論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,請問工人姐姐因疫情原因,去年沒有回鄕放年假,現在她提出要我付錢清大假,並另外給他$2000現金作來回機票費,年假改用付款方式我接受,但是否要付機票費?
🙏🙏

大宅

回覆 fatcarol 的帖子

要比埋來回機票錢的

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

意思係去年續新約無回鄕放假?
現在將要再延期簽證至下年新約完?

琥珀宮

子爵府

fatcarol 發表於 21-3-13 09:14
大家好,請問工人姐姐因疫情原因,去年沒有回鄕放年假,現在她提出要我付錢清大假,並另外給他$2000現金作 ...

我同樣情況,假期可安排錢或叫佢放,因疫情可新約一年內放,但機票錢要比,不過唔知點計,我都睇緊

寶石宮

2023年兔年勳章

cm2ling 發表於 21-3-23 14:36
我同樣情況,假期可安排錢或叫佢放,因疫情可新約一年內放,但機票錢要比,不過唔知點計,我都睇緊
...

考慮上網揾廉航機票價錢 cap圖留底

男爵府

回覆樓主:

除非佢唔續約,又或者新約內唔會回鄉,否則如果會俾埋機票錢,咁佢完約前放嘅大假應該係自己俾錢買來回機票。

子爵府

Poyau 發表於 21-3-23 14:54
考慮上網揾廉航機票價錢 cap圖留底

有無人有近日既價格參考?今日search over 2000 是正常價嗎?Thanks ar

寶石宮

2023年兔年勳章

cm2ling 發表於 21-3-24 21:22
有無人有近日既價格參考?今日search over 2000 是正常價嗎?Thanks ar

馬尼拉來回?

子爵府

Poyau 發表於 21-3-25 00:41
馬尼拉來回?

hk 來回jkt, 12 月至今價格可在那方便取得?Thanks

公爵府

fatcarol 發表於 21-3-13 09:14
大家好,請問工人姐姐因疫情原因,去年沒有回鄕放年假,現在她提出要我付錢清大假,並另外給他$2000現金作 ...
要, 我印尼比 $ 3300 , 以前買開呢個價

寶石宮

2023年兔年勳章

cm2ling 發表於 21-3-25 10:32
hk 來回jkt, 12 月至今價格可在那方便取得?Thanks

HKG/JKT來回 $1,900起

https://www.expedia.com.hk/en/lp/flights/hkg/cgk/hong-kong-to-jakarta

子爵府

Poyau 發表於 21-3-25 15:38

https://www.expedia.com.hk/en/lp/flights/hkg/cgk/hong-kong-to-jakarta

thanks ar

子爵府

Poyau 發表於 21-3-25 15:38

日日search 不同價,今日又貴左
另外想問 係唔係機票錢以外仲要畀多200蚊搭車費? Thanks

首頁

尾頁

跳至