夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

2021勳章

buibui1123 發表於 21-3-14 15:05
無錯,我都覺得最賤係甘。
樓主可能覺得,將個女人講成只當SP...最愛的只有太太,就可以將錯誤減低一點嗎 ...

我都覺得樓主對兩個女人傷害而只為滿足自己所有,兩年都無可能無鍾意既SP,唔同一開波就約炮,無談情過,係既根本唔使搵同一個兩年,半年都厭再換過個,最後俾老婆發現就即斷⋯ 樓主放過太太反省自己

複式洋房

2021勳章

CoiCoi 發表於 21-3-14 15:24
我都覺得樓主對兩個女人傷害而只為滿足自己所有,兩年都無可能無鍾意既SP,唔同一開波就約炮,無談情過, ...

正一仆x,同一個女人兩年,當人係sp, 我真係唔信你當日無flirt過出面個女人,無談過情,依家爆左出來,就話當人係sp, 兩個女人都被你傷害了,你呢啲賤男真係會有報應。

茶類愛好者    發表於 21-3-15 17:46

洋房

CoiCoi 發表於 21-3-14 15:24
我都覺得樓主對兩個女人傷害而只為滿足自己所有,兩年都無可能無鍾意既SP,唔同一開波就約炮,無談情過, ...

其實我覺得自己衰是一定的,不過唔想話題越講越遠,想澄清不是我話個女人Sp,是我們是大家的Sp,佢有時會叫我炮友,無談情說愛。所以是我對唔住太太,無對唔住個女人。令外,其實我罵自己比大家罵我苛刻得多,罵我一點問題都無。我只希望有些Jm可提意我有什麼可做,沒什麼可做我也明白。謝謝大家的意見。

複式洋房

2021勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:14
其實我覺得自己衰是一定的,不過唔想話題越講越遠,想澄清不是我話個女人Sp,是我們是大家的Sp,佢有時會 ...

完全想像唔到沒有談情說愛一來就爆房,甘當日你同個女人係點開始,個女人一來就話我地去開房?你地完全無互flirt 過?一句都無?

子爵府

2021勳章

Fion710 發表於 21-3-14 15:00
我估樓主最後會同SP繼續,甚至結婚!

同條公廁結婚
樓主呀 叫前妻body check添呀 堅識人因為條佬濫 未必條佬濫 可能條sp濫既 搞到生子宮頸癌瓜左呀
唔好以為帶個套就無野 唔知男會唔會因此生j癌

茶類愛好者    發表於 21-3-15 17:59

洋房

manikakaka 發表於 21-3-14 16:23
完全想像唔到沒有談情說愛一來就爆房,甘當日你同個女人係點開始,個女人一來就話我地去開房?你地完全無 ...

第一次是飲醉,佢話好忙要上位唔想拍拖結婚生仔話浪費時間。佢話上床可以減壓但叫我小心唔想破壞人家庭。佢有d鬼妹仔性格。

大宅

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:14
其實我覺得自己衰是一定的,不過唔想話題越講越遠,想澄清不是我話個女人Sp,是我們是大家的Sp,佢有時會 ...

其實都冇乜野可以做,一個有兩個細佬既女人都要決定離婚,做呢個決定並不容易,證明個心已死,你死心吧啦!

而家你只可期望同佢維持良好朋友關係,係小朋友嘅父母而已,將來會唔會再走在一起,將來先算...

茶類愛好者    發表於 21-3-15 18:05
cathngai    發表於 21-3-14 17:11

複式洋房

2021勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:32
第一次是飲醉,佢話好忙要上位唔想拍拖結婚生仔話浪費時間。佢話上床可以減壓但叫我小心唔想破壞人家庭。 ...

既然你覆我,甘你回應下當日點比老婆發現

茶類愛好者    發表於 21-3-15 18:05

大宅

2021勳章

作為女人都覺得點解會可以長期SP咁關係,佢應該知你有家室,想像唔到女人可以當開飯咁,一定有佢魅力至吸引到你有毒癮。
如果我係你太太,真係諗唔到接受到你,離婚必然,只能講好黎好去,你做返個好爸爸,關係雖然唔同,但仲可以同共照顧小朋友,一齊同檯食到飯呢個關係好比你要佢不斷難過想你做錯既事係舒服,對你對佢,做返你仲關心到佢既關係最好,再一齊真係無可能接受到有性生活瞓埋一齊,總好過令到關係更差連再想見面關係都唔想。

茶類愛好者    發表於 21-3-15 18:06

洋房

manikakaka 發表於 21-3-14 16:36
既然你覆我,甘你回應下當日點比老婆發現

只是好奇,你這樣追問個唔關係嘅問題,是記者?我唔答是因為有d複雜,總之天網灰灰

洋房

CoiCoi 發表於 21-3-14 16:38
作為女人都覺得點解會可以長期SP咁關係,佢應該知你有家室,想像唔到女人可以當開飯咁,一定有佢魅力至吸 ...

似乎大家意見都差不多,其實可以同枱食飯已知幸運,我會默默努力。

CoiCoi    發表於 21-3-15 19:57
cathngai    發表於 21-3-14 17:12

複式洋房

2021勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:40
只是好奇,你這樣追問個唔關係嘅問題,是記者?我唔答是因為有d複雜,總之天網灰灰
...

你知道呢個group 有好多太太,媽媽 他們都有懷疑個男人有小三,只不過一直找不到方法去證實個老公有無偷食,或許你可以比到啲提示大家如何去找尋真相,可能都叫做左件好事(emoji)香港未至於無新聞到要去追問一個男人的偷食來龍去脈吧

洋房

manikakaka 發表於 21-3-14 16:45
你知道呢個group 有好多太太,媽媽 他們都有懷疑個男人有小三,只不過一直找不到方法去證實個老公有無偷食 ...

在我的情況,真沒有蛛絲馬跡,可能因為我無放感情,所以平日生活如常。是巧合有次我唔小心買完套張單放入銀包,自己都唔知,又巧合太太見到先。說不是上天安排也不信。

男爵府

2021勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:40
...

問你太太點發現,是想知個傷口是點樣開始整傷,發現過程對太太有幾大傷害,有幾深有幾痛,因為一個女人,唔年輕,仲有兩個小朋友,要決定去到離婚唔容易,因為都會念下小朋友,去到決定離婚,相信心已死,我地又唔清楚發現過程,無人比到意見你。

珍珠宮

2021勳章

樓主,向前望,揾過第二個啦!
假如你老婆咁對你,你可以接受嗎?
嘗試企响老婆角度去睇

大宅

2021勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:45
似乎大家意見都差不多,其實可以同枱食飯已知幸運,我會默默努力。

因為我十八年前都有類似經歷,只係對方唔係我先生,當年分手後才發現意外有左小朋友,我唔寄望因為有左而要同返我一齊,但當時佢仲選擇逃避,仲話有左第二個,最後佢只出錢俾我去私院搞掂,佢連等我入手術室都唔等就走。
呢件事令我不能原諒,就算十年後佢打俾我道歉,十八年再搵我問我近況生活,我放開左同佢講左幾句。但我對佢講,呢世我都不能原諒佢做錯既事,就算佢講當年其實有無第個都好,我話佢要知我生活好唔好可以追蹤我,但見面我呢世都唔會再見。

樓主,你要明白傷害做成既傷口就算有日埋口甚至撫平,原來捉碰到都一樣地痛,只係一道唔會復原既疤痕,時間會沖淡,將來既事無人會知道,但呢刻你要做你做返好爸爸,一個關心到照顧到佢生活既前夫就足夠,緣份野唔好有勉求既心態,隨心

茶類愛好者    發表於 21-3-15 18:11

複式洋房

New_Mama_2008 發表於 21-3-13 22:30
我知我唔底原諒,我只希望可以盡力,如果你問我,這生這世也沒有再出軌的可能,若太太真的唔要我,我也不 ...

經驗告訴我,你一定會再來。因為你試過2年都沒被人發現,只時因為自己的不小心疏忽而爆鑊。所以如果再出現願意配合你的人,只要自己再小心點就可以,你就會再做。人類就是有僥倖心態。

茶類愛好者    發表於 21-3-15 18:11

大宅

回覆 New_Mama_2008 的帖子

估計樓主係呢度聽到嘅意見同原本預期都好唔同。
呢個正正係男人同女人唸嘢唔同嘅地方。你可能覺得自己係浪子回頭,但女人角度睇可能係難以痊愈的傷口。

不過你已經好叻,識得走嚟bk問意見。
怎都好,希望你以後都可以多啲係你太太角度去唸,多啲同理心,佢永遠都係你小朋友嘅媽媽。

子爵府

2021勳章 想生BB熱投

放生太太la
如果你全部糧上繳, 老婆都唔肯留低
冇辦法令她回心轉意

珍珠宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

New_Mama_2008 發表於 21-3-14 16:32
第一次是飲醉,佢話好忙要上位唔想拍拖結婚生仔話浪費時間。佢話上床可以減壓但叫我小心唔想破壞人家庭。 ...

你太太想離婚,就算你想挽救,都應該尊重她的想法。你可以表明離婚後希望有機會追求佢。如果你表現好,而她對你仍有感情,可能有機會復婚。這裏也有復婚的例子。你要有心理準備,可能要三五七年,才能爭取你太太的信心。

好多人以為一男一女上床必定有愛,其實未必。很多時是因為貪心。你地當對方sp,時間耐左,你係咁諗,第三者未必咁諗。你轉工之後第三者有冇再揾你?如果有,千萬不能回覆,最好block左佢,因為如果你老婆以為你仲有聯絡,死硬。

你以後要和異性保持距離,切勿重蹈覆轍。對老婆仔女好D丶努力增值自己,希望你有機會返來報喜啦。

cathngai    發表於 21-3-14 18:54
cathngai    發表於 21-3-14 18:53

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊