自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

del

珊瑚宮

回覆樓主:

你係HR?

伯爵府

Fishqqma 發表於 21-3-12 15:05
你係HR?

請問有無資料可以分享?

珊瑚宮

Horsebbj 發表於 21-3-12 16:45
細公司, 一腳踢,請問有無資料可以分享?

你可以將你公司人數,同埋要求去唔同的保險公司報價!

水晶宮

畀面勳章

Horsebbj 發表於 21-3-12 12:36
請問各位的公司買邊間保險公司的醫療保險? 有無包住院, 門診, 中醫/跌打, 物理治療/脊骨治療? 保費貴 ...

我公司舊年轉左用bupa 唔錯,好過舊時果間(好似叫寶康會)你講果d全部都包

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

bluecross唔錯..

大宅

開心吸收勳章

請問各位的公司買邊間保險公司的醫療保險? 有無包住院, 門診, 中醫/跌打, 物理治療/脊骨治療? 保費貴 ...
我公司係用BuXX,你講嗰啲嘅都包。同埋佢係用App claim 錢,好方便,我自己claim 好多時7日內就收到錢。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

揀自願醫保基本上都包得齊,黎黎去去唔係上面講個間就係bowtie,最緊要夠平同埋夠實用,公司人多就更加要計準條數

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

突然加咁多,可能你舊年公司claim得好勁,你搵另外一間保險公司報價佢都會要求你攞返舊年嘅claim report俾佢㗎, 所以有可能唔會平過你以前,不過都試吓啦,貨比三家。

子爵府

BUPA, 細公司 5人以上可以起保, 每年唔會因為太多CLAIM加你好多保費(頂多每年每人加1-200蚊), 有齊你所講既野
唔使搵經紀既,直接去BUPA網搵客服就得!

伯爵府

唔好意思,搭嘴問吓,公司得三個人,又想買,有無介紹?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

kk1979 發表於 21-3-18 16:26
BUPA, 細公司 5人以上可以起保, 每年唔會因為太多CLAIM加你好多保費(頂多每年每人加1-200蚊), 有齊你所講 ...

Bupa唔加?冇可能啦,我老公公司本來用開Bupa都因為加得多先轉之嘛。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

點解成日有人話x保險公司包d咩
俾多d錢咪包多d, 俾少d咪包少d囉,無話某公司一定包d咩㗎wor

子爵府

麟媽媽 發表於 21-3-18 19:33
Bupa唔加?冇可能啦,我老公公司本來用開Bupa都因為加得多先轉之嘛。

我自己公司用了17年, 每年真係加1-200 咋

用戶要求終止服務

牛年勳章

kk1979 發表於 21-3-19 09:31
我自己公司用了17年, 每年真係加1-200 咋

員工夠多先可以 keep 到 overall claim 唔會太多
未經許可,請勿轉載

子爵府

大笨鐘 發表於 21-3-19 09:37
員工夠多先可以 keep 到 overall claim 唔會太多

員工剛好5人以上, 但未夠10人, 但每個員工都有買家屬同子女,

就算果位員工是生2個以上(18歲以下子女).都只係收一個子女既保費!
因為公司同事多數都係生2-3個, 剩係呢樣都抵啦

男爵府

FWD - claim 得好快 今個星期二 submit claim, 尋日星期四 grant左, 今日星期五已過數

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

bowite性質差唔多不過就平一截,斷人頭計1舊水一位包基本野,即係中西牙醫bodycheck個類,之前有同老世格過價,而家唔知係咪差唔多咁上下

大宅

開心吸收勳章

我自己有買佢哋啲個人醫保,又唔覺得佢加得多喎…以我所知佢係以年齡去加保費。我自己都係每年+幾百蚊咁。

首頁

尾頁

跳至