自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

男爵府

littlefunpig 發表於 21-3-13 03:17
當日小妹妹只有返學先可以避開3隻畜牲日打夜打,只有返學既幾個鍾可以抖一抖,有飽飯食下。

多得你成全你 ...

支持樓主,推上去

子爵府

回覆樓主:

又一証明為人師表都可以係冷血幫兇

珍珠宮

KateC2012 發表於 21-3-13 11:35

其實個哥當時得8歲喳,佢自己都比人打到行路都有問題,仲 ...

每人觀點唔一樣,請各位會員只就話題討論,而不是作出挑釁,侮辱人及網絡欺凌!

goldpiglet    發表於 21-3-13 15:46

珍珠宮

annakit 發表於 21-3-13 12:06
哥哥都被禽獸洗腦覺得係自己做錯所以被打, 一個8歲既小朋友既分析能力可以同校長老師比?!
...

每人觀點唔一樣,請各位會員只就話題討論,而不是作出挑釁,侮辱人及網絡欺凌!

珍珠宮

Tobbyy 發表於 21-3-13 13:01
哥哥得8歲,自己都比人打,將心比己,你係佢驚唔驚報寸比人打多鑊金?況且,佢已經比人洗腦,因為自己曳所 ...

珍珠宮

yaumuimui 發表於 21-3-13 13:42
哥哥當時得8歲乍,佢哋兩兄妹一直被洗腦自己太曳所以比大人罰係應該,哥哥一樣長期被毒打,完全無諗過會有 ...

自己都做過8歲小朋友,我都有個妹妹 小學時,都已識保護妹妹,知道乜係危險人物,哥哥都8歲,理應懂分是非,也不是一出世就跟住個女人
而且佢是最重要的目睹的人,又不能怪晒校長老師,他們不是親眼目睹者

要怪嘅,各人都有責任

子爵府

我唔覺得d校長有乜感覺。

八十年代,我響石硤尾某間著名男女小學就讀,我見過有個一年級女生,被訓導主任罰出露天操場罰企,但當日係下雨天,咁即係罰個學生淋雨囉。

個訓導主任又喜歡在小息時,罰學生在大庭廣眾情況下下跪,個訓導仲衰到係大嗌「禽獸,跪低」去命令個學生下跪。

個訓導主任亦試過雙手蚊實學生兩隻耳仔,再稱起個學生至雙腳離地。

呢d野個校長知唔知,我覺得佢一定知,但佢唔理。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

請會員留意:法庭已頒令禁止公開有關人士及學校資料,違反或涉及藐視法庭,於版面張貼該等資料或提供連結,版主發現後一律會屏蔽,不作另行通知。

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23439167
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

侯爵府

cara.mak 發表於 21-3-13 15:17
自己都做過8歲小朋友,我都有個妹妹 小學時,都已識保護妹妹,知道乜係危險人物,哥哥都8歲,理應懂分是非 ...

老師日日見到過百處傷痕 都未夠報警?要親眼目睹施虐??

伯爵府

蝦米豬 發表於 21-3-13 11:36
**** 該帖被屏蔽 ****

剛看到你個post ,校長有叫老師拍照寫報告。咁看來校長曾經都有番啲人性,但之後點解校方唔上報,而校長之後又話冇發現異樣?究竟校方(唔止校長,可能係校長嘅boss)發生咩事?

另外,哥哥個社工都有問題。咁傷,點可以唔報警,就咁嚴厲話吓個家長便算?乜唔怕家長之後報復打得仲甘?

至於jm 話哥哥唔講比人知,每人心智發展唔一樣,佢得8歲,一直比人洗腦,而家又係受害者,你想佢點?

男爵府

回覆樓主:

絕對認同幼稚園老師校長要為小朋友生命把關

水晶宮

yaumuimui 發表於 21-3-13 13:56
邊度睇到樣?

Search返舊新聞會有
我唔知貼唔貼得

子爵府

Cheddar85ang 發表於 21-3-13 15:41
Search返舊新聞會有
我唔知貼唔貼得

謝謝你!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

以前啲老師校長就話有愛心姐,家下嗰啲全部都係為份糧之麻
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

DHA勳章

cara.mak 發表於 21-3-13 15:17
自己都做過8歲小朋友,我都有個妹妹 小學時,都已識保護妹妹,知道乜係危險人物,哥哥都8歲,理應懂分是非 ...

乜你講極都唔明.
亞哥都日日比人虐待緊....

佢自身難保. 又唔識求助.

(唔係個個細路都咁醒)

有時受家暴既成人.
都唔會第一時間識求助.
可況細佬

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

教育界太多敗類

子爵府

setrea 發表於 21-3-13 07:00
其實我最嬲個老師 佢係日日親眼見到百幾處傷痕,點可以咁都唔報警,好似禽獸父母咁,佢唔知會死人既咩?做 ...

唔可以用無經驗就唔理卦
妹妹比人打到甘多傷 正常人唔需要經驗都知點做 呢個老師自私 只為自己飯碗

首頁
45678...17

尾頁

跳至