想起黎已經好耐冇做,甚至以後都未必會再有機會做。。。

1)以前仔仔好 ...

生离

伯爵府

回覆樓主:

生仔,巳忘了有幾痛

男爵府

食食吓飯見到黑社會入嚟劈友,好多年前

子爵府

1)以前仔仔好 ...
阿女細時好鍾用個濕立立的咀仔錫我,但我唔多受,依家佢唔肯咁肉緊咁錫我。

男爵府

1) 好懷念阿仔未轉聲之前把細路聲,好高音似女仔聲。點知一夜轉聲,第二朝瞓醒已經變咗老牛聲,俾佢嚇咗一跳。好後悔無錄起佢以前把聲...

2) 我細個住嘅公屋重建咗,成條邨都變曬名都改埋,淨係對面間中學仲喺度。有一次阿仔去果間中學比賽,我喺細個住果個位樓下企咗好耐,諗番好多野,幾十年無返過去,但有啲情境依然好清楚,好似昨日咁...
細個覺得公園離屋企好遠,行好耐正行到去,個公園好大,原來公園咁細又咁近...

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

回覆樓主:

記得呀媽6X歲有手震,幾經艱苦先確診柏金遜病。經其他醫生介紹去咗沙田威爾斯睇私診。呢10年期間,幾個月幾個月咁陪呀媽覆診。

由呀媽初期覆診完去行街街,到最要推輪椅去。係早幾月,醫生同我哋講,媽咪有病已經過10年,已經藥石無靈,同我哋講唔駛再覆診。

果下百感交集,原來同呀媽覆診會有完嘅一日,10年間嘅事湧曬出嚟。

wcpcelia    發表於 21-3-11 11:56

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

阿女4歲嗰陣,有次帶佢去街市買餸,之後佢眼訓 ,我抱住佢諗住走,點知地下太濕 我線腳 本能反應 抱實阿女 我打左個一字馬,我諗以後都冇呢個機會 再泥多次,佢今年已經十一歲,我已經抱吾起佢

子爵府

回覆樓主:

仔仔中學好幽靜,落車要行1x分鐘,沿途好曬治,不過風景優美,每次去都覺得要行好遠,好熱好辛苦,妝都溶晒,到畢業禮哪天覺得好感慨,覺得以後唔洗再行呢條路喇,好唔捨得,走嗰時我一個人走先,行得好慢好慢,仲一路行一路喊,唔係唔開心,只係覺得自己同個仔都踏入人生新階段,覺得不可思議

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

舊公司我退休前, 最後一次拍照, 而家轉左做食肆, 無得再入去了, 因為舊時我坐果個位做左廚房。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

2024年龍年勳章

honthont 發表於 21-3-10 19:30
生仔,巳忘了有幾痛

我食左全餐, 經多年仲係歷歷在目!

侯爵府

PPgrace 發表於 21-3-10 19:03
胎動既情境

好感动,仲有行出第一步,呢2日我仲記得x月x日

大宅

1)以前仔仔好 ...

依家我都會提自己,小朋友仲願意當我朋友咁分享返學既點滴,我會好好珍惜,用心回應同記低。
哪怕有天他不再分享,也曾經記錄過當中既美好。

男爵府

1)老公後生時追我望住我嘅眼神丶唔見左廿年
2)大囝細個時成日唱歌我聽丶細囝成日跳舞我睇、依家兩個都唔肯做

男爵府

餵人奶,雖然只係泵奶,但其實都唔係好捨得停

首頁

尾頁

跳至